úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
SARGO
---
---
8:38:59 10.2.2016
2 odpovědi
-1
Zkouším pomalé pečení. Když se to po patnácti hodinách ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově... nemám přeci jenom zvýšit teplotu? Nebo to začne vypadat hotově náhle a nečekaně? :-D
LUCIASHECK
---
---
23:38:30 9.2.2016
KURE
: do kaldounu, rychle orestovaný do sendviče nebo salátu
MACHALIK
---
---
23:36:31 9.2.2016
+1
Tak jsem to myslel, osmažit ho bokem, jinak by - oddělený a zas vrácený - blokovalo teplo od prsa. Ale prostě: přijde mi to jako super kus masa, ne vývarový. Fillet v pravým slova smyslu.
HENNYVILLE
---
---
23:24:56 9.2.2016
MACHALIK
: To file je tam na volnobeh jak predkozka po obrizce. File si nech ale na neco jinyho, jak to neni soucast svalu, blbe se to pece.
MACHALIK
---
---
22:38:07 9.2.2016
1 odpověď
HENNYVILLE
: Nende shrnout po pepinovsku kudlou, šlachu vyhodit, filé nechat?
HENNYVILLE
---
---
22:24:56 9.2.2016
1 odpověď
KURE
: Ne, cely to filatko vcetne slachy ktera jde od kridla vyriznout a hodit do prdele.
KURE
---
---
22:22:43 9.2.2016
1 odpověď
HENNYVILLE
: to mluvis o tom vyskubnout tu slachu ale nechat filatko?
HENNYVILLE
---
---
22:21:24 9.2.2016
1 odpověď
KURE
: Jr v tom slacha a kdyz ty prsa peces tak se to smrskne a blbe se to propejka, nerovnomerne. Zrovna kachni prsa se delaj jak steak a nemam rad zvejkat a kousat do jakekoliv nerozvarene slachy. Podle me to tam nepatri. Co s ni udelat? Treba do vyvaru, to je na tobe :-)
KURE
---
---
22:14:42 9.2.2016
2 odpovědi
HENNYVILLE
: tak on je to recept na doma,
a cemu pomuze kdyz si uloupnu z prsou ty filatka? (ja to nedelam)
respektive co s nima potom?
nicmene nedopejkam v troube.
vetsinou sou to celkem maly porce, neni ptoblem upict cely na panvi.
ADELHAIDA
---
---
20:27:13 9.2.2016
+5
HENNYVILLE
: Přesně. Na 50°C se za těch pár minut nic neupeče, jen to zůstane v teple (a prej se vyrovnávaj tlaky v mase, takže je víc šťavnatej, ale to jsem nikdy nijak neověřovala:-)). Tenhle postup se mi osvědčil u steaků a používám ho kdykoliv chci z výpeku na pánvi dělat omáčku.
HENNYVILLE
---
---
20:10:52 9.2.2016
1 odpověď
ADELHAIDA
: ok, cili se da rict, ze do trouby je uz davas upeceny skoro tak jak je chces. okej
ADELHAIDA
---
---
19:21:33 9.2.2016
1 odpověď
HENNYVILLE
: Já je peču na pánvi spíš zprudka a pak je dávám v alobalu do trouby na 50°C jenom než dodělám omáčku (ve výpeku šalotka, přidat portské, rozmarýn a máslo).
KASUMI
---
---
17:29:18 9.2.2016
kdyby nekdo uvazoval o vlastni restauraci..
Praha, zařízená restaurace k pronájmu, po rekonstrukci, ulice Drtinova, Smíchov, 148 m² | Home Sweet Home
http://www.homesweethome.cz/...a-restaurace-k-pronajmu-po-rekonstrukci-ulice-drtinova-smichov-148-m2
bavi me ten jeden sporak v kuchyni :)
WITTGENSTEIN
---
---
16:35:43 9.2.2016
-1
HENNYVILLE
: No mě se neptej, já je dělám zásadně sous-vide a kontrolu mám naprostou :)
HENNYVILLE
---
---
16:33:42 9.2.2016
2 odpovědi
WITTGENSTEIN
: za prve u tohodle mi prijde divny jak ty prsa ma totalne neocisteny, prsni filatko, vsechny slachy tam necha. to je proste prasarna.
no a hlavne ja sem teda vzivote prsa nedopejkal. ty jsi je ode me jedl, cili vis jak to bylo propeceny. proste mi to prijde hrozne divny, s nulovou kotrolou.
WITTGENSTEIN
---
---
16:27:12 9.2.2016
1 odpověď
HENNYVILLE
: Gordon?
How to Cook Perfect Duck Breast - Gordon Ramsay
https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA
HENNYVILLE
---
---
16:23:12 9.2.2016
2 odpovědi
+2
zajimavy, kdo z vas dopejka kachni prsa v troube ? a jak to pecete na panvi ? zprudka nebo spis pomalejc ?
mam na mysli dopect, ne pect na 120C 4-5 hodin do ruzova )))
diky vsem!
SAT_ANN
---
---
12:04:41 9.2.2016
VECTOR
: dělám omáčku po dopečení prsou v tý samý pánvi - odleju přebytečnej tuk, opražit na hrubo pokrájený šalotky, dvě vrchovaný lžíce povidel, trocha balsamika a worchesteru, doředit vodou/vývarem do požadované konzistence a provařit.
KEMENTARI
---
---
11:34:58 9.2.2016
VECTOR
: souhlas s
MACHALIK
, osobne mam nejradsi pomerancovou variaci... akorat to chce dat bacha, aby to nebylo sladky az moc
a kuzi narezat na kosticky a nechat poradne prudce opect
LUCIASHECK
---
---
2:30:58 9.2.2016
VECTOR
: Za me portsky a maliny :-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam