• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANNNA: Ja ho dělal asi pred měsícem a zadnej zbytek. Základ bylo mit maso svazany a mit fakt peknej valecek. Nic nebylo nezvykatelny ani na zbytek. Ale dobry nůž jsem měl... Respektive, spis ostry nez dobry.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNNA: njn, co nadelas. roastbeef se nejlip kraji na narezaku. maso trochu namrazis, aby se ti nedeformovalo, nebo pokud mas takovej ten oldschool plastovej krajec na chleba. jinak doporucuju ostry nuz, nejlepe s tenkou cepeli
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Roastbeefový dotaz. Upekla jsem svůj první roastbeef. Vychlazený a nakrájený na tenké plátky dopadl podle mých představ.

    ALE měla jsem dost zbytků a odřezků - především neužvýkatelné well done "patičky" (plus spousta nepodarků vlivem nešikovné ruky při krájení, to ani nepočítám). Je to běžný vedlejší produkt roastbeefu, nebo jsem moc puntičkářská a měla jsem nakrájet i ty patičky?

    Jako nazmar nepřišly - cca dva týdny čekaly v mrazáku a včera jsem je namlela a přidala je do výborných zapečených těstovin. Ale teda roštěnec je docela hogo fogo přídavek to trochu lepších šunkafleků :-)
    POLINA
    POLINA --- ---
    ZUZKAOU: Diky.Presne tak jsem je nakonec udelala a byly vyborny.I s dipem.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    BEBERA: ano
    RUFO
    RUFO --- ---
    BALAENA: Take neni. Smazena cibulka se v gastronomii kupuje po pytlich a je s moukou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BEBERA: právě. počítat s tím, že když ti někde polijou brambory (přirozeně bezlepkové) osmaženou cibulkou, tato nemusí být přirozeně bezlepková, jak by jeden očekával
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Chystám se poprvé na velikonoční nádivku. Dá se péct i den dopředu (dnes) a zítra jen ohřát, nebo už to nebude ono? Dík
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    teda aspoň myslím...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: spíš je to jako poznámka - celiaci musí dávat pozor i na smaženou cibulku :)
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: jo, ale s tim opatrne....delala jsem onion rings a pouzila skrob (prej ze to bude jeste vic krupave, jsem si nechala poradit :P). Letelo to vsechno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BALAENA: imho to zvládne i třeba bramborový škrob - prostě to musíš obalit něčím, co zhnědne a bude křupat dřív, než ta cibule :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZUZKAOU: dobré vědět. další bod zrady pro celiaky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ottholengiho trik na křupavou cibulku funguje skvěle - nakrájet na půlkolečka, posoli, pomoučit (tak lžičku mouky na cibuli), promíchat, aby se mouka dostala všude a rozdělili se jednotlivé kousky. Opéct na tuku. Zhnědne to rychleji a hlavně fakt krásně křupe (pomalu karamelizovaná cibulka je měkká).

    (nalezeno u receptu na mužadaru - čočka s rýží, kořením a cibulkou)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    NOLONGERTHERE: DEVIL: MIST: diky moc)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POLINA: žebra naložit do osoleného oleje s normálním česnekem, trochou medu a červeným vínem. Česnek nasekat na jemno, smíchat se zakysanou smetanou, osolit opepřit a použít jako dip k pečeným žebrům.

    Pokud máš česneku hodně, tak ho ještě přidej sekanej do libovolného listového salátu.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Poprosim o help.
    Vcera jsem od brachy dostala jehneci zebra.Cestou z vesnice jsme nasli taky hnizdo medvediho cesneku.Nejaky napad,jak suroviny propojit a pripravit? Zebra jsem nikdy nedelala,ani nepouzivala medvedi cesnek.Dik za napady
    MIST
    MIST --- ---
    ZOOEY: med nebo maple syrup
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZOOEY: muzes zkusit agave syrup. ten je nerafinovanej. muzes zkusit nejak redukovat do vic hneda, ale vzhledem k tomu jak je sladkej, asi to bude lehce riskantni co se tyce rychlyho paleni se..
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZOOEY: V jakékoli zdravé výživě ti prodají sladěnku, to je to. Jinak pokud se jedná o pekařské recepty, ještě se někdy řeší enzymaticky aktivní slad, ale tohle je spíš na chuť a barvu - tzn. klidně nahraď medem, pokud jde o nálev na bagely třeba, tak se fakt hodí ta sladěnka nebo hodně tmavý cukr, medu je škoda. Do žitňáků místo vody silné (tmavé) pivo a lžičku medu.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    sim, nevedel by nekdo, cim lze nahradit v receptu (idealne z kombinace dostupnych zakladnich surovin) barley malt syrup? (teda krome melasy, lyle's atd.)? podle slozeni je to ca 65 proc maltoza, 30 karbohydraty slozite + (nejaky protein). nejaky trtinovy nerafinovany cukr jako je demerara + tekutina+ nejak zredukovat? tmavy pivo..?)) diky!
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    GUDRUN:
    WILDENBURY_SQ:
    tak musím dát zpětnou vazbu (i když s týdenním zpožděním) - nakonec jsem udělala "budapešťskou" jen sem použila lučinu a ředila jogurtem. Byla moc dobrá, ale největší úspěch měl dip z nivy (utřít nivu se zakysanou smetanou, sůl, pepř, trochu mušk. oříšku). Díky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam