• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: jistě. taky mluvíme o dlouhodobé investici. tohle byl konrkétní příklad ze současnosti. byly samozřejmě mnohem lepší období. např. před dvěma měsící mi udělal čez za tři dny 55%. ale to sem nepatří. to už není fond a s fondem toho nikdy nedosáhneš. tabulka výkoností za jednotlivé roky tam je:

Rok 2001 2002 2003 2004 2005 2006 YTD
    Fond -3,47 -5,56 48,02 19,68 34,15 12,00

čili přeloženo do běžné řeči: v r. 2003 výnos 48%. v roce 2006 12% (ne PA ale k dnešnímu dni).

kumulovaný výnos za posl. 5 let 218,20%.

před pěti lety jsi vložil 10300 kč. dnes máš 21800kč.

nezajímají tě žádné dotace našeho debilního státu.

tak vyplatí se to nebo ne?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: a taky nevidím žádný rok, kde by fond dosáhl takových úspěchů jak ty popisuješ, tedy 80% za pár týdnů...
    ADAM
    ADAM --- ---
    konkrétní příklad na základě aktuálních cen:
    pokud jsi 25.9. vložil do fondu 1000kč (1030kč zaplaceno na učet ing - 3% je poplatek), pak má tvá investice dnes čistou hodnotu 1071kč. to nám dělá čistý zisk 3.9% za necelý měsíc. peníze mužeš bez jakéhokolik poplatku za tuto cenu kdykoli vybrat.

jen na okraj: tento zisk (3.9%) by byl naprosto identický i při částce třeba 100tis kč.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    já nechápu, kolik podílů si koupíš za 500kč :)

já fakt nechápu, proč by měl člověk, který může spořit pár stokorun jít do podílového fondu... to fakt nedává smysl...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: jakých poplatků voe? poplatek je v % pro všechny stejný bez ohledu na to.

dám příklad. loni v 08/05 jsem tento fond koupil za cenu cca 1900kč/kus za celkově 10000kč (převedeno na učet ing 10300kč).

za pář měsíců jsem vybral 18tis kč.

kde jsou ty poplatky které se nevyplatí?

ale btw - do českých titulů bych v současné situaci nešel - ceny jsou příliš vysoko.

zvážil bych třeba tendle http://www.ing.cz/cz/products_and_services/ing_fondy/podrobne.html?isin=LU0104531511
    (a nebo klidně jinou společnost než ing) zajimavé nabízí ještě třeba čsob (ale je třeba dobře vybírat) a hsbc (ale tam je min investice 50-100tis kč)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: ale prosimtě šmudlo.

ten tvuj odkaz má drobnej problém - "D" na konci názvu fondu. to znamená dividendový fond.

to je něco jiného, o tom jsem nemluvil.

toto je příklad obyč podílového fondu.
    http://www.ing.cz/cz/products_and_services/ing_fondy/podrobne.html?isin=LU0082087353
    min. investice 500kč.
    pokud chceš vložit 500kč, musíš převést na učet 515kč. veškeré další počty a výsledky jsou již očištěny o poplatek za správu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETESKA: no myslím, že fondy se opravdu vyplácejí od nějakých 100tisíc korun a tu a tam stačí bankám 10tisíc. ale 500 korun je naprostá nula a tolik nemá naprosto žádnej smysl vkládat. protože po odečtení poplatků nelze dosáhnout zhodnocení.

to už jsou lepší normální spořící účty. termínované vklady atd.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    no počkat, ale v metru jsem viděla reklamy na nějaký fond kam opravdu stačí 500.. nevíte od jaké banky to je?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: chybka je v tom, že minimální investice je 500, ale ne 500 kč, ale 500 tisíc kč.

koukal jsem na to jako puk, že by stačilo pětikilo...
    http://www.ing.cz/cz/products_and_services/ing_fondy/podrobne.html?isin=LU0120667240
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAM: díky, mrknu se na to, takovýhle částky bych zvládla.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: nevím, jestli jsem to pochopil správně. ale koukám na fond ing český akciový. minimální investice 500 kč.

nejsem si jistý, ale podle mě to je minimální úvodní investice. pak můžeš každý měsíc posílat třeba jenom 100kč.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: to zas není myslím spoření drobných částek... :)

a reteska nepsala, kolik může spořit...
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: pokud se přikloníš k něčemu rizikovějšímu, doporučil bych kupovat nějakej podílovej fond.

akciové trhy jsou dlouhodobě nejvýnosnější investice, investovat můžeš pravidelně velmi malou částku, kterou prostě jen pošleš na učet s variabilnim symbolem. toť vše.

fond mužeš prodat kdykoli, takže likvidita velká. riziko taky poměrně velké, snižuje se, pokud je tam necháš dlouhodobě. výnos tomu uměrný - čili vysoký.

