• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ADAM
    ADAM --- ---
    Já si párkrát bohužel koupil kávu cca za 1000-1200kg a (opět bohužel) to byl rozdíl obrovskej. Už ta vůně pri přípravě a pak a i chuť úplně čajová....

Ale mezi těma běžnýma rozdíly taky moc nevidím. Jediný, co poznám, že čím tmavší, tím horší..
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    LUCIASHECK: Ja nejsem kdovijakej znalec a mam pro ne slabost protoze v Kiosku pomalu bydlim. :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EXAGE: Fathers mi teda pripada, ze obecne s Etiopiema uplne neumi, takze bych to radsi srovnavala s cimkoliv jinym :-D
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    EXAGE: Ja piju tohle a proti Chelbesa od Fathers co stalo 400,- 250g nevidim rozdil.
    ADAM
    ADAM --- ---
    YARIN: zkusil jsem ten starter pack a jako za danou cenu to je ok. z tech 4 mi nejvic chutna ten zeleny tropik. ostatni jsou takove normalni. neni to nejlepsi a nejvonavejsi kafe, co jsem pil, ale za me dobry. je to asi lepsi nez 200g co jsem soubezne koupil v kofiu za cca dvojnasobnou cenu (kdyz srovnam treba stejnomernost prazeni).
    takze diky za tip, budu tam kupovat.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EXAGE: Diky, udelala jsem vlastni objednavku....:)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    CMLKA: Vcera odeslano, pokud nekdo chce muzu odsypat vzorek. Smart se vyplati, sice ma vetsina prodejcu postu zdarma u obj za min 250-400, ale i tak. A napriklad drogerie je tam za pusu, beru tam i burakovy masla, atp.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Já v 90% piju filtr, většinou si koupím balíček něčeho co jsem ještě nepil, jsem rád když věci nechutnají stejně. N_I: Díky za tip, pořídil jsem a teda je to hodně zajímavé (ale dobrým způsobem). Ikdyž teda ten ocas z Jemča ovocného čaje mě ze začátku trochu překvapil :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    THAIGRR: ve Vršo, viď?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    CMLKA: tak já CS rozhodně doporučuju
    Pražírna kávy Coffee Source
    https://coffeesource.eu/
    mívají tam takhle 8 druhů na váhu a pak 4 blendy v balíčkách + nějaký specialitky
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    THAIGRR: Pardon, tak to si je pletu s cofeespot, v tom případě asi Cofee Source neznám....
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    CMLKA: tam to maj v tom stojanu a ten průhledný není... z čeho to dosypávají ale nevím, to myslíš?

CMLKA
    CMLKA --- ---
    THAIGRR: tj ja nejak nejsem fanousek Coffee Source a vadi mi, jak maj to kafe v tech prusvitnejch zasobnicich, si tam prijdu jak v Oxalisu....

Ale mezitim (pac my ted nejak dostavali kafe, nejaky prilezitostne kupovali atd.) jsem si vzpomenla, ze jsme vlastne pravidelne kupovaliFarm od Double shotu a skocim si pro ni na Masarycku. A sobe zkusim ty Hayb na filtr, pac me tady N_I minule desne naladil na filtr a vlastna na takove to odpoledni popijeni pri praci je to zn. ideal...
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    CMLKA: Coffee Source na Francouzské
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    NOISEGATE: nechtěl jsem původně dělat reklamu.
    Káva arabica Tanzania AA | Pražírna kávy CAFFé08 | Pražírna kávy CAFFé08
    https://www.caffe08.cz/jednodruhovka/tanzania-aa

Kupuji tam občas i směsi, případně čas od času i jinou arabiku než Tanzánii, na podzim i jejich sváteční čaj, Cascaru nebo čokoládu

Beru tam kávu zhruba od roku 2018
    Mám to relativně blízko, často jezdíme okolo, za ty roky znám lidi, kteří tam dělají, a káva mi chutná.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    A mate v Praze v sirsim centru nejakou oblibenou prodejnu? Kofio znam.Kde maj treba dobrej mix vyberovek i blendu? Ja to nejak kupuju dycky hrozne random.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PUSCHPULL: co beres za kafe pls?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    LUCIASHECK:
    CMLKA:
    :-) Nechtěl jsem vyvolávat konflikt. U kávu (jako i u plno jiných věcí) je ohromná svoboda a variabilita příprav a každý si tam může najít ten svůj způsob.
    A pít stejnou kávu? Není to tak hrozné. Za ty roky jsem vyzkoušel desítky různých druhů kávy. A u filtru a Cold Brew střídám kávu rád. Espresso mám rád tak aby mělo jak průběh extrakce i chuť tak, jak to mám rád. Jsem ve věku, kdy oceňuji když jsou okolo mě alespoň nějaké jistoty.
    A ranní kávový rituál mě uklidňuje
    :-)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: a naopak když si oblíbíš singl, je dobrý si ho užít, protože za půlroku už nebude. Příroda, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam