• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    QUIP
    QUIP --- ---
    SINEAD: Tak obecne je mi nesympaticky PPF, mam to nekde na urovni Agrofertu.
    Tenkrat me sr*li jejich zmeny podminek u sporicich uctu - protoze to byl produkt, ktery jsem tam pouzival. Takze hlasali, jak budou vzdycky 3 nejlepsi na trhu (s uroky) a bez podminek a pak zacali zavadet podminky a limity.
    Internetove bankovnictvi v prohlizeci vypadalo jak apka z Flashe, omezene na malinkaty fixni rozmer, asi 600px. Nektere veci ve formularich tam pretekaly a komunikace s jejich supportem, kde jsem se to snazil resit, byla jak mluvit do zdi.
    Mohlo se to zmenit, ale porad je to PPF a na nektere veci jen tak nezapominam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: HelloBank mám (zařízeno právě s ohledem na to, že Equa končí a RB nechci) a šlo to zařídit bez pobočky a vcelku rychle. Ale jako hlavní má stále mBank (jsem jeden z prvních klientů) a i když by hodně věcí mohlo být lepší, furt to jde.

QUIP: Monetu bych ani nezkoušel, mám rád své mozkové buňky. To už snad raději ČSOB.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    QUIP: No to jsme dva. Equa byla svetlo v tunelu.
    Heled v Monete jsem pracovala a z toho titulu tam proste nechci, byl tam taky peknej bordel. Fio mame jako drustvo a ta jejich appka mi prijde predpotopni, plus tam mam nejaky potize se schvalovanim plateb.
    Creditas bude katastrofa, mam/mela jsem tam par znamejch, imho delaj ten retail jen aby se nereklo, ze nejosu banka, jinak ucel je nejaky kseftickovani na vyssi urovni.
    Ja mam jeste mrtvej ucet u KB, kvuli bankovni identite a bezpecnostni schrance, ale tam se poustet nehodlam, pak mam Hellobank, ale to taky nema parametry hlavniho uctu, i kdyz nakonec to tak asi dopadne.

A co te sralo na ty Air bank?
    Nemohlo se to zmenit?
    QUIP
    QUIP --- ---
    SINEAD: Stejny problem v hlave resim uz od doby, co jsem se dozvedel o tom spojeni Equa a Raiffky. Stve em to i proto, ze Equa ma pro me prehledny jak internetovy bankovnictvi, tak aplikaci. Air Bank me pred lety nastvala, takze jsem tam zrusil i sporici ucet. Respektive ucet tam jeste je a je na nem 63 haleru, ale nepouzivam ho.
    Myslel jsem si, ze by sla pouzit Creditas, ale jak jejich internetove bankovnictvi, tak jejich aplikace je naprosto v plenkach (funkcnost i "rychlost")
    Uvazoval bych i o Fio, kdybych tam uz nemel firemni ucet (nechci mit vsechny ucty a karty u jedne instituce)
    A cemu bych jeste nedavno neveril, ze vubec muzu vypustit z ust - prijde zajimava Moneta. (clovek musi z hlavy vypustit blby reklamy) Tam se mi libi jejich progres s digitalizaci a automatizaci. Ucet se da zalozit online vcetne OCR obcanky atd. (zatim co jinde to trva dny, nez to nekomu prijde do schranky, podiva se na to a zadost schvali). Aplikace do mobilu tam taky neni jen nejaky nedochudce s omezenymi funkcemi.
    Ale fakt jsem z toho nestastnej. Ja byl s Equa od zacatku spokojenej .

Jak to vlastne bude s mobilni aplikaci Equa? Ta taky 11.11. prestane fungovat?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    S A/B jsem spokojeny...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jinak teda co za banku misto Equa? Do Raiffky nechci, nic jim nefunguje. Nasrali me uz ted pred zmenou, prvni email a uplne mimo - ze si mam overit funkcnost svyho t-pinu a bla bla pinu, pritom ja u nich nic nemam :D...takze pocitam ze datem prevodu 11.11. mi proste zablokujou pristup ke vsemu, co na ucte Equa mam a na call centru bude apokalypsa.
    Teda asi Air bank?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    QUIP: To je divny, pritel ted menil trvalej pobyt a v Raiffce mu rekli, ze si to stahnou z registru, ze tam nemusi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mBank rozdává 2000 Kč ;)

mBank rozdává 2000 Kč na podporu bezpečných online plateb kartou. Dosáhne na ně skoro každý - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/mbank-rozdava-2000-kc-na-podporu-bezpecnych-online-plateb-kartou/
    MAGE
    MAGE --- ---
    tak nejspise mohlo za problemy napojeni Fio banky, po odpojeni vse zacalo fungovat spravne a funguje to i po naslednem znovupripojeni Fio banky
    MAGE
    MAGE --- ---
    SILVEIG: tak radsi neupgraduj =D
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    MAGE: nedělá mi problémy. iOS 15.7 verze smart banky jak ty.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MAGE: Me to rovnou spadlo a objevilo se jen tlacitko "odeslat report". A tohle se mi stalo asi 2x - 3x za dobu, co jsem ji pouzil asi 4x.
    MAGE
    MAGE --- ---
    QUIP: hazi ti to nejake chyby? Treba "Omlouvame se, ale nastala neocekavana chyba. Opakujte akci jeste jednou." ?
    QUIP
    QUIP --- ---
    MAGE: Mam ji jen kratce (kvuli zmene trvaleho bydliste) a nekolikrat mi spadla (na Androidu), takze o kvalite si nedelam iluze.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Cau, za posledni cca 2 tydny mam neskutecne problemy se smarbankou od Monety, skoro vse co v ni chci udelat budto hodi chybu nebo se toci loader. Mam posledni iOS 16.0.3 (iPhone11) a verzi smart banky 55.2.0-4145. Tak se chci zeptat jestli to nekomu z vas taky tak blbne?
    KY_109
    KY_109 --- ---
    87HIGHFLYER: Hlavni otazka je asi tva danova rezidence (ktera nutne nesouvisi s trvalym pobytem). To bys jim ohlasit mel, dolozit lokalni danove identifikacni cislo a oni ti mimojine prestanou danit zisk z uroku (ktery pak priznas jako prijem v zemi, kde jsi danovy rezident).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Je z nejakyho duvodu vhodne hlasit bance presidleni do zahranici (Evropa)? Adresa trvaleho pobytu zustane v CR
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Ahoj, chtěl jsem se zeptat na akce 2000 od CSOB a 12x lístek od Unicredit. Obě jsou bez podmínek nebo je tam nějaký háček co mi unikl? Díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: jj, mBank on-line, sice horší než "vyřešíme sami", ale pořád o dost lepší než "musíš na pobočku".

teď jsem nejvíc nasranej na polskou Millenium bank, protože ta to sice on-line umí - ale jen pro polskou občanku. českou jim musím přivézt ukázat 🤦🏻‍♂️
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja menil doklad letos a myslím, že přes IB fotku chtěli... u mBanky určitě a CS myslim ze ne. Ale nikam jsem nechodil :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADAMM: Nevim, co si Air Bank stahuje, nebo ne, ale ted jsem se tam po letech prihlasil a vidim tam:

O dodání nového dokladu vás nejspíš požádáme: 11.02.2018
    Tou dobou mi asi koncila puvodni obcanka. O nic me nepozadali a zadne udaje si nezaktualizovali. Adresu bydliste i korespondencni tam mam vyplnenou starou.

...ale aspon to tam ted slo vsechno naklikat online, vcetne poslani fotky obcanky.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DAVIDOWITCH: Prave kvuli tomu covidariu jsem si rikal, ze to uz dneska nebude problem a kazdy rekne "jasne, umime, poslete...". Naivka :)
    Zatim teda bylo nejvetsi dobrodruzstvi u Trading 212, kde mi dolozeni zmeny adresy zabralo asi 3 hodiny na chatu se supportem, zatim co u Revolutu to bylo bez problemu a navic, vypis z Revolutu byl nakonec pouzit jako "proof of address" pro Trading 212.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam