• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI:
    AIJA: Bych potřeboval prodejnu, kde si ho budu moct kupovat jako petržel nebo špenát nebo rukolu. Ostatně netušíte (kdokoli), proč je u nás takovej problém sehnat hladkolistou petržel (vyjma Makra, kde ji kupuju v 1 kg balení, zaplať pámbu za něj), libeček (totální nula všude), naťový celer, předmětný kerblík a jiné naprosto místní a abundantní byliny? Šalvěj, estrogen aj. seženu kdekoli, ale libeček si musím pěstovat a kerblík abych sbíral po lesích nebo jezdil po zahradnictvích.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MACHALIK: konkretni misto ti neporadim, ale v praze to mivaji v zahradnictvich, kde mivaji sazenice bylinek.. tzn ne hornbach a spol (byt nevylucuju, ze to tam bude), ale specializovana zahradnictvi
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kde v Brně koupit kerblík, netušíte?
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCKAZ:
    Udělej nádivku něco jako hlavičku, podle toho, co máš po ruce...namočené rohlíky, vajíčka, medvědí česnek, kopřivy, játra, slaninu nebo kousek uzeného, a zabal do rolády. Upeč s tymiánem...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCKAZ: Co z toho udělat nějaký frikasé?
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    87HIGHFLYER: Koukej to umlit a nevymejslej si !
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Přistálo mi doma hovězí přední - nějaký tip? Je to vhodný na dlouhý tažení - obvykle z toho dělám na houbách nebo po burgundsku. Není třeba nějaká asijská záležitost s timhle typem masa? Mlít to nechci. Dík!
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Nemáte prosím ozkoušený recept na králičí roládu? Z králíka mi zbyla játra + pupek a nějaké menší odřezky masa, tak mě napadla roláda. Nechci ji plnit klasickou nádivkou, přinejhorším z toho udělám ptáčky, ale pokud byste měli nějaký zajímavější nápad?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    BEBERA: Přesně, to jsou ty pojmy: hutnost, plnost, mastnost, vazkost ... ale ne doslova a do písmene, není to máslo ani sádlo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DA_NIELA: dávám chuťově výraznější věci jako hořčice, Worcester, česnek apod. podle možností. Mně osobně přijde, že majonéza zas nějakou výraznější chuť nemá, že v pomazánce dělá spíš takovou lepkavost a hutnost, a to by ta mléčná mohla trochu splnit.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FAT: to by mohlo být ono. krabčák má takovou specifickou chuť, třeba na kakao mi to nevadí, ale v kafi to poznám
    FAT
    FAT --- ---
    DOOMBRINGER:
    MACHALIK:
    Ani z ololu a olej je ve tmě ve skřínce. Nevím, zkusím třeba slunečnicový nebo čerstvé mléko a ne krabicák.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FAT: Nedělals ji mixérem z oliváče?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAT: Jo, pokud se to dochuti, nebo s necim dalsim smicha, tak se to da. Co se tyce nahorklosti, tak je mozny ze mas spatne (na svetle) skladovanej olej.
    FAT
    FAT --- ---
    DOOMBRINGER: Dělal jsem jí víckrát a pokaždé mě zaskočilo to, že měla lehce nahořklou chuť. Ale po dochucení, nebo jsem z ní dělal tatarku, ta hořkost prakticky zmizela. Olej používám řepkový.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GALE: taky jsem chtěla napsat, že je taková trošku zvláštní :) Přijde mi spíš jako takový dresing, jedlá po přidání něčeho dalšího výraznějšího :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    GALE: Ona ta mlecna ma takovou pachut na samostatne pouziti, ale na moji "pomazanku" jsem to zkousel a docela to funguje.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    MOIRAIN: Lepší než taveňák je IMHO Lučina nebo žervé.
    GALE
    GALE --- ---
    DA_NIELA: Udělat majonézu z mléka.
    Mléčná majonéza
    http://conovehonakopci.cz/?p=4704
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Když už jste nakousli náhražkové & nutriční poradenství. Jak jinak byste vyřešili nesnášenlivost vajec tak, aby pomazánka bez majonézy nebyla "jalová". Třeba v takové jednoduché pomazánce jako DOOMBRINGER nebo BEREGOND.
    Po taveňáku je pachuť, jogurt/zakysaná smetana/tvaroh jsou bezva, ale není to nějak ono.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: to je jako hejt kečupu, jako taveňák jinak nepoužívám, ale holt sem tam do pomazánky jednou, dvakrát ročně ho dám, mně přijde zas nechutná rybičková pomazánka jen s máslem, no
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam