• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: do kaldounu, rychle orestovaný do sendviče nebo salátu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak jsem to myslel, osmažit ho bokem, jinak by - oddělený a zas vrácený - blokovalo teplo od prsa. Ale prostě: přijde mi to jako super kus masa, ne vývarový. Fillet v pravým slova smyslu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: To file je tam na volnobeh jak predkozka po obrizce. File si nech ale na neco jinyho, jak to neni soucast svalu, blbe se to pece.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE: Nende shrnout po pepinovsku kudlou, šlachu vyhodit, filé nechat?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ne, cely to filatko vcetne slachy ktera jde od kridla vyriznout a hodit do prdele.
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: to mluvis o tom vyskubnout tu slachu ale nechat filatko?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Jr v tom slacha a kdyz ty prsa peces tak se to smrskne a blbe se to propejka, nerovnomerne. Zrovna kachni prsa se delaj jak steak a nemam rad zvejkat a kousat do jakekoliv nerozvarene slachy. Podle me to tam nepatri. Co s ni udelat? Treba do vyvaru, to je na tobe :-)
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: tak on je to recept na doma,
    a cemu pomuze kdyz si uloupnu z prsou ty filatka? (ja to nedelam)
    respektive co s nima potom?

    nicmene nedopejkam v troube.
    vetsinou sou to celkem maly porce, neni ptoblem upict cely na panvi.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HENNYVILLE: Přesně. Na 50°C se za těch pár minut nic neupeče, jen to zůstane v teple (a prej se vyrovnávaj tlaky v mase, takže je víc šťavnatej, ale to jsem nikdy nijak neověřovala:-)). Tenhle postup se mi osvědčil u steaků a používám ho kdykoliv chci z výpeku na pánvi dělat omáčku.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ADELHAIDA: ok, cili se da rict, ze do trouby je uz davas upeceny skoro tak jak je chces. okej
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HENNYVILLE: Já je peču na pánvi spíš zprudka a pak je dávám v alobalu do trouby na 50°C jenom než dodělám omáčku (ve výpeku šalotka, přidat portské, rozmarýn a máslo).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kdyby nekdo uvazoval o vlastni restauraci..
    Praha, zařízená restaurace k pronájmu, po rekonstrukci, ulice Drtinova, Smíchov, 148 m² | Home Sweet Home
    http://www.homesweethome.cz/...a-restaurace-k-pronajmu-po-rekonstrukci-ulice-drtinova-smichov-148-m2

    bavi me ten jeden sporak v kuchyni :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: No mě se neptej, já je dělám zásadně sous-vide a kontrolu mám naprostou :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: za prve u tohodle mi prijde divny jak ty prsa ma totalne neocisteny, prsni filatko, vsechny slachy tam necha. to je proste prasarna.
    no a hlavne ja sem teda vzivote prsa nedopejkal. ty jsi je ode me jedl, cili vis jak to bylo propeceny. proste mi to prijde hrozne divny, s nulovou kotrolou.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: Gordon?

    How to Cook Perfect Duck Breast - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    zajimavy, kdo z vas dopejka kachni prsa v troube ? a jak to pecete na panvi ? zprudka nebo spis pomalejc ?

    mam na mysli dopect, ne pect na 120C 4-5 hodin do ruzova )))

    diky vsem!
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    VECTOR: dělám omáčku po dopečení prsou v tý samý pánvi - odleju přebytečnej tuk, opražit na hrubo pokrájený šalotky, dvě vrchovaný lžíce povidel, trocha balsamika a worchesteru, doředit vodou/vývarem do požadované konzistence a provařit.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    VECTOR: souhlas s MACHALIK, osobne mam nejradsi pomerancovou variaci... akorat to chce dat bacha, aby to nebylo sladky az moc
    a kuzi narezat na kosticky a nechat poradne prudce opect
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VECTOR: Za me portsky a maliny :-)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MACHALIK: dik, ja nakonec zkombinoval hlivu, med, cerveny vino a vyvar a bylo to super, jakkoli teda priste musim pridat mnohem vic soli a neceho palivyho.
    maslo je dobrej tip. jsem si rikal, ze kachni tuk staci, ale ono ne, priste nezapomenu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam