• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    IKA:
    DIVER:
    Díky, zítra vyzkouším...ad křupivo do salátů, myslíte, že by se to dalo někde delší dobu uchovávat? Mám toho po nabobtnání asi dvě kila, to by bylo moc salátu najednou :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    HANK_WILLIAMS: cuketka k naklíčenýmu hrachu říká:

    Teď máte v rukou poklad. Co s ním dál?

    můžete osušený hrách opéct s trochou tuku (sádla či másla) v tenké vrstvě na plechu
    stejně tak ale i na pánvi na prudkém ohni
    dochucovat můžete nasladko (cukr, voňavé koření) i naslano (sůl, pepř)
    uzená mletá paprika a čili (!)
    voňavá slanina a trocha hořčice
    pučálka dobře zapadne i do studených salátů jako křupivo
    obzvlášť dobře pak k pečené zelenině

    Zkouším ji teď nakládat i v rychlém nálevu, ale je to zatím v čistě experimentálním stádiu.

    Pučálka | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=9242
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Mám tady pár hříbků, původně jsem chtěla dělat houbovou omáčku s knedlíkem, ale asi na ni už nemám chuť, poradíte něco jinýho?
    SARGO
    SARGO --- ---
    PETATA: Shodou okolností se mi tu povalovaly nějaké povadlé banány, jasná volba :-D A je to úžasně rychlé a jednoduché. A dobré, oběd už nebudu potřebovat, a to normálně vločky nemusím. Jen příště vezmu vážně tu poznámku o ´husté´ hmotě :-D Sice mi to tu asi nikdo jíst nebude, ale člověk nepeče aby jedl, ale aby měl chvíli legitimní důvod nedělat "dž dž" při fightu mezi krtečkem a Mariem, že jo. 8-)

    BALAENA: Neměli anýz, vyzkouším zítra :-)) A kokosky hned potom.

    Jinak tedy musím říct, že místo roztomilých fotek s batolátkem s vařečkou mám spíš sadu nových hlášek. Od "Já jsem nezlobil, tak nemusím vařit," po "To není správně, co říkáš. Táta v práci, já koukám na Déčko a máma uvaří jídlo sama!" :-))
    IKA
    IKA --- ---
    HANK_WILLIAMS: Môžeš z neho skúsiť urobiť pučálku.:)
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    Ahoj, jak dlouho podle vás vydrží namočený hrášek než se zkazí? V pátek jsem si řekl, že v sobotu bude hrachová kaše s uzeným a nakonec nebyl čas. Každý den jsem měnil vodu, jinak nic.
    Teď je polovina hrášku naklíčená a tak trošku hořce to voní, dá se to ještě použít na tepelnou úpravu, nebo poputuje do koše?
    ADITU
    ADITU --- ---
    BALAENA: ach tak, to mě nenapadlo. jak jsem se tunelově upla k těm koka sušenkám :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADITU: si myslím, že myslela spíš "necháme týden rozležet" - tříleťák bude chtít výsledek svého úsilí ochutnat hned, a ne za týden nebo za dva
    ADITU
    ADITU --- ---
    (plus Xmarge, které ten blog patří, imho taky peče s malým dítětem, tak je možné se jí zeptat napřímo, kdyby byly nějaké nejasnosti a dotazy :) )
    ADITU
    ADITU --- ---
    SARGO: http://www.pradobroty.cz/2014/03/koka-susenky.html jsou vyzkoušené. uležet půl hodiny v lednici to můžeš nechat během poledního spánku, ne? začnete před ním, necháte uležet a po vyspání budete péct...
    PETATA
    PETATA --- ---
    SARGO: dalsi tip, tam neni potreba zadny mixer http://www.albert.cz/recepty/bananove-ovesne-susenky
    PETATA
    PETATA --- ---
    SARGO: ty koka se opravdu nemusi nechavat ulezet a postup je rychly a jednoduchy, pokud mas robot (at rucni ci jiny), neni duvod se bat
    zrovna pred tydnem jsem je delala s malou (necele 2r)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: konkrétně u anýzek říkají "obalit v cukru" a "odležet dva týdny", ale my je s úspěchem neobalujeme a užíráme rovnou z plechu. je teda pravda, že ty zbytky, co vydrží ten jeden dva týdny do vánoc, jsou trochu jiný - ne nutně lepší nebo horší, ale s rozležením se prostě změní. nicméně jsou dostatečně dobrý i hned z plechu
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARGO: to těsto se přeci dá patlat rukama...to neni vhodný pro malý dítě?:)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BALAENA: Náměty dobré, ale nebylo by něco bez poznámek "necháme uležet"? :-))
    Ideálně i bez fáze "utřeme něco s něčím"... když tak nad tím přemýšlím, asi zkusím, co udělá bábovkové těsto v miniformičkách, to může dělat celé sám :-D
    (Než mě někdo odkážete na google - už jsme asi dvakrát nebo třikrát nějaký recept zkoušeli, ale výsledky nevalné, tak proto se raději doptávám na něco vyzkoušeného. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Lidé dobří, nemám sil nad něčím přemýšlet, nemáte prosím po ruce recept na jednoduché sušenky, co by se daly páchat v rámci demolování kuchyně s nemocným tříleťákem? :-)
    KURE
    KURE --- ---
    dik vsem za tipy.

    87HIGHFLYER: muzes nejak podrobneji rozepsat to risotto?
    RUFO
    RUFO --- ---
    KURE: My ho jime jen na pare s maslem. A nebo s cesnekovym jogurtovym dresingem
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: bych ho oblanšírovala a jedla jen tak s máslem. Nebo steaky by z něj mohly být moc pěkné (nařezat silnější plátky po polednících, posolit, popepřit na troše dobrého tuku opéct z obou stran, aby vzniklo co nejvíc hnědý kousků a pak vrazit na 10-15 minut dodělat v troubě na 180. K tomu brambory/hranolky/pyré a nějakou omáčku - fakt jako na steak)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KURE: dělal jsem z něj risotto...akorát je třeba dávat bacha, abys neztratil tu pěkně zelenou barvu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam