• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KIRBY
    KIRBY --- ---
    ZUZKAOU: lák z okurek a tatarka místo majonézy
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: Chlape, jsi ďábel!
    MIST
    MIST --- ---
    PEPITO: hluboce smekam a obdivuji te!
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Byl ovocný salát, polévka Sopa de Lima (kuřecí s feferonkou a limetkou a nachos), vykostěná kuřata pečená s játrovo ořechovou nádivkou a šťouchané brambory se šalotkou mm. Vegetarián měl zeleninový vývar místo kuřecího a pečenou hlívu na kmíně. Celiatikovi jsem upekl v alobalu kus prsou, kvůli alergii na laktozu měl Štěpánek kus pečeného masa s brambory bez másla a nedostal bezlepkový mouse čokodort a ten s cronem měl polévku bez papričky, maso bez nádivky a brambory s máslem ale bez cibule.
    RUFO
    RUFO --- ---
    PEPITO: Smim znat menu ? Sam bych spadal do jedne z Tebou vyjmenovane skupiny, tak mne zajima, jak ses s tim popasoval.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    OT: Uf, tak je to za mnou. Štěpánská hostina, 14 lidí, z toho jeden vegetarián, jeden celiatik, jeden s Cronem a jeden s alergií na laktózu...Příští rok jim řeknu, ať si donesou jídlo v krabičcet. A nebo dostanou všichni jen hlávkový salát.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Stalo se někomu, že by rybí polívka po trochu větším množství muškátového ořechu zkysla, jako ne se zkazila, ale chutnala kysele?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Něco úplně jiného jsou kapary. A "ryby" jsou matjesy v oleji.
    ADELHAIDA: Šafrán dávám.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DIVER: u nas se cibule svari s octem, cukrem, soli a tusim celerem.. tim poslednim si nejsem jista :)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DIVER: bejvalej dával vždycky tu cibuli zkřehnout do hořčice, pak nečpěla a byla taková křehká
    E_D
    E_D --- ---
    DIVER: cubuli je dobre sparit jen horkou vodou, pak prave necpi, ale ja to nedelam a davam syrovou :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZUZKAOU: To chybí, ale plus neznamená, že to tam dávám :-)

    My kořenovou zeleninu vaříme a rozmačkáváme vidličkou.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: chvíli se v první trojce držela i cibule. nad tou se hádám každej rok s kámoškou - oni ji nedávají, protože prý zkazí celý salát. čpí a navíc se prej rozkládá nebo co.

    ale my delame kazdej rok soutez bramborovejch salátů - vždycky 26. 12. - a ještě se nikdo nepo... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak vypadá to, že základ jsou brambory a okurky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: můžeš. Určitě je mraž nakrájené a ideálně je nakrájej, na trošce tuku udus, aby pustily vodu, kterou teda necháš odpařit a teprve pak je zmraž - čím méně vody, tím lepší stav po rozmražení získáš.

    Další varianta je nakrájet a usušit...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Muzu zmrazit cerstvy shi-take houby, kdyz jim zitra projde platnost a ja je vyuziju az po vikendu?
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    ZUZKAOU: dávám ještě citronovou šťávu. a tchýně dává již zmiňovanou čočku.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CMLKA: i na okurkach :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    APRILMOUSE: Jo, tenhle je taky naprosto skvělý k jehněčím klobásám. A jak koukám, tak my vlastně děláme nějaký slovenskovídeňský hybrid.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Včera jsem byla na návštěvě u kamarádky, a ta ze zvyku (exmanžel ze Slovenska) dělá kromě klasického bramborového ještě druhou půlku salátu nějaký slovenský, kam se nedává majonéza, ale lák z vody a koření. A všechno je "na kolieska". Víc jsem ten recept nezkoumala, ale vypadá vůbec jinak :) aha, tohle bude ono http://www.rozhlas.cz/pardubice/vase_recepty/_zprava/slovensky-bramborovy-salat--179072
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam