CABANNOS: KINGrinder tu kličku musel předělat pro EU trh, a proto se v EU prodává jen rovná varianta. Prý to bylo kvůli nějaké právní šikaně prodejců ze strany jistého nejmenovaného německého výrobce, který vyhrožoval kdekomu soudama, protože prý mají patent na tvar kličky. :) A kdo by měl zbytečný prachy na to se soudit s nějakou německou firmou, žejo - to radši tu kličku prostě obratem předělali, aby vypadala jinak.
Takže, za ten "nový skvělý" tvar kličky můžeš poděkovat té úžasné německé firmě.
Situace má naštěstí řešení: sice ne úplně levné (náklady skoro 600 Kč), ale podle mě stojí za to. Šel jsem do toho a nelituju.
Howto:
Zákaznická podpora na Taiwanu je vstřícná a pošle vše potřebné. Viz:
KINGrinder | Contact Ushttps://www.kingrinder.com/contactusPlatba kartou přes PayPal. Netřeba mít účet u PayPal.
Ale pozor:
Větší peklo než ta rovná klička je ten dřevěnej čuflík tvaru menší koule, místo trochu většího a kónickýho tvaru. I když, zrovna pro K6 (narozdíl od K0 až K2 nebo P0 až P3) je prohnutá klička o dost lepší než rovná, protože K6 má ten prstenec pro nastavování hrubosti, a tedy nejde uchopit úplně nahoře.
Čuflík a klička jsou každopádně dvě různé součástky, a objednáním samotné prohnuté kličky ještě nedostaneš nový kónický čuflík. Klička stojí 8 USD, čuflík 7 USD, doprava do ČR 6 USD a trvá asi týden.
Zásilku hned odchytne celní odd. pošty, takže navrch zaplatíš ještě
DPH 21% z celé hodnoty zásilky, včetně dopravy (clo se do hodnoty 150 EUR neplatí, ale DPH ano; nenechávej si to ale proclít poštou, jinak naskočí další nemalý poplatek; použij celnicka.cz a poště naklikej, že si to proclíváš sám, až pošlou do mailu odkaz).
Jinak KINgriner má pro EU ofiko shop na Amazonu (jo bohužel zrovna tam, viz stránky
https://www.kingrinder.com/store ). Tam mají pravidelně různé slevy 15 - 20% (Prime days, black friday apod.), takže je dobrý si to pohlídat. Já ho měl nedávno za 90 EUR, doprava zdarma (běžně stojí přes 100 EUR). Často bývaj tenhle i další KG modely vyprodané, pak to třeba i hlásí že do ČR nezasílají, ale zasílají.