URPUTNIK: kvašení je blbej nápad, protože tím že to může být kontaminovaný, tak to rychleji zplesnivý, než prokvasí. Takže leda pokud bys to pak chtěl přepálit (a to toho máš málo)
URPUTNIK: vyvař sklenice alepsoň 10 minut a pak do nich nalij horké, rozvařené čatní a zavíčkuj. Pak vydrží klidně rok mimo lednici. A teda dávej to spíš do malých skleniček, aby se to pak nezačalo kazit po otevření.
Další z variant je meruňkový kečup a hořčice.
http://fresh.iprima.cz/recepty/merunkovy-kecup (namísto sušených použij čerstvé a patrně to budeš chtít víc dosladit. Vař alespoň 5 minut)
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-make-grainy-apricot-mustard.html (dej tam méně vody, když máš čerstvé, ne sušené meruňky)