• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    ZUZKAOU: Pstruhy a občas i candáty dostáváme od rodiny, my vlastně kupujeme jen lososa a tresku, to zachováme.

    Vnitřnosti já ráda, srdce, jazyk i játra, pochutnám si i na dobře upravených ledvinkách, ale víc už ne.. Bohužel přítele to jíst nedonutím a to v jídle vybíravý není. Už už se mi ho podařilo naučit na játra, zvládne pokrájený srdce v polívce, ale víc ne. Nějaký recepty na to srdce? Já mám třeba ráda hovězí srdce samotný nebo třeba v rajský omáčce, ale muže to moc neuchvátilo... Jazyk zkusím s křenovkou, to by mohlo projít :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCKAZ: vnitřnosti. A donuť někoho z rodiny, ať se dá k rybářům.

    Ne vážně - vnitřnosti jsou zdravé, levné a chuťově skvělé, jen se musí překonat postoj fůůj vnitřnosti.


    Ze srdce je skvělý tatarák/steaky/pečeně. Jazyk je naprosto dokonalý vařený s omáčkou a nebo se zeleninou na páře. A nebo třeba opečený. Oboje to je svalovina, nesmrdí, není potřeba nijak extra čistit (kromě okrájení loje ze srdce a oloupání vařeného jazyka).

    Ty zdravé části - tedy tkáňové vnitřnosti jsou o něco náročnější, ale takové italské dršťky s rajskou a bylinkama, nebo domácí játrová paštika je super. Pro začátek jsou daleko příjemnější drůbeží játra, nejsou tak mazlavá jako z větších zvířat.

    Třetí level pro hodně pokročilé jsou pak ledvinky, slezina, varlata či vemínko a mozečky.

    A většinou jsi na cca 70 Kč/kg.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LUCKAZ: Je tady i board [ recepty pro hlubokou kapsu ] - možná by se v něm něco našlo...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHOBOT: jestli seženeš uzený, tak uzený s knedlíkem a křenem. A nebo houbovou omáčku, jestli se dostaneš na houby (teoreticky by je mohli prodávat babky v tržnici, ne?)

    A nebo vepřový výpečky se špenátem? K tomu to teda chce bramborovej, ale taky nejsou tak složitý.

    Případně kuře/kachna na divoko - kořenová zelenina, divoké koření, trocha vína.

    Ale to kuře na paprice je nejjednodušší. Ale teda rumuni ho dělaj (paprikas de pui) s nokama.


    Další verze jsou plněné knedlíky uzeným, ale to jsme zase u toho zelí. Na druhou stranu když koupíš dobrý kysaný, tak prostě dovnitř vrazíš trochu zelí a uzenýho, uvaříš knedlíky a posypeš opečenou cibulkou a slaninou.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    87HIGHFLYER: super, přesně něco takovýho hledám ... ukládám a v nejbližší době vyzkouším :) Od Ottolenghiho mám i recept na čočkový "salát" s lilkem a další zeleninou, taky moc dobrý...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GIO: to zamítl díky hovězímu. králík i to vepřové na smetaně by to vyřešilo elegantně.

    TOOMIX: to mě napadlo taky, ale kombinace vražedně dobré zelí místních žen + hranice s maďarskem = není šance segedínem ohromit :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LUCKAZ: tohle je levný a dobrý (suroviny čočka, rejže, cibule)
    Mejadra recipe | Yotam Ottolenghi | Food | Vegetarian recipe | Life and style | The Guardian
    http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIO: Těžko říct, to si Chobot musí posoudit sám.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Něco málo jsem tu vyfiltrovala, ale zkusím se ještě zeptat... Asi dva měsíce si v rámci úspornejch opatření píšu, kolik utratíme za jídlo a chtěla bych ty náklady nějak snížit, nicméně ne na úkor kvality surovin. Nejvíc asi padne na maso (hovězí, králík, krůta, telecí), takže to bych chtěla trochu omezit a spíš nahradit víc bezmasým jídlem, popř. nějakým levnějším masem, asi vepř? Nějaké nápady na levná a přitom dobrá jídla? :)
    GIO
    GIO --- ---
    BEBERA: kdz se tam blbe shani hovezi, napad me, jak lehce se tam bude shanet kralik pro nejakou vetsi tlpu lidi...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIO: jasně, tu zamítl původně kvůli hovězímu, králík by to vyřešil. A té zeleniny na pasírování není zas tolik...
    GIO
    GIO --- ---
    BEBERA: to je "jako svickova" ne?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CHOBOT: co udelat masove koule? tam muze byt cast teleciho i veproveho, nebo jen veprove.. a k tomu ta majda (ala rajska..)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CHOBOT: vždycky z vepřovýho ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Co králík na smetaně? Jen bys musel pasírovat ručně zeleninu, když nemáš mixér.
    FAT
    FAT --- ---
    CHOBOT: Segedín je, IMHO, vždycky z vepřového. Bůček, ramínko...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    TOOMIX: ten je taky z hovězího, ne? Nebo aspoň já ho vždycky dělám z kližky, možná to je špatně :)
    FAT
    FAT --- ---
    CHOBOT: Vepřové na houbách. tedy, jestli máš houby...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CHOBOT: co třeba segedín?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Kuře na paprice mě nenapadlo, jsem totiž zvyklej ho dlabat spíš s těstovinama. To by šlo, pokud se nenajde něco lepšího. Díky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHOBOT: kuře na paprice, vepřové na smetaně. Zelí bych se taky nebál, prostě uděláš vlastní variantu, se nepodělaj z toho snad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam