• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    MACHALIK: tak vyzkoušet to vyzkouším, ale budu teď muset vsadit na nějakou dobrou jistotu, než experimentovat. Vařila bych pro víc lidí, potřebujeme zahřát:)
    Proto jsem se ptala na tipy..na netu je toho hromada, ale recept jsem zatím nevybrala..budu moc ráda, když mi někdo pomůže. Třeba i skrz ty sýry. Někde uvádí Gruyér, jinde klasika ementál..chtěla bych jít zlatou střední cestou. Žádný rodinný recept nemám, ani nikdo v okolí. Jednou jsem to snad zkoušela jako mladá, ale bohužel trochu babicocibulačka s taveňákem a to fakt ne e :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    YOCCI: Červený i bílý jsou dobrý, polívka je jiná, ale v každým případě skvělá. Červený prosazuje/potkává se s trochu jinejma bylinkama, ale v zásadě se s tím asi nemusíš trápit.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    YOCCI: ja to delam vsechno od oka, ale je tam dost cukru treba cca hrnky na kilo cibule davam cervenou...ocet muze byt i vinny davam podle chuti, protoze nekdo rad sladsi nekdo kyselejsi...moje kamoska pridava i cervene vino, ale to me nejede:-)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    DIVER: tak třeba guláš, vývary atd....nějak jsem se zapomněla a loupala a loupala... :) a co se cibulaček týče, většinou nacházím recepty s bílým vínem s možností zaměnit s červeným..jak moc velký rozdíl v tom je?
    ZUBANA: je to něco jako chutney? U nás to zatím moc neprorazilo, ale snad by se to setkalo s nějakou odezvou, za pokus to stojí...nějaké poměry? Nebo vše dle chuti?
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    YOCCI: ja bych z toho udelala cibuladu...v hrnci orestovat do zlatohneda pridat cukr, balsamico sul pepr podle chuti....dusim dokud z toho neni hustá marmelada a nacpu do sklenic horke, otocim...v lednici vydrzi i nekolik mesicu ale da se i zavarit...vsichni to milujeme....bud jen tak k masu nebo to davam do do kolace slaneho s bkue cheesem, na kanapky, motance z listoveho testa napr...cokoli
    MIST
    MIST --- ---
    YOCCI: 3 kila cibule?....u nas by se to spotrebovalo na tart/galette (kolac zni blbe) s karamelizovanou cibuli a slaninou.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    YOCCI: nebo cibulovej salát...ten je fakt dobrej...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KARETAKARETA: Tu si urcite uvarim !
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    YOCCI: cibule na másle podusit, zaprášit moukou, zalít hovězím vývarem a pvařit. Na talíř pak dát opečenou veku, zasypat strouhaným sýrem a nalít na to horkou polévku, ochutit solí a pepřem.
    ADITU
    ADITU --- ---
    DIVER: na zabijačce bývá potřeba cibule a YOCCI zjevně dost zbylo
    DIVER
    DIVER --- ---
    YOCCI: ehh, ted vlastně moc nechápu souvislost zabíjačky a cibulačky, ale ta červená je fakt dobrá :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    YOCCI: zkus dve! běžnou bílou a francouzskou s červeným vínem. fakt!
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    Máte někdo tip na fakt dobrou cibulačku? Zbyly nám z dnešní zabíjačky asi 3 kila...
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    SMOKY: delala jsem vedle je i foto:-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    oka dekuju - mne popravdu vubec nenapadlo, ze trhy jeste jedou a v holesovivich jsem nebyla uz par tydnu, jsem lina v tomhle pocasi cestovat... ale kuli spagetovce se hecnu :]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: jiřák určitě, v Holešovicích je nejspíš budou mít taky i na Náplavce či v Dejvicích by na ně vsadila
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: myslis holesarnu nebo jaky? andel/jirak?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: trhy.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Lehke ot, nevideli jste ted v praze v nejakem hypersuper spagetovou dyni? Nejak na ni nemohu narazit :]

    Dekuji
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Bolonsky lasagne podle Hazanky ?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: TOPINAMBURY:
    Hlízy předkládáme zejména mladým králíkům těsně před a po odstavu, kdy v tomto kritickém období dochází ke změně střevní mikloflóry a právě účinky topinamburu pomáhají stabilizovat zažívání. Je prokázáno, že takovéto zkrmování mladým králíkům výrazně snížilo stres při odstavu a tím pádem i úhyn u této náchylné skupiny.
    Pasírováním přes králíka získáme z topinambur kvalitní dieteticky hodnotné maso, které je možno připravit na mnoho způsobů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam