• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak diky :-/: jsem ztracen. Veril jsem ze nekdo budete mit zkusenost nebo chut se nad tim zamyslet :-) tak se zkusim jeste jednou pripomenout.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    a teda, kdyz jsem uz jsem rozviril debatu okolo roast beefu, mate jeste nejakou radu, co bychom mohli behem SB jist? Budeme to poradat na miste, kde je mala kuchynka ve ktere je mikrovlnka (wow), teoreticky plynovej kempovej varic a muzeme donest eletrickej gril. to je asi takovej ten velkej kontaktni toastovac, predpokladam :-) A neni tak odvetravani.

    Idealne tedy neco, co by se udelalo a na miste s tim nebyla zadna prace, pripadne tomu nevadil ohrev v mikro. Bude to pro 12 chlapku, musi toho byt docela ranec.
    Burgery jsme delali loni a byl to brutalni voser, to jsme zavrhli, stejne jako jinej pokus o maso (nejakej steak).
    Kridla jsem nikdy v zivote nedelal, ale je to strasna klasika k SuperBowlu - to by bylo super... Jen me nenapda, jestli se to v takto punkovejch podminkach da nejak udelat (domaci vybava je prakticky neomezena, problem je ohrev. myslim si...)
    Nejlepe se asi zatim jevi udelat hotdogy, nejak je vymazlit. Pikador za 300 si klidne koupim. A me napadlo udelat misu nachos s mletym a syrem. to by snad ta mikrovlnky nemusela zprasit. Nebo jo? Salamander nikdo nemame, bohuzel.

    Za kazdej napad budu rad. na pripravu doma buud mit par hodin a nemam to nijak priserne daleko, takze i vetsi mnozstvi se tam da dovest.

    Diky!

    (snad se nekdo chytne a bude ho bavit zkusit nahazet nejaky navrhy co na "menu" :-))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    NAVARA: ja jel o vikendu krk na vine s korenovkou na 140 pres 3 hodiny a gut :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    HENNYVILLE: napsal by si mi baj woko jak mam reprodukovat co si tvoril kdyz sem byl u tebe cestou domu jsem trochu slinil:-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    RUTHLESS: nema to duvod, smysl. na mase je hodne marinady a zbytecne by se palila. tech 200C je dost vysoka teplota aby se na tom udelala "krusta".
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NAVARA: na hodne - hovezi je idealni na duseni a pomale vareni. http://www.milujivareni.cz/kucharska-skola/104-duseni-hoveziho-masa/ jinak ja mam rada klasiku - cesnek, cibule, cervene vino, mrkev, tymian.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    na jaké způsoby péct hovězí, když mi horkovzduška dá maximálně 170°C?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HENNYVILLE: ani neopejkas predem? proc ne? nebude to bez opeceni takovy rozbredly a rozpadajici se? Nepredpecenej se priznam jeste nevidel... Pokud je to pouze kvuli barve, tak to bych asi prezil.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    RUTHLESS: uz sem to pekl na vsechno mozny, videl pect na ruzny kombinace vysokych a nizkych teplot, kombinace pary a horkyho vzduchu, opekat pred pecenim a cekat pul hodiny......nasrat. vohulit troubu na 200 a soupnout to tam bez opekani. ma to pak tu sedou hnusnou barvu, co ja nesnasim. hlavne to nechat poradne odlezet a kontroluj teplotu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HENNYVILLE: dik! ta teplota je ok? to je nejvetsi peklo vsech tech receptu. ta je naprosto rozdilna. nekdo pise 120 nebo 190... ale pokud mas zivotni zkusenosti, budu ti verit :-) (telomer mam, takze kontrola bude)

    budu asi kupovat ve ctvrtek, v patek dopo marinovat a nedele pect. to by snad melo byt ok. nechce se mi ke ksanovi na brevnov driv... prece jenom, je to docela kus cesty.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    RUTHLESS: tak ja pridam recept na muj ultimatni roastbeef, jo ? :-)
    nizka rosta-marinada-dijon, sojovka (nejaka solidni samozrejme), horcicny seminko, zelenej pepr, fenyklovy semeno-toto vsechno rozmixovat na jemnou pastu a nechat namarinovat. cim dyl, tim lip. az se chystas to pect, vytahnout aspon hodinu predem. ja mam rad roastbeef M/R, takze pecu v rozpalene troube na 200C cca 35-40min max, necham aspon hodinu lezet pod alobalem. hodne ti pomuze vpichovej teplomer. ja maso vytahuju z trouby kdyz ma maximalne 45 stupnu, spis min. on jeste tak o 8stupnu dojde behem odpocivani.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: t/č
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: MACHALIK: taky jsem na to koukal. libi se mi ta myslenka s rozmarynovym "luzkem". Dobik a plodik je jeji mluva, to je v pohode. Tupej nuz je jeji blbost. Jde mi ciste o recept. Ten se vlastne moc nelisi od THEODORT: (az na odlezeni). Takze to asi nebude tak spatny.

    Dik za tip s hrubozrnou, to zni zajimave.

    A teda, priznam se, ze ze svickovy to delat nebudu, je to na superbowl po partu kamosu/studentiku. Rict jim - hele kluci dal jsem xy do masa, dejte mi kazdej dve kilca za jidlo neni uplne fer. Ale doma rozhodne zkusim ze svice jednou!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POHODAVOLE: Já ti nevím. Přidáme ďobík, kaparovej plodík, tupej nůž, k tomu ta pánev neodražená (předpokládám, že to umyla svým novým Jarem), raději bych ještě na pár receptů kouknul.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RUTHLESS: Já ho teda dělám nejradši ze svíčkové a bez hořtice, jen pečený maso do růžova. S rýží. Podle mě není nic lepšího než rostbíf, kam se hrabou steaky.

    Tenhle je z palce ze svíčkové (plněnej sušenejma rajčatama):


    Tenhle z roštěnce:


    Opéct osolený a opepřený maso, podlejt trochou vývaru, dát k němu másla, dodělat do růžovat, jíst s nejlepší rýží, co seženeš.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    RUTHLESS: nejvic se mi osvedcilo s alespon tridennim odlezenim (pak to jde i z hezkyho kousku krku, ten jsem nechal lezet asi 6 dni..), misto anglicky horcice se mi osvedcila sladka hrubozrnna.

    s odlezenim - hodne napeprit, nasolit, zakapat worcestrem, opatlat hrubozrnnou horcici tak aby se v ni veskere ingredience zafixovaly a tvorilo souvislou vrstvu, zabalit vzduchotesne do folie a nechat v lednici odlezet 3-7 dni (i tak je lepsi mit vyzrale hovezi). pote co nejlepe ocistit, osusit, nechat prohrat na skoro pokojovou teplotu, zatahnout na panvi a dodelat v troube na pozadovanou vnitrni teplotu

    vysledek je chutove hodne podobny sous-vide priprave, protoze chut koreni se vtahne az cca 1cm do hloubky masa, ty rychly roastbeefy mi prijdou temer bez chuti (koreni, ne masa)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: ja mam v planu zkusit toto, ale taky to budu delat prvne, tak ocenim rady :)

    Roastbeef - MENU domů
    http://www.menudomu.cz/roastbeef/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj, mam dotaz na ultimatni roast beef. Hledal jsem tady v auditku a snad to ani nikdo nepostoval. A ani v obrazcich jsem nepochosil. Sous vide nemam, potrebuju klasicky.

    Predpokladam,z e maso nizky rostenec, ze? To je ideal... A jak s marinadou? nasel jsem i to, ze se tov ni nechava tyden... Jinde jsem t zase videl dost minimalisticky. No, potrebuju zde od nekoho info - takto ne, todle nesmis vynechat. diky moc!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vejce medium rare! To bych zavedl.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PEPITO: Přesně. Pak je ještě vejce natvrdo a vejce na mrtvo s šedozeleným žloutkem. Ve steakové terminologii je to medium rare.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    BONEMINA: už chápu na měkou hniličku. Potom je střední hnilička, následuje tvrdá hnilička. To vlastně už není hnilička, ale vejce ještě není natvrdo....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam