• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    SUCZKER: Imho to předali do Polska (lokální pravomoce jsou mizerné) a tam to prostě ignorovali. Nejlepší by bylo kdyby českou mBank někomu prodali (-;
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    http://finweb.ihned.cz/c1-45619420-mbank-je-v-potizich-byla-na-ni-uvalena-exekuce-za-dluh-2000-korun - banka nereagovala na výzvu žalobce - neni tam tak trochu bordel ??
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A ještě něco z diskuse:
    xxx (neregistrovaný) 89.24.176.--- Dnes 9:37
    Děs a hrůza

Taky jsem se nestačil divit, jaká příšernost AXA je. Přihlašovací formulář dokázali zmrvit tak, že ho žádný normální program na správu hesel neumí vyplnit – takže místo abych měl heslo bezpečně uložené v zaheslovaném správci, tak ho mám napsané na průvodním dopise v šuplíku hned u počítače (požadavky banky na heslo jsou tak nadsazené, že se to fakt nedá zapamatovat).

Aplikace vypadá jak z devadesátých let, chová se to prapodivně, vůbec ne jako webová aplikace (např. odkazy mají řešené nějak příšerně, ani na nich není správný kurzor – tohle dokázat vyžaduje extra snahu…). Na přímý dotaz technická podpora pravila, že současný stav neplánují měnit, považují ho za kvalitní.

Platební karta přišla neaktivovaná, aktivace se „z důvodu bezpečnosti“ musela udělat na AXA lince. Tak stačilo zavolat (doufám, že to muselo být z mého telefonu), říct jméno, datum narození a klientské číslo. Děsím se toho, že toto stačí i k provedení jiných transakcí přes AXA linku.

PIN k platební kartě mi přišel „z důvodu bezpečnosti“ v jiném dopise než karta samotná. Bohužel ale oba dopisy byly obyčejné. Normální banka (třeba ING) posílá PIN doporučeně do vlastních rukou.

Takže co se mě týče, tak jakmile tento rok skončí akce s 0,5% bonusem, tak všechny peníze převádím zpátky do ING a oželím platební kartu. Tohle opravdu je amatérizmus nejhrubšího zrna. Nemyslel jsem, že to někdy řeknu, ale – zlatá mBank.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Porodní bolesti AXA Bank aneb amatéři ze Švýcar - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/porodni-bolesti-axa-bank-aneb-amateri-ze-svycar/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Běžný účet zadarmo u drahé banky. Tipy, jak jej snadno získat - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/bezny-ucet-zadarmo-u-drahe-banky-tipy-jak-jej-ziskat/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak to tak čtu, začínám být opravdu rád, že jsem tomu bezpoplatkovému šílenství kolem mBank také nepodlehl.

Celá letní mašinérie mBank se dá vysvětlit takto: banka už nechce dotovat klienty, kteří její služby „zdarma“ využívají na maximum, ale nic jí nepřinášejí. Takže bude nabízet služby ve smyslu „něco za něco“. Chceš levnější výběr z bankomatu? Tak plať naší kartou (máme z toho jako banka zisk, který platí obchodník ve své provizi). Vážně potřebuješ zadávat 20 jednorázových příkazů k úhradě? Tak 30 Kč navíc tě nezabije (a my tím odstřihneme klienty, co soukromý účet používali k podnikání a dělali tisíce plateb měsíčně. Možná ti je naúčtujeme, možná ne). Potřebuješ levný výběr hotovosti v zahraničí? Vyber alespoň 100 euro a máš to zadarmo (možná jen budeš mít horší kurzy, než u konkurence). Všechno to dává smysl, jen se nemohu zbavit dojmu, že mBank začíná být tak nějak jiná a vlastně ani sama neví co chce a co možná (ne)bude.

A nad některými radami v článku už opravdu zůstává rozum stát, hlavně tedy nad tou "perlou" přebranou z diskusního fóra..
    ADAM
    ADAM --- ---
    si to spočítej, vem rozdíl mezi m-bank a nejlepší kartou v testu a přepočítej, kolik to udělá na 5tis kč.

odhadem to bude cca 20-50kč.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    STEPNI_VLK: chápu to správně, že se to vyplatí i při nákupech po netu? docela dost nakupuju po netu z ciziny a platím kreditkou z mBank, vyhovuje mi totiž jak ji mám jednoduše navázanou k běžnýmu účtu. pokud by se ale vyplatilo mít na nákupy jinou kartu, tak o tom zauvažuju. ale zas nemám nějaký velký obraty, třeba 5000 za měsíc, víc ne, takže si řikám že se mi to asi vyplatí mít kartu "zdarma" a navíc přehledně připojenou ke kontům.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    LEFTY: u reifky umožňuje systém najít volný číslo účtu, který se bude klientovi líbit, kámoška, co tam dělala, si udělala číslo účtu něco jako 111222333.
    Do čísla účtu je v určitý modifikaci nějak zakomponovaná ta dělitelnost 11, stejně jako u rodnýho čísla, takže je to asi možný. Nějaký podrobnosti zde:

http://www.penize.cz/bezne-ucty/15470-tajemstvi-cisla-uctu
    KUA
    KUA --- ---
    KUA: jestli se nepletu, tak treba mBank vyber z bankomatu v zahranici zdarma ma, ale samozrejme ne uz tu konverzi a kurz maj jeden z nejhorsich.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KUA: Výběry v zahraničí zdarma jsem nikde neviděl, ale pořídil jsem si prepaid mastercard MoneyBookers, která mi umožňuje vybírat v EuroZahraniční za 1.80 Eur bez dalších poplatků, při konverzi do jiné měny je tam konverzní poplatek 2%, což už taková láce neni.
    KUA
    KUA --- ---
    existuje nejaka banka u nas, u ktere si muzu zalozit ucet v EURech, mit k nemu platebni kartu a tou vybirat z bankomatu v zahranici zdarma? :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Velký test platebních karet: nejlepší a nejhorší kurzy v eurech - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/velky-test-platebnich-karet-nejlepsi-a-nejhorsi-kurzy-v-eurech/
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Zaregistroval jste někdo u reiffky to, že by dávali číslo účtu na přání? Tchýně si přinesla číslo účtu - ve tvaru vlastního rodného čísla (což navrhla samotná bankéřka).
    Z toho mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Je to anomálie, nebo se to stává běžně?
    FTN
    FTN --- ---
    Díky :-)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FTN: Deset čísel zprava je číslo účtu. Zbytek je předčíslí.
    FTN
    FTN --- ---
    Lama dotaz: Potřebuju někomu poslat peníze a on mi napsal celé číslo účtu a já musím zadat odděleně předčíslí... Může mít dvě až pět číslic, jak to poznám? :-) Díky...
    ADAM
    ADAM --- ---
    zkusim, snad jim to bude stačit.
    TMA
    TMA --- ---
    ADAM: Tak si ho vytiskni z internetoveho bankovnictvi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    kua maji tam docela pekelenou podmínku k otevření - výpis z účtu ne starší než 3 měsíce. a mě přitom z fia chodí výpis jen 1x ročně, možná vůbec ne..
    ADAM
    ADAM --- ---
    díky za ten tip na axu, asi si k fiu doplním - kurzy mají opravdu skvělé
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam