HUGGI:
očuchat, ochutnat, jestli to zkyslo dobře - pokud to smrdí, je hořký nebo tak něco, ta vylejt. Pokud to zkyslo dobře (pravděpodobnější verze) tak máš spoustu možností. To že to zkyslo pomalu by vadit nemělo. Pokud to ještě není dokysaný, tak to nech stát přes den v teple.
1. vypít jako kyšku (trošku osolit a opepřit, jestli v tom jsou zdrclý kousky, tak rozmixvoat. Případně rozmixovat s nějakými zelenými bylinkami, nebo indickým koření na slaný koktej.
2. Rozmixovat to s ovocem a něčím sladkým na milk shake.
3. Nechat vykapat přes čistou utěrku/několik vrstev gázy na domácí žervé. Syrovátku buď vypít coby skvělý ionťák, nebo s ní zadělat nějaké těsto, nebo ji používat coby pleťovou či vlasovou vodu.
4. zadělat tím těsto na chleba nebo na nejrůznější kefírové/podmáslové buchty a muffiny.
5. Zahřej to na cca 45-50 stupňů a pak přeceď pře utěrku/ručník/staré vyprané bílé triko/několik vrstev gázy a máš výborný domácí tvaroh.