úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
KIRBY
---
---
23:14:28 26.12.2015
ZUZKAOU
: lák z okurek a tatarka místo majonézy
FAT
---
---
22:53:48 26.12.2015
PEPITO
: Chlape, jsi ďábel!
MIST
---
---
21:03:16 26.12.2015
+3
PEPITO
: hluboce smekam a obdivuji te!
PEPITO
---
---
20:53:42 26.12.2015
1 odpověď
+27
Byl ovocný salát, polévka Sopa de Lima (kuřecí s feferonkou a limetkou a nachos), vykostěná kuřata pečená s játrovo ořechovou nádivkou a šťouchané brambory se šalotkou mm. Vegetarián měl zeleninový vývar místo kuřecího a pečenou hlívu na kmíně. Celiatikovi jsem upekl v alobalu kus prsou, kvůli alergii na laktozu měl Štěpánek kus pečeného masa s brambory bez másla a nedostal bezlepkový mouse čokodort a ten s cronem měl polévku bez papričky, maso bez nádivky a brambory s máslem ale bez cibule.
RUFO
---
---
19:28:15 26.12.2015
PEPITO
: Smim znat menu ? Sam bych spadal do jedne z Tebou vyjmenovane skupiny, tak mne zajima, jak ses s tim popasoval.
PEPITO
---
---
19:24:23 26.12.2015
2 odpovědi
+13
OT: Uf, tak je to za mnou. Štěpánská hostina, 14 lidí, z toho jeden vegetarián, jeden celiatik, jeden s Cronem a jeden s alergií na laktózu...Příští rok jim řeknu, ať si donesou jídlo v krabičcet. A nebo dostanou všichni jen hlávkový salát.
MOIRAIN
---
---
20:26:06 25.12.2015
1 odpověď
Stalo se někomu, že by rybí polívka po trochu větším množství muškátového ořechu zkysla, jako ne se zkazila, ale chutnala kysele?
EDERA
---
---
10:08:57 25.12.2015
+1
ZUZKAOU
: Něco úplně jiného jsou kapary. A "ryby" jsou matjesy v oleji.
ADELHAIDA
: Šafrán dávám.
KASUMI
---
---
23:20:58 23.12.2015
DIVER
: u nas se cibule svari s octem, cukrem, soli a tusim celerem.. tim poslednim si nejsem jista :)
PAKOBYLKA
---
---
19:52:57 23.12.2015
DIVER
: bejvalej dával vždycky tu cibuli zkřehnout do hořčice, pak nečpěla a byla taková křehká
E_D
---
---
17:56:21 23.12.2015
+1
DIVER
: cubuli je dobre sparit jen horkou vodou, pak prave necpi, ale ja to nedelam a davam syrovou :)
KOTENCE
---
---
17:01:10 23.12.2015
ZUZKAOU
: To chybí, ale plus neznamená, že to tam dávám :-)
My kořenovou zeleninu vaříme a rozmačkáváme vidličkou.
DIVER
---
---
16:57:07 23.12.2015
3 odpovědi
ZUZKAOU
: chvíli se v první trojce držela i cibule. nad tou se hádám každej rok s kámoškou - oni ji nedávají, protože prý zkazí celý salát. čpí a navíc se prej rozkládá nebo co.
ale my delame kazdej rok soutez bramborovejch salátů - vždycky 26. 12. - a ještě se nikdo nepo... :)
ZUZKAOU
---
---
16:50:34 23.12.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: tak vypadá to, že základ jsou brambory a okurky.
ZUZKAOU
---
---
16:38:49 23.12.2015
VECTOR
: můžeš. Určitě je mraž nakrájené a ideálně je nakrájej, na trošce tuku udus, aby pustily vodu, kterou teda necháš odpařit a teprve pak je zmraž - čím méně vody, tím lepší stav po rozmražení získáš.
Další varianta je nakrájet a usušit...
VECTOR
---
---
14:25:07 23.12.2015
1 odpověď
Muzu zmrazit cerstvy shi-take houby, kdyz jim zitra projde platnost a ja je vyuziju az po vikendu?
SOFIJKA
---
---
12:43:15 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: dávám ještě citronovou šťávu. a tchýně dává již zmiňovanou čočku.
KASUMI
---
---
11:02:04 23.12.2015
CMLKA
: i na okurkach :)
BONEMINA
---
---
10:59:05 23.12.2015
+2
APRILMOUSE
: Jo, tenhle je taky naprosto skvělý k jehněčím klobásám. A jak koukám, tak my vlastně děláme nějaký slovenskovídeňský hybrid.
APRILMOUSE
---
---
10:56:04 23.12.2015
1 odpověď
+2
Včera jsem byla na návštěvě u kamarádky, a ta ze zvyku (exmanžel ze Slovenska) dělá kromě klasického bramborového ještě druhou půlku salátu nějaký slovenský, kam se nedává majonéza, ale lák z vody a koření. A všechno je "na kolieska". Víc jsem ten recept nezkoumala, ale vypadá vůbec jinak :) aha, tohle bude ono
http://www.rozhlas.cz/pardubice/vase_recepty/_zprava/slovensky-bramborovy-salat--179072
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam