Duhovy pstruh peceny v alobalu s rajcaty, cesnekem a tymianem
30 minut, 4 porce
Prisady
Extra panensky olivovy olej na alobal
4 mensi pstruzy s kostmy
sul a cerstvy pepr
30g zralych rajcat
2 strouzky cesneku
1 lzice extra panenskeho olivoveho oleje
4-8 vetvicek cerstveho tymianu
nasekana petrzel na ozdobu
platky citronu pri podavani
priprava
1. nahrej troubu na 230 stupnu. Priprav 4 kusy extra pevneho alobalu nebo 8 kusu
tenciho tak, aby presahovali o 6 cm rybu. Jestli mas tenci alobal, pouzij na kazdy
kus 2 alobaly. Potri olejem vnitrni stranu alobalu olivovym olejem a dej na nej
pstruha kuzi dolu na kazdy ctverec. DOochut obe strany soli a peptrem a nech rozrizni
je, aby tvorily placku.
2. V mise smichej rajcata, cesnek, 1 lzici olivoveho oleje, sul a petr dle chuti.
A lzici nanes smes dovnitr kazdeho pstruha. Vloz 1 nebo 2 snitky tymianu navrch
a preklop spoj 2 strany pstruha dohromay. Potri 1/2 lzici olivoveho oleje kazdou rybu.
3. Ujisti se, ze pstruzy jsou veprostred kazdeho ctverce, jemne je zabal do alobalu,
a z alobal vytovor jakousi pevnou kapsu. Dej je na pecici papir a pec 10 az 15 minut,
a jednu z nich po 10-ti minutach zkontroluj. Maso by melo byt mepruhledne a melo by
jit dobre od sebe, kdyz do nej stouchnes vydlickou.
4. Dej kazdou kapsu na talir, opatrne je rozkroj seshor a dej si pozor, aby te nespalila
para, ktera z nich vychazi. Jemne vyndej z kapsy rybu a prelij omackou. Ozdob petrzeli
nebo tymianem a podavej s platkami citronu.
ZDROJ:
Rainbow Trout Baked in Foil With Tomatoes, Garlic and Thyme Recipe - NYT Cooking
http://cooking.nytimes.com/recipes/12682-rainbow-trout-baked-in-foil-with-tomatoes-garlic-and-thyme
Sorry za preklad, neumim ani poradne cesky ani poradne anglicky, ale na obrazku to vypadalo pekne.