Jinak teda přímo na makrobiotická pickles je zaměřená Karel Machala (není to Machalík)
Zboží.cz • Tisíce obchodů na jednom místě
http://www.zbozi.cz/vyrobek/kvasena-zelenina-pro-zdravi-a-vitalitu-karel-machala/
ale furt to je princip nakrájej to (víceméně jakoukoliv zeleninu) na přibližně stejně velké kusy, zajistit aby to pustilo šťávu, zatiž to a nech to zkvasit. Tím že je to makrobiotik, tak nesolí a nekoření, normální kvasič k tomu přidá 2-5% celkového objemu soli (tj na litrový kvaškák 20-50g) a koření podle nálady.
chceš to s japonskou vůní? Přidej tam česnek, zázvor, sušené či čerstvé houby a mořské řasy.
evropskou vůni? hořčičné semínko, pepř, nové koření, koriandr, kopr, případně trošku skořice a hřebíčku, cibuli a česnek.
mexiko? česnek, chilli, římský kmín, bobkový list, oregano
gruzie? Tunu jakýchkoliv bylinek, zejména estragon, koriandr a kopr a česnek s cibulí.
atd - ad libitum.
klidně do toho pro ovonění můžeš přilít trošku octa a nebo sojovky.