• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POLINA
    POLINA --- ---
    Ktera z nich to je, prosim? Vzdycky delam kasi postaru jen stouchackou, ale ted ji chci vymazlit a nechci ji pokazit

    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    POLINA: Celer bych mixovala předem, pro extra jemný výsledek brambory prohnat pákovým lisem. Jinak stačí taková ta prostřední/třecí, zvlášť na začátek, když jsou ještě hrubé kusy, pro extra našlehání pak šlehací.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Ahoj, potrebuju poradit. Jakou casti robota, jakym nacinim, nejlip udelam bramborovo celerovy pyre? Vubec se nemuzu rozhodnout. Je na to nejaka specialni metlicka? DO mixeru asi ne, to by byla kase spatne konzistence
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    HOFFMI: presne tak delavala moje babi:-) a ja minule zkousela takovou odlehcenou variantu bez pojidla....rybicky ve vlastni stave nahrubo namackat, citron , kapary , hodne petrzelky a mazalo se na opecene chleby ...na zaver zakapnout citronem mnam
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak hovězí dělávám. Ale předpokládám, že vepřová budou chutnat o dost jinak. No, už jsem našla recept, kam se místo vína dává černé pivo. A ještě i zázvor.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAKII: Jestli máš omezený rozpočet, tak nezapomeň pomnout, kolik který mazavý pojivo (lučin, tvaroh, ...) stojí. V tom objemu už je to fakt znát.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    EDERA: hovězí o dost lepší varianta, nicméně se dělají i ta veprova na stejný způsob jako ta hovězí
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zdéňa P. rád poradí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás v řeznictví měli dneska vepřová líčka. Měl jste někdo? Jak na ně nejlépe?
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Dávám zelenej tvaroh a trochu másla.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    AIJA: cottage by nemusel bejt spatnej, hezky by vynikla chut cibulky a ryby

    + vcera jsme vymysleli nejaky zimni menu a vysledek:
    predkrm nejaka placicka s creme fraiche (asi neco na zpusob cuketove, nedaval jsem pozor)
    mrkvovy krem se zazvorem a pomerancem
    hovezi burgundsky gulas s bramborovocelerovym pyre
    jablecnej kolac (snad mi vyjde konecne hezka leskla pruhledna glazura bude cas i na blbinky s aranzovanim)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AIJA: Většinou smetanovým, typu Lučina, PicFrisch a spol., ale ani tvarohu se nebráním, viz NOLONGERTHERE:
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Jakým sýrem?
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AIJA: Jasný, já si to taky trochu doředím nějakým sýrem, jak jsem psala (ba i trochu plnotučného tvarohu snesu), ale to máslo je prostě do základu potřeba, bez něj nehraju.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Pokud si dobře pamatuju, tak ve škole šlehali rybičkovou pomazánku napůl s máslem a napůl s tvarohem. Vyšla by je jinak sakra draho. A když se to pořádně našlehá, tak nebylo znát kolik másel si kuchařky odnesly domů:-)
    MAKII
    MAKII --- ---
    Díky všem, normálně se i těším a to je co říct :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAKII: jj hlavne nezapomen na kysely vokurky najemno!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: s máslem jsou olejovky už nepoživatelně mastné, jsem za nějakým čerstvým sýrem typu lučina, žervé, nebo pomazánkové máslo, k tomu dost cibule, citronová šťáva a sůl

    THEODORT: pomazánka z olejovek je naprosto normální věc, alespoň v mých končinách, ale je fakt ,že ty polotekuté uzené makrely, co jsou teď k dostání, se jinak než rozmašírované snad jíst nedají
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    IDENTITY: Já to znám a dělala jsem, když nebylo dost másla. Ale není to ta správná školní!
    HOFFMI: Hořčice, jak jsem mohla zapomenout!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NOLONGERTHERE: I ve vlastní šťávě jsou dobrý s tvarohem, fakt :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    MAKII: jeste, trochu horcice, at to ma koule a kysely okurky na kosticky ne? a vareny vejce taky dobry...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    THEODORT: my to doma taky delali z uzene makrely ci cehosi..
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    IDENTITY: Na mě je to málo tučný, tvarohová pomazánka, a to je jiná;) Miluju máslo. A rybičky jsou běžně v prodeji olejové i ve vlastní šťávě, takže to zachrání i ty druhé.

    THEODORT: Makrelová je taky skvělá, ale je to prostě jiná pomazánka. Normální sardinky v konzervě jsou klasika, právě z těch to mám zafixované odmala, žádná nová móda.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Naprosto respektuju všechny chutě, proti gustu a tak dále, ale nikdy jsem moc nechápala, proč míchat rybičky, který jsou obvykle v oleji, ještě s máslem. Já dělám pomazánku z rybiček + (polo)tučnýho tvarohu. Tyčák s metličkou z toho udělá luxusní konzistenci a není to tak strašně mastný. Samozřejmě cibule (pro mě lepší teda nadrobno pórek), podle potřeby (slanosti rybiček) sůl, citronová šťáva...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsem jedinej kdo by to delal z normalni uzeny ryby nebo jsou ty blatosracky z konzervy v mode?

    driv se delavala klasika z uzeny makrely, cibule, jarni cibulky, trochy masla, vyresit dilema jestli pridat smetanu, tvaroh nebo lucinu, na zaver trocha citronu soli pepre.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SANTAL: Jo a poměr: 1 máslo : 1 bryndza (125gr): 1 malá konzerva sardinek
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MAKII: Já dělávám tuhle:
    máslo (povolené, pravé) + bryndza + sardinky co byly obyč v oleji, pořádně rozmíchat + poté přidat nasekanou zelenou cibulku (pórek) a promíchat.
    Zelnou cibulku lze naradit třeba mletou paprikou sladkou a pod.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MAKII: Rybičková je moje láska! Utřít okapané rybičky s máslem, poté přidat tvaroh/smetanový sýr/pomazánkové máslo, podle chuti, nadrobno posekanou cibulku (klíďo lahůdkovou), trochu soli, pepře, citronu. Jo a doma jsme milovali i ze sardinek z protlaku, byla taková správně "kečupová":)
    Nebo taková moderní nudná varianta - smetanový sýr/pomazánkové máslo utřené se sendvičovým tuňákem a troškou jarní cibulky/pažitky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: jo a prožeň to mixérem, pokud budeš mít (ne do hladka, aby to mělo trochu strukturu)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAKII: normálně rybičky v oleji, cibule a pojidlo (ideálně máslo, hlavně ne nějaký ropný deriváty typu rama, lze i majonéza). Trocha pepře, citron. Alternativa je tuňák z konzervy, cibule, majonéza, citron.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam