• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    POLINA: ten prostřední:) Hák je na hnětení, ta hustá metla na šlehání bílků, piškotů, šlehačky a dalších jemných pěn. Nepokazíš to, stačí sledovat (a případně pak došlehat tou jemnou). A k teplým bramborám teplé-ohřáté mléko.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Ktera z nich to je, prosim? Vzdycky delam kasi postaru jen stouchackou, ale ted ji chci vymazlit a nechci ji pokazit

    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    POLINA: Celer bych mixovala předem, pro extra jemný výsledek brambory prohnat pákovým lisem. Jinak stačí taková ta prostřední/třecí, zvlášť na začátek, když jsou ještě hrubé kusy, pro extra našlehání pak šlehací.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Ahoj, potrebuju poradit. Jakou casti robota, jakym nacinim, nejlip udelam bramborovo celerovy pyre? Vubec se nemuzu rozhodnout. Je na to nejaka specialni metlicka? DO mixeru asi ne, to by byla kase spatne konzistence
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    HOFFMI: presne tak delavala moje babi:-) a ja minule zkousela takovou odlehcenou variantu bez pojidla....rybicky ve vlastni stave nahrubo namackat, citron , kapary , hodne petrzelky a mazalo se na opecene chleby ...na zaver zakapnout citronem mnam
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak hovězí dělávám. Ale předpokládám, že vepřová budou chutnat o dost jinak. No, už jsem našla recept, kam se místo vína dává černé pivo. A ještě i zázvor.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAKII: Jestli máš omezený rozpočet, tak nezapomeň pomnout, kolik který mazavý pojivo (lučin, tvaroh, ...) stojí. V tom objemu už je to fakt znát.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    EDERA: hovězí o dost lepší varianta, nicméně se dělají i ta veprova na stejný způsob jako ta hovězí
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zdéňa P. rád poradí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás v řeznictví měli dneska vepřová líčka. Měl jste někdo? Jak na ně nejlépe?
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Dávám zelenej tvaroh a trochu másla.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    AIJA: cottage by nemusel bejt spatnej, hezky by vynikla chut cibulky a ryby

    + vcera jsme vymysleli nejaky zimni menu a vysledek:
    predkrm nejaka placicka s creme fraiche (asi neco na zpusob cuketove, nedaval jsem pozor)
    mrkvovy krem se zazvorem a pomerancem
    hovezi burgundsky gulas s bramborovocelerovym pyre
    jablecnej kolac (snad mi vyjde konecne hezka leskla pruhledna glazura bude cas i na blbinky s aranzovanim)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AIJA: Většinou smetanovým, typu Lučina, PicFrisch a spol., ale ani tvarohu se nebráním, viz NOLONGERTHERE:
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Jakým sýrem?
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AIJA: Jasný, já si to taky trochu doředím nějakým sýrem, jak jsem psala (ba i trochu plnotučného tvarohu snesu), ale to máslo je prostě do základu potřeba, bez něj nehraju.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Pokud si dobře pamatuju, tak ve škole šlehali rybičkovou pomazánku napůl s máslem a napůl s tvarohem. Vyšla by je jinak sakra draho. A když se to pořádně našlehá, tak nebylo znát kolik másel si kuchařky odnesly domů:-)
    MAKII
    MAKII --- ---
    Díky všem, normálně se i těším a to je co říct :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAKII: jj hlavne nezapomen na kysely vokurky najemno!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: s máslem jsou olejovky už nepoživatelně mastné, jsem za nějakým čerstvým sýrem typu lučina, žervé, nebo pomazánkové máslo, k tomu dost cibule, citronová šťáva a sůl

    THEODORT: pomazánka z olejovek je naprosto normální věc, alespoň v mých končinách, ale je fakt ,že ty polotekuté uzené makrely, co jsou teď k dostání, se jinak než rozmašírované snad jíst nedají
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    IDENTITY: Já to znám a dělala jsem, když nebylo dost másla. Ale není to ta správná školní!
    HOFFMI: Hořčice, jak jsem mohla zapomenout!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NOLONGERTHERE: I ve vlastní šťávě jsou dobrý s tvarohem, fakt :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam