úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
---
---
19:24:23 26.12.2015
2 odpovědi
+13
OT: Uf, tak je to za mnou. Štěpánská hostina, 14 lidí, z toho jeden vegetarián, jeden celiatik, jeden s Cronem a jeden s alergií na laktózu...Příští rok jim řeknu, ať si donesou jídlo v krabičcet. A nebo dostanou všichni jen hlávkový salát.
MOIRAIN
---
---
20:26:06 25.12.2015
1 odpověď
Stalo se někomu, že by rybí polívka po trochu větším množství muškátového ořechu zkysla, jako ne se zkazila, ale chutnala kysele?
EDERA
---
---
10:08:57 25.12.2015
+1
ZUZKAOU
: Něco úplně jiného jsou kapary. A "ryby" jsou matjesy v oleji.
ADELHAIDA
: Šafrán dávám.
KASUMI
---
---
23:20:58 23.12.2015
DIVER
: u nas se cibule svari s octem, cukrem, soli a tusim celerem.. tim poslednim si nejsem jista :)
PAKOBYLKA
---
---
19:52:57 23.12.2015
DIVER
: bejvalej dával vždycky tu cibuli zkřehnout do hořčice, pak nečpěla a byla taková křehká
E_D
---
---
17:56:21 23.12.2015
+1
DIVER
: cubuli je dobre sparit jen horkou vodou, pak prave necpi, ale ja to nedelam a davam syrovou :)
KOTENCE
---
---
17:01:10 23.12.2015
ZUZKAOU
: To chybí, ale plus neznamená, že to tam dávám :-)
My kořenovou zeleninu vaříme a rozmačkáváme vidličkou.
DIVER
---
---
16:57:07 23.12.2015
3 odpovědi
ZUZKAOU
: chvíli se v první trojce držela i cibule. nad tou se hádám každej rok s kámoškou - oni ji nedávají, protože prý zkazí celý salát. čpí a navíc se prej rozkládá nebo co.
ale my delame kazdej rok soutez bramborovejch salátů - vždycky 26. 12. - a ještě se nikdo nepo... :)
ZUZKAOU
---
---
16:50:34 23.12.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: tak vypadá to, že základ jsou brambory a okurky.
ZUZKAOU
---
---
16:38:49 23.12.2015
VECTOR
: můžeš. Určitě je mraž nakrájené a ideálně je nakrájej, na trošce tuku udus, aby pustily vodu, kterou teda necháš odpařit a teprve pak je zmraž - čím méně vody, tím lepší stav po rozmražení získáš.
Další varianta je nakrájet a usušit...
VECTOR
---
---
14:25:07 23.12.2015
1 odpověď
Muzu zmrazit cerstvy shi-take houby, kdyz jim zitra projde platnost a ja je vyuziju az po vikendu?
SOFIJKA
---
---
12:43:15 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: dávám ještě citronovou šťávu. a tchýně dává již zmiňovanou čočku.
KASUMI
---
---
11:02:04 23.12.2015
CMLKA
: i na okurkach :)
BONEMINA
---
---
10:59:05 23.12.2015
+2
APRILMOUSE
: Jo, tenhle je taky naprosto skvělý k jehněčím klobásám. A jak koukám, tak my vlastně děláme nějaký slovenskovídeňský hybrid.
APRILMOUSE
---
---
10:56:04 23.12.2015
1 odpověď
+2
Včera jsem byla na návštěvě u kamarádky, a ta ze zvyku (exmanžel ze Slovenska) dělá kromě klasického bramborového ještě druhou půlku salátu nějaký slovenský, kam se nedává majonéza, ale lák z vody a koření. A všechno je "na kolieska". Víc jsem ten recept nezkoumala, ale vypadá vůbec jinak :) aha, tohle bude ono
http://www.rozhlas.cz/pardubice/vase_recepty/_zprava/slovensky-bramborovy-salat--179072
BONEMINA
---
---
10:56:03 23.12.2015
+2
ZUZKAOU
: Domácí vánoční salát dělám vídeňský, takže brambory, okurky, šalotka, hořčice, lák a vývar. Salát na "vánoční besídku" s kamarády jsem kdysi před deseti lety nastavila čočkou, aby ho bylo dost a ta tradice se nějak ujala.
BRUKEV
---
---
10:52:35 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: to je v sekci "něco jiného" :)
Jinak my zeleninu dáváme cibulky trochu, steril okurky a hrách a pak přidáváme jemně nastrouhanou čerstvou (nevařenou, nenakládanou) mrkev. Toliko jako třetí varianta zeleniny.
DIVER
---
---
10:49:32 23.12.2015
-12
palce dolu??? to je i tady FESTER nebo někdo z podobných zakomplexovaných pičusů, co mi na nyxu okopávají kotníky? dík, made my day. hezký vánoce, idiote :)
CMLKA
---
---
10:45:34 23.12.2015
1 odpověď
+3
aspon ze na bramborach se vsichni shodli :)
mam trochu pocit, ze tam mama dava i kukurici, jelikoz segra nemuze korenovou zeleninu
DIVER
---
---
9:58:14 23.12.2015
-4
ZUZKAOU
: dík. nakonec z toho dame univerzalni brsalat :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam