ELIJEN: Já mám pocit, že jsi na Air Bank až moc přísný - taky mě nepotěšili tím, že začali blokovat převody na kryptoměnové burzy (sice to jde spíš asi na vrub Raiffeisenbank, ale to je uživateli jedno), ale jinak mám po několika letech užívání pocit, že je na ně v základních službách spoleh (odlehčené a lowcostové digitální bankovnictví s přehledným internet bankingem a solidní komunikací, celkem dobrou podporou cizích měn a hlavně bez výrazných výpadků a radikálních změn podmínek jako u řady jiných bank). Navíc třeba integrace Portu nebo jejich systém odměn je v českém bankovním prostředí docela progresivní počin. Jinak jednou mě moc příjemně překvapili, když mi někdo omylem poslal korunovou platbu na eurový účet - místo toho, aby ji směnili svým kurzem a připsali (což je standardní postup), mi zavolali a zeptali se, jestli to mají udělat, nebo platbu vrátit.
Erste (a z doslechu i ČSOB) jsou fajn produkty, ale pokud hledáš progresivní banku (a bereš Air Bank jako málo progresivní) a zároveň bezpečný přístav pro krypto-transakce, tak si nemyslím, že zrovna tohle je směr, kterým jít. Ale my ti tu stejně moc dobře neporadíme, stačí vidět různé názory lidí tady - lepší bude dohodnout si v obou schůzku a zajít se vyptat, případně prostě založit a osahat si, ostatně vypovědět bankovní služby je naštěstí dost jednoduché.