pravidelně vyhrávají ve výkonostech fondy ING. minimální uvodní investice tuším většinou okolo 3tis kč.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    jo a jeste je moznost terminovanych vkladu, ale co jsem koukal tak... to moc smysl nema. uroky tam jsou neco malo pres procento od castek 500.000,- a vyse. to nekreje fakticky ani inflaci.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    RETESKA: hm, sporeni pri tehle urocich,hm hm.. hele zkus stavebni sporeni nebo si spor na penzi, jsou tam vsude statni prispevky. urok je zajimavy jeste mozna tak na tom penzijnim, aby to "nesklidila" inflace. ale jinak si snad radsi i uzivej :) bohuzel v obojim ty penize jsou pomerne nelikvidni. pokud chces stavebko na sporeni, tak je uvazujes minimalne na 5 let. u toho penzijniho minimalne na 15. ok oboji se da nejak resit zrusenim, ale v takovem pripade to uplne ztraci smysl, prijdes o ty prispevky.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    LITTLELI: koňovo zdraví se dá pojistit taky, ale vyjde to strašně draho, já nechci pojistku ale spoření :) na cokoliv, na bydlení, na nákupy, na koně, na nábytek...
    zkusim si t omrknout na netu.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    konovo zdravi, no jasne... no tak jsou pojistovny, kde se pojisti lecos. jen mam pocit ze ne za par stovek.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    LITTLELI: tak pro mě třeba na úrazovku, ale z tý zaplatim jen svoje zdraví a ne koňovo, o to mi jde.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    RETESKA: nebo si muzes sporit na duchod, ty penize jsou uroceny trebas 3-4 %, je tam statni prispevek a kdyz tece do bot, da se to jednorazove zrusit, prijdes jen o ten statni prispevek, nasporena castka + uroky zustanou. ale ROMANET ma pravdu, to co pises je spis na urazovku (+ zivotku).
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: chyba může být v tom, že funkce reply nemá u těchto center žádný smysl.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    tak moje komunikace s CSOB je zde:

puvodni dotaz jsem poslala v nedeli

poslano: Sunday, October 08, 2006 10:23 AM
    To: INFO
    Subject: Rozsireni pracovni doby

Dobry den!
    Mam dotaz ohledne pracovni doby jednotlivych pobocek.
    Planujete v dohledne dobe rozsirovat pracovni dobu na pobockach?
    Moc bych uvitala, kdybych mohla vyrizovat agendu, spojenou s mym uctem, i o vikendu.
    Dekuji.

hned v nedeli me ujistuji, ze to hodlaji resit
    od: INFO
    komu: mně

Dobry den,

Vas dotaz jsme predali odpovedne osobe. Verime v brzkou odpoved.
    V pripade dalsich dotazu nebo pripominek se prosim obratte na nize uvedene kontakty.

S pozdravem a uctou
    pani XY
    Ceskoslovenska obchodni banka, a. s.

Klientské centrum

a pokracujeme dal o 2 dny pozdeji cili v utery mi odepsala

Dobrý den paní XY,

obdrželi jsme Váš dotaz na otevírací dobu poboček adresovaný na Klientské centrum ČSOB.

Dovoluji si Vás informovat, že vyhodnocením průzkumu provedeném na vzorcích klientů v jednotlivých oblastech bylo rozhodnuto o úpravách otevírací doby tak, aby vyhovovala co největšímu počtu klientů.

Ráda bych Vám tímto nabídla možnost využít návštěvy pobočky i mimo pracovní dobu. Tato možnost je vždy po předchozí domluvě s pracovníkem pobočky a jedná se především o obchodní schůzky např. investice, hypotéky, úvěry, změny údajů v dokumentaci apod. V nezbytně nutných případech lze sjednat schůzku i pro převzetí platební karty, není však z bezpečnostních důvodů určena k hotovostním operacím.

Zároveň bych Vás ráda informovala o možnosti 24 hodin denně využívat službu ČSOB Internetbanking, která Vám umožňuje pracovat se svým účtem prostřednictvím internetu i o víkendech. Nevím zda máte tuto službu zpří stupněnou, protože z Vašeho e-mailu není zřejmá Vaše domovská pobočka.
    Pokud mi sdělíte Vaše číslo účtu, budu kontaktovat pobočku ČSOB, kde máte vedený účet a konkrétní klientský pracovník Vám poradí s řešením.

Tak jsem se ji obratem zeptala, koho mam kontaktovat na pobocce, ktera sidli v ulici milady horakove 6 v Brne, protoze tam mam vedeny svuj ucet . Cislo sveho konta jsem samozrejme ponechala pro sebe, zduraznila jsem ale, ze se jedna o obycejny korunovy ucet, tudiz nejsem zadna korporatni klientela...
    Od te doby nic.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam