• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DWAY
    DWAY --- ---
    NELDE: Nejsme manzele (nekdy se na to hraje, ze je nezajima par dokud nejsou manzele, tak sem to radsi zminil), a oba mame svoje ucty u mbank. Takze si tam nemuzem zalozit dalsi.

Teda pravda neptali sme se na spolecny ucet, ptali sme se akorat na dalsi ucet. Jinac co se tyce vyberu, neni nutne aby obe karty mely moznost vyberu.

Kazdopadne se tam urcite zaskocim zeptat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: A na co budeš potřebovat ty dvě karty? I na bankomaty?
    mBank, pokud ji ještě nemáš, nabízí pro manžele mít jeden účet. Nejsem si jist, ale v tomto případě jsou tuším obě karty zdarma. Pokud účet patří jednou a druhý je disponent, tak tuším stojí 100 vydání té druhé a neplatí pro ní výběry z bankomatu zdarma.
    DWAY
    DWAY --- ---
    S474N: Spolecny ucet, na ktery se zenou kazdy poslem obnos penez a budem z nej platit veci ktere se tykaji domacnosti.
    S474N
    S474N --- ---
    DWAY: mozna bys mel napsat zejmena ucel toho uctu, treba by se povedlo vymyslet neco lepsiho.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Zdarec, chtel bych se zeptat.

Shanim banku, kde bych mohl mit dve karty, a samozrejme cim mene poplatku tim lepe (idealne zadne :) ) nevite nekdo o necem takovem?

Zatim je nejblize co sem nasel Reifka, akorat bych si tam musel kazdy mesic prevest alespon 25k aby to bylo zadaco.

Coz je dulezity dodatek, nebude to hlavni ucet. Tzn ze tam nebude chodit vyplata a nebude se tam tudiz tocit tolik penez...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKATEMURAI: a logika "v pondělí peníze vložím na účet a v pátek je vyberu" - to taky nechápu. tak proč je budeš vkládat? pokud nepotřebuješ vklady, tak kromě FIO i mBank, Equa.

Pokud chceš něco echt tradičního, tak si udělej nejlevnější účet v Poštovní spořitelně (je zadarmo když máš zůstatek 15k).

A na investování / spoření se radši poraď s profíkem, abys nedopadl špatně.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKATEMURAI: komu není rady, tomu není pomoci. FIO je rozhodně lepší volba než Česká spořitelna. jestli v tvém okolí všichni jedou ČS, tak to vás teda lituju :) v podstatě cokoliv je lepší volba než ČS.

NELDE
    NELDE --- ---
    SKATEMURAI: Prakticky kterákoli (-;
    S474N
    S474N --- ---
    S474N: jo a kdyz uz jsme u te serioznosti, tak tobe prijde seriozni nabizet "Zlaty vklad" s velkym napisem 6% a az potom se malilinkatym pismem docist, ze to neni za rok, ale za dva? A o sluzbach pro studenty ani nemluve.
    S474N
    S474N --- ---
    SKATEMURAI: co ti prijde na FIO a dalsich neseriozniho?

A ptam se opetovne, kolik nad 100.000 EUR planujes ulozit, ze ze trapi nejaka serioznost nebo cokoliv okolo?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KASUMI: Já to řešil tak, že jsem ten běžný účet měl jen a jen na tu hypotéku a rychle utekl, jak to bylo možné.

Dávat něco zadarmo za 400k ročního obratu na kartách je tedy bomba - jedná se totiž o minimálně 4k zisk pro banku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KASUMI: samozrejme si muzes priplatit a mit ty platby zdarma :D

ja dik hypo to mam takhle:

za vedeni 29 (jen internetbanking)
    + za to, ze tam poslu platbu z jine banky = 2kc
    + znovu jeste je toto jako "dosla platba" = 5kc
    + dve inkasa (anuita+poplatek) = 2x5kc

zadal jsem o to, ze si budou inkaso tahat z mbank, ale zamitli, takze tohle solim zbytecne kazdy mesic
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja se z tech bank fakt poseru...

hypoteka
    150,- mesicne za vedeni uctu .. whatever.. pozaduji to, chteji, abych mela ucet u nich...ok... ale ze mi jeste nauctujou DVE KORUNY za transakci, kterou si sami zridili a pozadovali, aby si mohli tech 150 strhavat.. me fakt picne..

a erste premier.. se omlouvam, jeslti budu ot, ale fakt me nasrali.. z principu..
    na webu maji
    "kdyz mate u nas mega nebo vam dorazi na ucet 100k mesicne, dame vam premier ucet se vsim zdarma, karta zdarma atd.."
    sla jsem na pobocku, pze me zaujaly podminky
    tam jsem se dozvedela dalsi podminku, ze musim mit obraty na vsech kartach 400k rocne, jinak se pak za to plati (odstupnovane podle obratu).. pac jsem si to musela spocitat, odesla jsem
    kdyz mi pak volali, rekla jsem, ze obrat nedosahuju
    na to mi rekla, ze to muzeme zkusit pul roku na zkousku.. jestli dosahnu obrat..

tak jsem si rekla, ze kdyz za to nic nedam, tak proc ne
    a pak prisla TRETI podminka.. ze aby mi to dali, musim jim dolozit, ze mam PRIJMY 100k mesicne nebo jim tam poslat docasne milion (upozornuju, ze mit prijmy 100k a poslat si na ucet mesicne 100 k jsou dost rozlisny veci)

na to, ze se tvari, jak chteji poskytovat premiove sluzby pro lidi, co maji penize a nemaji cas resit takovy picoviny v bance, mi to teda oddouskovali fakt postupne
    kdyby rovnou na webu napsali vsechny podminky, tak jsem se tam ani neobtezovala chodit.. a nikdo by cas neztracel.. ani ja, ani oni
    takhle me to stalo
    a) 40 minut schuzka v bance + cesta ve spicce tam a taxik (kdyz uz to vypocitavam :))
    b) nekolik desitek minut reseni toho obratu
    c) tri telefony s pani na poboce
    a ted to nasrani kvuli tomu principu..

grr
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: na vesnici si muze zalozit treba konto na poste :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: na ty kurzy mrknu, diky :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Někdo si tu stěžoval, že na vesnicích moc Pharr není.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: V případě rodiny to dáš v pohodě jen za potraviny. Navíc poslední dobou je trend platit kartou i menší částky - třeba i kolem 200.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COQUINE: Chápu, že pokud se jedná o nákupy za hranicemi, tak to asi je rychlé (taky je možné mít nějakou pohotovostní zásobu), nicméně ten rozdíl se vyplatí. Třeba s těmi lepšími kurzy přijde i někdo jiný.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: Fio banka: Dobrý den, možnost zažádat o novou platební kartu přes Internetbanking bude spuštěna v průběhu prázdnin.

VANEK: 10 vyberu v jejich bankomatech a 2 v cizich zdarma jsou ti malo?

Jinak aby nedoslo k nejake mylce, osobne jsem na FIO karty necekal, pouzivam kreditku, ktera mi vraci penize z transakci a nemam duvod prechazet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: diky za rady, mrknu na to a rozhodnu se. p.s. penezenku nenosim, pouze magneticky klip na hotovost a pripravu na nakupy v zahranici taky nemam, kolikrat se rozhodnem z hodiny na hodinu. nicmene chapu, uzpusobim svym potrebam. dik :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam