Co uvařit bandě bulharských akademiků, kteří touží po čemkoliv s knedlíkem? Karlovarskej knedl je jasnej a neni to problém, ale co sakra k tomu. Klasický omáčky typu rajská, koprovka a svíčková nebo guláš asi padaj, protože tady v BG je prostě nemožný sehnat hovězí maso, tedy asi by nebyl, kdybych byl v Sofii, což ale nejsem a v místních řeznictvích je z hovězího akorát tak telecí mletý. Knedlo vepřo zelo se mi dělat nechce, neb bulharský paňmámy vařej naprosto fenomenální zelí, proti kterýmu by bylo to moje asi dost zklamáním.
Za každou inspiraci budu rád, prd mě napadá, protože nic s knedlíkem doma obvykle nevařim.
A tedy dodám, že kuchyně, kterou tu mam k dispozici, neni úplně ideál, třeba ponornym mixérem zrovna nedisponuju a kupovat nehodlám.
Díky za každý nápad.