úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
HONCKA
---
---
11:57:33 28.11.2022
J4C0B1M
: Je to o něco komplikovanější, než mám třeba já na quamaru, kde jenom vyšroubuju z jedný a z druhý strany kámen a mám hotovo, ale pokud máš základní nářadí nemáš úplně dřevěný ruce, tak to vyměníš sám imho rychlejc než by tě stála cesta do servisu
How To: Conical Burr Replacement
https://www.youtube.com/watch?v=s-bBlLNMtyg
J4C0B1M
---
---
12:38:14 27.11.2022
1 odpověď
Zdravím, mohl bych prosím někomu v Praze dovézt Baratzu Encore na výměnu kamenů + vyčištění, prostě údržbu? Budu kupovat Wilfu Svart/Fellow Ode, ale tenhle bych chtěl mít jako záložní/na chatu v rychtyku. Díly bych koupil asi sám a zaplatil jen práci.
CMLKA
---
---
15:16:37 24.11.2022
+1
Helejte, pražírna, pro kterou pracuju má teď 20 % slevu na věci Asobu a jsou moc pěkný. Tak na to koukněte. Kód je "blackfriday22"
ASOBU – espresshop.cz
https://www.espresshop.cz/kategorie-produktu/baristicke-doplnky/hrnky_termosky/asobu/
DEIKSAC
---
---
10:08:24 2.11.2022
Atd atd
DEIKSAC
---
---
10:07:56 2.11.2022
Uvolnovani CO
https://ttu-ir.tdl.org/bitstream/handle/2346/84940/ICES-2019-172.pdf
DEIKSAC
---
---
10:06:24 2.11.2022
+1
KOLU
: Cum bajšpýl
A Science Guide To Coffee Freshness - European Coffee Trip
https://europeancoffeetrip.com/coffee-freshness-science/
ICARUS
---
---
23:15:00 1.11.2022
Hlavně každá várka upraženého kafe bude mít úplně jiný obsah CO2 a dost pravděpodobně CO2 bude unikat různou rychlostí. Dost by mě tedy překvapilo, kdyby z toho šly dělat nějaké přesné závěry.
KOLU
---
---
22:24:36 1.11.2022
1 odpověď
+1
No nevím, Factory default ve VST je 1% hmotnosti CO2 a 3% hmotnosti vlhkost. Vlhkost jde změřit. To jsou měřitelny hodnoty s dostatečně presnejma vahama, větší problém bych viděl v tom jakej bordel do hmotnosti zavede absorpce případně únik vlhkosti. Coz mě nenapadlo. Nejakej science paper stran obsahu látek a stáří kávy určitě bude někde existovat.
MESKALITO
---
---
22:17:33 1.11.2022
DEIKSAC
: vážně ano, ale s omezeným rozpočtem
DEIKSAC
---
---
20:48:56 1.11.2022
1 odpověď
MESKALITO
: no ještě asi potřebuješ vyloučit vliv změny vlhkosti. Ten výzkum je nějakej vážně míněnej?
HONCKA
: pokud už budeš mít váhy, kterejma jsi schopnej vážit úbytek co2 ze vzorku, tak budeš mít i přístup k laboratornim mlynkum
MAJA
---
---
16:32:45 1.11.2022
jenom tipuju, ale toho CO2 bude asi tak 10x méně než zbytek namletého kafe v mlýnku ... možná to vážit i s mlýnkem
KOLU
---
---
15:57:11 1.11.2022
HONCKA
: Proto píšu zvážit po namleti
HONCKA
---
---
15:36:17 1.11.2022
2 odpovědi
KOLU
: jakej mlýnek namele na prach bez toho, aby v tom mlýnku něco zbylo? Teureticky by to šlo zvážit i s mlýnkem, ale problém je ten, že běžný přesný váhy ti zváží pouze relativně malý množství. Váhy, který budou mít dejme tomu do 10kg s přesností 0,001g asi běžně neseženeš.
MESKALITO
---
---
15:11:20 1.11.2022
KOLU
: Jasně dobrý tip, čím větší rozdíl v hmotnosti tím čerstvější jestli tomu dobře rozumím
KOLU
---
---
15:04:15 1.11.2022
2 odpovědi
+1
MESKALITO
: Zvazis vzorek, nameles na totální prach, necháš z toho uniknout CO2, Zvazis znova. Bude to chtít hodně přesný váhy... Mozna pro kontrolu zvážit ještě okamžitě po namleti.
MESKALITO
---
---
12:52:34 1.11.2022
2 odpovědi
Tušíte jak by se dala ověřovat čerstvost kávy, z hlediska výzkumu, abych mohl zpracovávat nějaká data? Ochutnávat me to nedává smysl, nejak merit unik CO2?
UMIAKI
---
---
20:58:00 31.10.2022
DUBLIN
: Zhruba okolo 66 990 Kč.
DUBLIN
---
---
20:27:28 31.10.2022
1 odpověď
Cau, věděl by někdo přibližně kolik tak může stát pronájem kávovaru nebo koupě Jura X6 do firmy? jen tak mě to obecně zajímá co firma pořídila
KEVIN00
---
---
13:18:16 23.10.2022
Do pražírny Upraženo zamířily tři gastronomické Oscary
https://cc.cz/beskydy-zaujaly-v-londyne-do-prazirny-uprazeno-zamirily-tri-gastronomicke-oscary/?
NOISEGATE
---
---
12:14:23 18.10.2022
Nekdo tip na dobrou Etiopii nebo jinou kyselinu na espresso do tisicovky? Posledni pytel jsem bral z cofee spot a nechutnala mi. Diky.
KOLU
---
---
23:51:27 16.10.2022
Nejtěžší je najít si v bytě místo s relativně stabilní teplotou. Obzvláště tady v UK jak jsou vsecky baráky z papíru a sádrokartonu... Prdel
KOLU
---
---
23:50:19 16.10.2022
Stejnej problem jsem měl s Atagem. Jakmile byla teplota vzorku rozdílná od teploty kalibrace a kalibrační kapaliny, kecalo to. VST mi přijde že je ten rozdíl schopnej líp kompenzovat (mel jsem na nejakej čas oboje, atago jsem nakonec prodal).
BLACK_ONYX
---
---
22:29:20 16.10.2022
BLACK_ONYX
: Je potřeba měřit chladné kafe a dostat se pod 25°C. Resp blízko teplotě destilky při kalibraci.
BLACK_ONYX
---
---
22:27:04 16.10.2022
1 odpověď
KOLU
: viděl jsem, ale měl jsem z toho videa pocit, že to bylo celkem spichnute horkou jehlou. Pravda je, že se musí s každým měřením kalibrovat. Zkouším s VST vedle sebe a s dobrým workflow je to fakt dostatečně přesné. Jsem zvědav na tu druhou verzi.
KOLU
---
---
20:04:44 11.10.2022
1 odpověď
kdyz to testoval Lance Hedrick tak to dopadlo dost tristne...
MOMENT
---
---
15:51:10 11.10.2022
BLACK_ONYX
: to vypada dobre!
BLACK_ONYX
---
---
12:04:10 1.10.2022
1 odpověď
+4
Testuji DiFluid. Při správném používání je to přesné jako VST, ale za zlomek ceny. Maximální odchylka 0,03%
Toto může být zásadní pro kvalitu kafe v hodně kavárnách.
Appka by snesla ještě trochu doladit, ale to je otázka času.
CMLKA
---
---
10:08:21 25.9.2022
UMIAKI
: Ano! Mam ho rok a stale na nej nedam dopustit!! A porad to tu pisu dokola. Kdyz jsme na chalupe, kde mam starej Rhinoware, tak mam vzdycky pocit, ze mi upadnou ruce, nez kavu namelu.
UMIAKI
---
---
21:17:51 24.9.2022
1 odpověď
LUCIASHECK
: Já ho mám už pár let v šuplíku jenom do kempu. Doma používám Baratzu Sette🙂
Kdybych si teď pořizoval ruční mlýnek tak skončím u Timemore jako rozumného kompromisu.
LUCIASHECK
---
---
13:41:27 24.9.2022
1 odpověď
+2
UMIAKI
: Vsak ti ho nikdo nebere :-D ano, ve sve dobe mnoho let zpatky to byly jedny z mala dostupnejch “lepsich” mlynku. Ale v soucasny dobe uz jsou kvalitni mlynky dostupny v takovejch cenovejch relacich, ze koupe napr. Toho Skertonu (za kolik? Sedm osm stovek?) imho naprosto postrada smysl. Nenabizi uzivatelskej komfort, nenabizi spolehlivost, nenabizi kdovijakou zivotnost, nenabizi kvalitu zpracovani ani kvalitu mleti a navrch nejsou ani hezky :-D
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam