JAZDA: Neni to az takovej šlágr, ale cokoli od babicky mi tak nejak chutna vic, respektive cokoliv jedlyho od blizkych lidi proste snim. Odrizni horni cast s tou stopkou tak, aby vytvor tvarove pripominal polevku servirovanou ve vykuchanem chlebu (dekl se stopkou nevyhazovat). Tzn. i vykydej seminka a obecne ho proste vyvrhni. Strc tam ruku s hrudkou masla a kopou soli a pekne to vevnitr prolubrikuj touhle smesi, nacpi slaninou, syrem, hod tam par rozslehanejch zloutku, bylinky, par susenejch hub pro vuni, koreni a treba zakapni hodne pikantnim bilym vinem nebo chilli olejem nebo cimkoliv kapalnym a vyraznym (javorovy sirup radeji ne). Fajnšmekři orestuji ziskana seminka z vnitrku se soli na nejakym to pikantnim oleji a posypou tim vysledny pokrm, ktery vznikne takti - zadekluj patizon a peč na 160 °C klidne 2 hodiny, az se na slupce zacnou delat zlatave puchyrky. Porcuj jako kdyz krajis dort, šlupku nejez (at si kazdy svou porci dortu oloupe / okraji...).
Drahy suroviny tam nestrkej, je to trochu skoda, uprimne. Muzes k tomu delat prilohu, treba br. kaši, ale gró tohodle receptu je vlastne to, ze patizon nahradi tu br. kaši. A ono je to vlastne docela dobry, originalni... Je to dost syty. Dopijte k tomu to silny vino...
MACHALIK: To je od tebe mily, je obecne znamo, ze na Balkáně se rodiny a pribuzni maj vic radi, drzej pospolu, vnuci a prarodice si spolu hezky povidaji, co s urodou...