• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Jednohrncová je jaká? Kde najdu recept?
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Dávám plech se sádlem na spodní mřížku, nechám rozpálit, nasázím řízky, za chvíli otočím, vyndám je do mísy s ubrousky, přiklopím pokličkou.
    Kdysi jsem pak ještěhotové řízky potřela máslem, ale už to nedělám.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: doporucuju upect na divoko s jalovcem
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: tak to prostě upeč, třeba společně s kořenovou zeleninou a rozmarýnem, nebo tak něco.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: nezní špatně, ale Asii jedem dost, takže bych to radši na něco cestejsiho (heh hrozny slovo...) - vice českého, ehm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: co třeba vykostit a udělat indickou máslovou krůtu?

    https://www.youtube.com/watch?v=tD9O-L2Xvzo
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jako premyslel sem nad tim, ze ti poradim, to zase ne ze ne...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    já bych radši nejakej recept, co stoji za vyzkoušení, ze jo...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    To je neuveritelny. Ja ti dam snad palecek :-)))))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    :)))
    Teď sis u mě šplhla.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    koupili jsme spodni kruti palice, moc krutu nejime, mate nejakej dobrej recept v zasobe? krome obligatniho zamrazit a vyhodit, ze jo :-D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: ja sem nedavno experimentoval a delal sous vide stejk na konci pak obalenej v bylinkovy kruste. aby to poradne drzelo tak sem to obalil v trojobalu a protoze nemam k dispozici salamandr, tak sem v troube dal jen broil, postrikal tu krustu olejem ve spreji a docela to bylo i krupavy a byly cejtit ty bylinky v obalu.
    kdybych se s tim ale nesral a normalne to hodil na chvilku do zhavyho sadla....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZUZKAOU: moje babička tak dělala řízky z králíka. Lepší jsem nikdy nejedla! Dělala je v klasické troubě u kamen, ve kterých se topilo dřevem, pekla je téměř bez omastku a strášně dlouho.
    SAL
    SAL --- ---
    ZUZKAOU: Tchýně tak dělá řízky, trochu je předsmaží, ale nemůžu doporučit tenhle způsob přípravy, je to vždycky tak nacucaný olejem že to nejde skoro jíst.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    děláte někdo věci v trojobalu pečené v troubě? Jsou k tomu třeba nějaké technologické fígle, než že obalím a vrazím do rozpálené trouby?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: V sobotu jsem zkusila jednohrncovou rajskou (z loupané plece) a rodina se tvářila, že už vždycky jenom takhle. Máti u nás tentokrát na oběd nebyla, tak jsem neměla průšvih, že tímhle postupem mi z toho vyjde oběd bez polévky.:-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: paprika je super, jen má ze všeho nejintenzivnější vůni. A rajčata, aby z nich nebyla slupka v blátě, právě spadají do kategorie přidat deset minut před koncem.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRISSIE: Jasně, přehlédl jsem informaci "nepeče se to v jedné vrstvě".
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WITTGENSTEIN: nezdá se mi, že by se za poslední roky nějak výrazně změnily časy pečení jiných věcí, takže ano.
    Ale doba pečení je podle mého pozorování primárně funkcí výšky vrstvy - americké brambory v jedné vrstvě jsou hotové za 30 minut, naplněný pekáček prostě chce víc.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: Hmm, asi bude rozdil v te vrstve no, pecu tak na 180 (zejmena protoze to je defaultni hodnota po zapnuti trouby:)) a za tu pul hodku jsou brambory zlaty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam