• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZUZKAOU: mam susene houby z podzimu. kdyz se podrti/namelou na prach... to by slo. diky :)
    GALE
    GALE --- ---
    MACHALIK: Jo, je to výstředný a to hodně. Jestli to je vlastnost všech (jak tvrdí zastoupení), tak to moc pěkný obrázek o výrobku nedělá. A mělo by se stydět i české zastoupení, že takhle kecá.
    Já bych do toho nešla, protože vaklovat to bude čím dál víc, jak se používáním ochodí součástky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: to vis, poctiva uralska ocel a vyroba ve volhohradskem traktorovem zavode se nezaprou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Přitom třeba tady na ruským prodejním serveru Kenwoodu se to chová dobře (od 7:40 do 8:22):

    Кухонная машина Kenwood KMM 023 Major - купить в магазине Kenwood Украина.
    http://kenwood-shop.com.ua/detailed/kuhonnyie_mashinyi/kenwood_kmm023.htm#video
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Měl jsem doma už dva kusy robota, první to dělal taky, jen trochu míň.

    Toto je video z prvního robota:

    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 01
    https://www.youtube.com/watch?v=9oCIXOWb-VU


    Toto jsou dvě videa z druhýho robota, tam to bylo ještě horší:

    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 02
    https://www.youtube.com/watch?v=Q8y5jdoOvwk


    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 03
    https://www.youtube.com/watch?v=irjRMUJtdfk


    Su z toho popravdě celkem nasranej, stojí to zařízení 15k a je celý ze železa a hraje si na high end v mixérech; nechápu, proč by v době, kdy střílíme roboty na Marsm, mělo toto dělat. Dalším krokem bude ozkoušení nějakýho tohohle robota v kamenným krámě, protože český zastoupení Kenwoodu mi tvrdí, že tohle dělají všechny, že to není vada.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADITU: tak ji tam nedávej a jen to osol. Jako stálo by za to tam pak přidat umami jinak - možná do toho vývaru přidat šitake a nebo i obyčejné žampiony?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: hned mi to připomnělo toho pejska do auta s kývací hlavou :))))

    KÝVACÍ PEJSÁČEK V AKCI
    https://www.youtube.com/watch?v=f7mjX3hYIGA
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZUZKAOU: to vypada skvele, ukladam do bookmarku, diky :) u pritele to neprojde kvuli sojovce, ale pro sebe si to priste urcite uvarim :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: nevim, jestli to ze mne dela autistu, ale sralo by mne to strasne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADITU: chaj-nanské pošírované kuře

    Hainanese Chicken Rice Set | Serious Eats : Recipes
    http://www.seriouseats.com/recipes/2013/08/hainanese-chicken-rice-set-recipe.html

    nasekej na jemno šalotku a nastrouhej lžíci zázvoru a dej to do mističky. Zalij to rozpáneými 50 ml sezamového oleje a nech stát.

    Kuře dej do hrnce, přidej 2 lžíce rýžového (nebo nějakého sladšího bílého) vína, 3 lžíce dobré sojovky, 6 plátků zázvory, 3 stroužky česneku, 6 kuliček pepře a 3 nahrubo nakrájené jarní cibulky. Pokud půjdeš okolo asijské speciálky, tak kup pandanové listí a přidej tam tak 3-4 kouksy, ale půjde to bez toho, případně tam můžeš přidat bobkový list.

    Zalij 2 litry vody a pomaličku táhni 35-50 minut, dokud maso nebude měkké. Vyndej nohy, vykosti, maso nakrájej na plátky/sousta, kosti vraž zpět do vývaru a redukuj tak dlouho, až ti zbude 750 ml vývaru. Plátky masa pomašluj tím kořeněným sezamovým olejem. Kuře dej někam, kde vydrží teplé. Redukovaný vývar zceď.

    Rozpal dvě lžíce sezamového oleje a přidej do něj nasekané dvě jarní cibulky bez zeleného listí, 4 stroužky česneku a lžičku nastrouhaného zázvoru. Chvíli to restuj na pánvi, pak přidej 300 g proprané rýže, chvíli restuj, dokud nezačne "zvonit" (zatáhnou se škroby a při míchání se ty zrnka chovají tak nějak jinak) a pak to zalij 500 ml zcezeného vývaru, nech 10 minut vařit a pak ještě 5 minut dojít.


    Na talíř dej kuřecí maso a porci rýže. Tu pokapej ochuceným olejem. K tomu nakrájenou okurku a vedle redukovaný vývar v mističce, sojovku smíchanou s melasou a sladší chilli omáčku, zbylý zázvorovo-cibulkový olej a nasekané jarní cibulky aby si strávník dochutil jídlo dle vlastní nálady.

    Případně k tomu udělej zelenou přílohu - orestuj jarní cibulku se zázvorem a česnekem a pak na to hoď nějaké listí - bok čoi/špenát/jiné listí.

    (je to jednodušší, než to v popisu vypadá - hodíš kuře do okořeněné vody, zaleješ cibuli se zázvorem horkým olejem a pak z vývaru po tom kuřeti udusíš rýži.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MACHALIK: ja mam nizsi radu, k mix myslim, ale dela mi to taky
    nicmene jsem to nijak neresila
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VENIKA:
    NEMESIS:
    SQUZZA:

    Dostal jsem to video na Youtube. Zejména od chvíle, kdy položím kameru (mobil) na pevný povrch, je vidět, jak to šmatle a i v souvislosti s tím kolísají otáčky (dobře slyšet od 0:08). Bordel pomiňte.

    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 01
    https://www.youtube.com/watch?v=irjRMUJtdfk
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ADITU: ja mam uz dlouho zalusk na jedno kari jamieho olivera, delal to s palickama, ale cely stehnou poslouzi taky dobre...
    neco takovyho, ikdyz tohle si myslim, ze neni uplne ono:
    Pukka Yellow Curry | Chicken Recipes | Jamie Oliver
    http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/pukka-yellow-curry/#BFAryhhYRE0FgJIk.97
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    MACHALIK: Tak to já nemám pocit, že by mi mlýnek nějak šmaňhal či šmatlal do prostoru. Mám na tenhle přední vstup jenom mlýnek a můžu k němu říct jen to, že mele velmi dobře. Předtím jsem ale měla zkušenost jenom s těmi ručními. Pokud má můj mlýnek stejnou vadu, tak jsem asi málo autista na to abych si toho všimla. Vyzkoušet to teď nemůžu - jsem do konce měsíce v Londýně, ale až se vrátím, slibuji, že to zkontroluji a změřím.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VENIKA: Hele, moje recenze je zatim takova, jak jsem napsal. Vsechno je super, pouze to smatle na prednim bajonetu. Procez to stale vracim prodejci.
    ADITU
    ADITU --- ---
    Mam tu kilo kurecich stehen a premyslim, jak je udelat. Na klasicke sul, pepr, maslo, cesnek, cibule a do trouby s tim, nejak nemam naladu, ale zaroven chybi inspirace :(
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI: Super. Bydlim v Brne a libecek mam na zahrade, je mi po pas. Diky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MACHALIK: libecek dnes v hornbachu v praze.. ale maji to imho proto, ze je to proste sazenice jako kazda jina.. az bude po obdobi sazeni, zase to nebude..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MACHALIK: Kdyby se ti jinak chtelo napsat vetsi shrnuti na typ, co mas, budu rada. Chystam se tak do mesice kupovat robota, recenzi na MUM je plno, ale ja bych mozna chtela i do jinych vod.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pojdme resit tohle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam