• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    87HIGHFLYER: super, přesně něco takovýho hledám ... ukládám a v nejbližší době vyzkouším :) Od Ottolenghiho mám i recept na čočkový "salát" s lilkem a další zeleninou, taky moc dobrý...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LUCKAZ: tohle je levný a dobrý (suroviny čočka, rejže, cibule)
    Mejadra recipe | Yotam Ottolenghi | Food | Vegetarian recipe | Life and style | The Guardian
    http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIO: Těžko říct, to si Chobot musí posoudit sám.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Něco málo jsem tu vyfiltrovala, ale zkusím se ještě zeptat... Asi dva měsíce si v rámci úspornejch opatření píšu, kolik utratíme za jídlo a chtěla bych ty náklady nějak snížit, nicméně ne na úkor kvality surovin. Nejvíc asi padne na maso (hovězí, králík, krůta, telecí), takže to bych chtěla trochu omezit a spíš nahradit víc bezmasým jídlem, popř. nějakým levnějším masem, asi vepř? Nějaké nápady na levná a přitom dobrá jídla? :)
    GIO
    GIO --- ---
    BEBERA: kdz se tam blbe shani hovezi, napad me, jak lehce se tam bude shanet kralik pro nejakou vetsi tlpu lidi...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIO: jasně, tu zamítl původně kvůli hovězímu, králík by to vyřešil. A té zeleniny na pasírování není zas tolik...
    GIO
    GIO --- ---
    BEBERA: to je "jako svickova" ne?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CHOBOT: co udelat masove koule? tam muze byt cast teleciho i veproveho, nebo jen veprove.. a k tomu ta majda (ala rajska..)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CHOBOT: vždycky z vepřovýho ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Co králík na smetaně? Jen bys musel pasírovat ručně zeleninu, když nemáš mixér.
    FAT
    FAT --- ---
    CHOBOT: Segedín je, IMHO, vždycky z vepřového. Bůček, ramínko...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    TOOMIX: ten je taky z hovězího, ne? Nebo aspoň já ho vždycky dělám z kližky, možná to je špatně :)
    FAT
    FAT --- ---
    CHOBOT: Vepřové na houbách. tedy, jestli máš houby...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CHOBOT: co třeba segedín?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Kuře na paprice mě nenapadlo, jsem totiž zvyklej ho dlabat spíš s těstovinama. To by šlo, pokud se nenajde něco lepšího. Díky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHOBOT: kuře na paprice, vepřové na smetaně. Zelí bych se taky nebál, prostě uděláš vlastní variantu, se nepodělaj z toho snad.
    YNOR
    YNOR --- ---
    DIVER: pecorino má hlavně vcelku jinou chuť než třeba parmoš, či padano....je to těma ovcema, ale rozhodně doporučuju vyzkoušet
    GIO
    GIO --- ---
    kure na paprice.)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Co uvařit bandě bulharských akademiků, kteří touží po čemkoliv s knedlíkem? Karlovarskej knedl je jasnej a neni to problém, ale co sakra k tomu. Klasický omáčky typu rajská, koprovka a svíčková nebo guláš asi padaj, protože tady v BG je prostě nemožný sehnat hovězí maso, tedy asi by nebyl, kdybych byl v Sofii, což ale nejsem a v místních řeznictvích je z hovězího akorát tak telecí mletý. Knedlo vepřo zelo se mi dělat nechce, neb bulharský paňmámy vařej naprosto fenomenální zelí, proti kterýmu by bylo to moje asi dost zklamáním.
    Za každou inspiraci budu rád, prd mě napadá, protože nic s knedlíkem doma obvykle nevařim.
    A tedy dodám, že kuchyně, kterou tu mam k dispozici, neni úplně ideál, třeba ponornym mixérem zrovna nedisponuju a kupovat nehodlám.
    Díky za každý nápad.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Děkuji! Nejvíc mi uchvátila verze v koláči a pak s se strouhankou a parmezánem.
    Dostala jsem od firmy košík italských dobrot a jsme utěstovinovaní, nicméně oprančit strouhanku a když je venku z pánve tak ní hoblinky parmezánu, chápu to dobře?? A to ke grilovanému porku. Hmm, asi to teda nebude nic pro mladou, ale je třeba rozmazlovat i muže.

    Odpolední program už mám jistý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam