TERA79: Bílé části posolit, pomastit máslem a ogrilovat a nebo upéct v alobalu - použít jako příloho, případně posypat opečeno strouhankou a parmezánem coby skvělý předkrm.
Případně ho nakrájet nahrubo, nechat zesklovatět na másle, posypat troškou cukru/medu, nechat zkaramelizovat a na závět zalít troškou citronvoé štávy, aby se to deglazovalo a podle potřeby dosolit a dopepřit.
Příliš tuhou zelenou část hodit k zelenině při tvorbě vývaru.
Používat do stir fry namísto jarní cibulky. Rozdusit s masem - telecí, krůta a nebo vepřové. K tomu tymián a bílé víno. Respektive přidávat ho kamkoliv k cibuli. Třeba do sekané či karbanátků.
Najemno nasekaný smíchat s osoleným máslem a citronovou kůrou a použít to jako nádivku do drůbežích prsou a nebo třeba do lososa.