• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    DOBYTEK: zase jen polemizuju, ale prave nase nebankovni karty maji casteji problem nez klasicky, protoze autorizace platby vuci nasemu systemu trva o nepatrnej zlomek okamziku dele... coz v kombu s problemama s.netem zadela na problem. Tak si to umim predstavit i s lokalni vs zahranicni karty, ale asi si tam jen projektuju vlastni zkusenosti. Hlaska s chipem je divna, ta napovida spis jinym problemum
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SPLIFFBOY: Nemci s platbami problem nemeli, jen my :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SPLIFFBOY:
    Jako zrovna nemecko mi prislo ze je bastou 3g. Neco lepsiho jen v nejvetsich mestech…
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    DOBYTEK: treba to vubec neni relevantni, ale pracujunv odvetvi spjatym s platbama (nebankovni platebni karty) a nekdy od zacatku leta resime stiznosti zakazniku na problemy bezkontaktnich plateb (v CR) a jejich procesori to svadeji na postupne vypinani 3g siti, na kterych rada terminalu bezela. Vypinani 3g aktualne nebezi jen v CR, ale i v dalsich zemich Evropy vcetna Nemecka... umim si predstavit spojitost. Ale muze to byt i cimkoliv jinym :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOBYTEK: Ja mel v pondeli problem v madarsku - na chip se nechytla, fungovalo az klasicky projet magnetickej prouzek..
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Fungují vám platební karty ČSOB v Německu (Berlín+Mnichov za poslední týden)? Bezkontaktní mi proběhne tak v 1/3 případů, kontaktní tak 1/2, ve výsledku musím pořád vybírat z bankomatu, protože nezaplatím ani v Lidlu. Visa, Master, nálepky, přenosný terminál, nepřenosný, v okamžiku, kdy to zamítne bezkontaktní platbu jednou kartou (obvykle s hláškou o chybě čipu), neprojde ani jakákoliv další karta od účtu (měli jsme je s sebou všechny), když zkusím rovnou kontaktní platbu, tak někdy proběhne (ten samý obchod o den později). Být to někde v Číně, tak nad tím mávnu rukou, ale v Německu? Helpdesk se tváří, že problém nevidí, že si mám vybrat hotovost (wtf), ale mně to přijde, že je vadný/neaktuální software na těch čipech, karty jsou všechny vydané ve stejnou dobu, nadto loni ty samé kartu fungovaly bez nejmenšího problému po celém světě.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOOTCHA: Cha cha cha :-D Příliš na očích. Děkuji! :-))
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SARGO
    SARGO --- ---
    Prosím pěkně, čirou náhodou: Fio banka, internetové bankovnictví. Mám tam více účtů - jde nastavit, aby se neukazoval i ten zrušený?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: tak v Chrome je vse ok.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Ahoj. Nemate nekdo problem s ib.csob.cz? Firefox mi hlasi PR_CONNECT_RESET_ERROR. Treba csob.cz nebo stary ib24.csob.cz se mi otevre.
    KEL
    KEL --- ---
    Password manager už má snad každé ne?
    MAGE
    MAGE --- ---
    EDERA: https://bitwarden.com a pro přihlašování v mobilu má snad už většina bank biometriku
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EDERA: Takže jeden šestimístný a píšeš dokud tě to nechá? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak jsem se v rámci dědického řízení po tetce stala klientem tří dalších bank, kde jsem dosud žádný účet neměla. :-D Ode dneška mám další internetové a mobilní bankovnictví na porovnání. Vytvořila jsem další heslo podle pravidel, která se odlišují od těch předchozích, nastavila si uživatelské jméno, které snad nezapomenu. A zatímco mBank a UniCredit mají šestimístný PIN na vstup do mobilního bankovnictví a Raiffka čtyřmístný, tak ČSOB má pětimístný.:-O
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: Ja bych se tedy u doplnkoveho penzijniho sporeni rozhodoval podle jinych faktoru nez jednoduchosti a aplikace. Na netu snadno najdes srovnani vykonnosti jednotlivych fondu od jednotlivych spravcu. Ja mam napr. CSOB a v bankovni aplikaci vidim stav fondu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: U penzijního moc nepotřebuješ online tool, spíše je třeba se dívat na výnosy, aby nešly peníze do minusu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Prosím tip na jednoduché penzijní připojištění, zaměstnavatel mi bude přispívat.
    Mám mBank a Revolut, tak něco v podobném duchu (online nebo appka)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Tve hodnoceni A/B plyne z nepochopeni segmentu na ktery utoci. Oni se nesnazi pokryvat ty sluzby co pises, protoze je mainstream nepouziva. Co se tyce me jako obycejneho uzivatele, tak mi u A/B za 10+ let pouzivani chybela snad jen kreditka, kvuli ktere jsem si zaridil ERSTE. Zbytek tebou pozadovanych sluzeb je proste pro jine banky.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NAVARA: Jestli to bylo neco technickeho, tak to asi chapu.

No zkusim u nich zazadat o hypo a uvidime :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jako celkem mne dostalo, že si ČSOB troufla do aktualizace podmínek ( [NAVARA @ Banky, bankovnictví, bankovní operace] ) napsat, že banka může při poradenství zohledňovat svůj vlastní zisk nad zájmy klienta :)

Měl jsem za to, že něco takového je vyloženě proti pravidlům ČNB…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam