• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSE_MORENO: aha - většinu receptů jsem potkala právě s cizrnou. Díky za info.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    ZUZKAOU: : ja ti do toho VUBEC nechci kecat a chran buh nekoho opravovat... ale s prihlednutim k mym korenum musis porozumet nasledujicim poznamkam! :oD :

    Baba ghanoush se nedela s cizrnou... nikdy

    Tradicni (libanonsky) Baba Ghanoush je pouze lilek ogrilovanej k smrti, cesnek, citron, sul, pepr a poradna davka olivace

    Varianty s tahini a cibulkou jsem uz nekde parkrat videl ale teda od jinejch narodu

    Paprika jestli myslis susena na ozdobeni tak asi jo

    z tech past co si pamatuju se cizrna dava jen do hommosu a nebo pak jeste do ful (ten se dela bud jen z bobu a nebo z mixu)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Aha promiň, Baiera sem dalas:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Blahé paměti i Smotlacha před nepodušenými houbami pře zmrazením varoval.
    A Baier taky http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V mrazáku plísně neraší. Sice přežijí spory, ale stejně se ty houby po rozmražení tepelně upravují.

    Jinak je jednodušší zavačit podušené, či ovařené houby, protože se z nich dostane část vody, takže zabírat méně místa a po rozmražení budou mít konzistenci více podobnou té před zamražením, než syrové.

    Než strčíte houby do mrazáku, poduste je. Aby nebyly plné toxinů - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
    Tady nějaký mykolog povídá cosi o strašlivých mykotoxinech, ale nejsem si jistá, jesti to není ten samý troll, co říká že kdo jí babky, ten umře na rakovinu a že mykologové vědí, ale říkají to jen hodným lidem.

    Á je to von http://www.myko.cz/clanek656/ Tady to mykologové musí popřít, aby ty zlí lidi ty babky nepřestali jíst!
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADELHAIDA: me nikdy nenapadlo, ze houby potrebuji pred mkrazenim nejakou specialni upravu a potapecovo postouchnuti sem pochopila ironicky. (nicmene ja bych to tak byla byvala udelala, nenapadlo by me jine reseni)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Já je právě taky vždycky podusím na cibulce. Syrový mražený houby se musí dost rychle spotřebovat, kvůli plísním atd, co v nich můžou v mrazáku dál rašit, nebo je to blbost? :-)
    TUILE: Uznávám, že to není nic nóblhóch, ale je to jednoduchý a můžeš si to udělat doma! :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADELHAIDA: to me zni uz desne babicovsky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: a jak jinak? :)

    houby: najit, donest, ocistit, nakrajet a zamrazit :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TUILE: Jak bys to mrazila? Snad ne syrový...

    Jinak výborný by to bylo i do zapékaných palačinek v kombinaci se sýrem a špenátem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TUILE: houbový pirožky/závin. Bramboračka, kulajda (cibule v nich nebude moc překážet - v bramboračce rozhodně ne). Kuba. Houbová sekaná.

    Paštika http://www.albert.cz/recepty/houbova-pastika
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    TUILE: Hovězí na houbách, smaženice, chlupaté knedlíky s touhle směsí a kyselým zelím nebo do bramboračky.
    TUILE
    TUILE --- ---
    TUILE: jo, sou to klasicky "hriby", smes hub s hnedym kloboukem a zlutejma rourama.
    TUILE
    TUILE --- ---
    nasla sem pri vyklizeni mrazaku stolete zasoby zamrazenych hub.
    byly mirne podusene s cibulkou a nadledne vrazene do mrazaku (recept moji matky, ja bych to byla byvala mrazila neduseny, ale darovanemu koni...)

    pristi tejden teda budu delat houbovou omacku a smazenici, nicmene jeste zbydou dve tuny tohoto pokladu, ktery potrebuju zpracovat, nejaky tip, co s tim?

    (mrazak vyklidit musim, jinak bych na tyto zasoby dalsich sto let nesahla, vyhodit se mi to nechce)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KLAAR: mám ráda obyčejnou Delfi a pak tu čistě ovčí z marks&spencera (maj i sheep & goat)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    KLAAR: vcera jsem to udelala stylem je treba dojist zbytky z lednice a s artycokama a prosciuttem to taky slo ;]

    tesco feta ted aktualne... jinak obvykle balsyr (ano, to neni feta :))
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SQUZZA: k melounu a fete davam bazalku a matu, verim ze i ten fenykl tomu da to co mata, freshness.
    jakou kde kupujete fetu? ja mam nejradsi tu mazlavou v krabicce, tatrapacku...ale malo kdy ji sezenu...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MUTHA: My tam byli o vikendu taky, skoda, mohli jsme zajit na pivo :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SQUZZA: A je to dobry i jenom s olivacem...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LUCIASHECK: ja jsem to planovala necim polejt ale pak jsem nejak zapomnela ;] zkusim. btw ted jsem ve vom fass zakoupila dobry balzam z granatovych jablek...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MUTHA: Ted jsem se vratil a mel konecne chvilku casu pohrat si s fotkama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam