• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    GEGI: Co červenou řepu? Nakrájet na měsíčky, upéct s olivovým olejem, balsamikovým octem a česnekem.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Jojo, typickej Nyx.
    Korenici smesi jsou spatne, aaaano. Vysmejte se kazdemu, kdo nekdy pouzije predpripravenou smes. Ta ostuda, ta hruza!

    Nevidim fakt nic spatneho na tom, kdyz chce nekdo vyzkouset nejaky mix koreni, ktere u nej doma samostatne se prilis nepouziva a vi, ze koupit pet sest 30 gramovych pytliku exitiky oproti jednomu 30gramovemu pytliku je pro nej vyhodnejsi (finance, prostor; proc doma susit pak ctyri pytliky koreni, ktery nepouziju atp.) A kdyz vi o existenci firem s korenim, ktere nejedou 60% soli, ale jen 10% tam, kam sul patri a nekde sul vubec neni.
    Ozkousi si, zda mu to chutna a pripadne dokoupi jednotliva koreni
    (dodavam za sebe: nemam doma zadnou smes, vse mam jednotlive. )
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ty to mají alespon v sáčku. V jednom krámě u nás ve městě mají koření na stole v kameňácích. Otevřených. 24/7
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nejlepsi jsou ty smesi, ktery v igelitacich bez bariery prodavaji ruzny pani na postach a na ulici. Argentinska smes a jine.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: ok.

    Sama mám ráda variabilitu kombinování a tak ty dané směsi moc nemusím. A není to ani o čase, ani o skladovacích možnostech ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JAJITA: možná bych uměl. Ale proč? Tam, kde kupuju koření, si mohu vybrat a jsem s kvalitou spokojen. Koupím a kurýr mi to donese do rukou. Mít víc času a možnost skladovat jednotlivé složky, tak si třeba míchám. Bohužel tomu tak není.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: a fakt si neumíte namíchat jednotlivé ingredience sami doma?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN: fakt a vážně víš, že směsi co kupujeme, si nedokážeme vybrat bez soli?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WITTGENSTEIN: U Antonína to je kolem 10%
    FITH
    FITH --- ---
    GEGI: Tak zkus turin. Bud klasicky uvarit jako brambory nebo zapect. Syrovy nakrajis na tenke platky,naskladas do pekacku vymazaneho maslem a vytreneho cesnekem,osolis,opepris,zalijes decentne smetanou a das do trouby na 180.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Fakt a vážně kupujete kořenicí směsi? I když si v nich kupujete 50 procent soli? (Nemluvím teď o kari, masale nebo nasi goreng.)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GEGI: My děláme různé druhy pyré, třeba celerove, celerovo-petrželové, hraskove, ale neni to uplne to, na co se přesně ptáš
    GEGI
    GEGI --- ---
    87HIGHFLYER: jojo, ratatouille umím, děláme, ale tady mi jde spíš o něco místo brambor, rýže, jako příloha ke kusu masa. se samostatnými zeleninovými jídly takový problém nemám.
    BRUKEV: díky, na to mrknu, ty směsi by mohly stát za pokus.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEGI: co ratatouille?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEGI: já beru od firmy Koření od Antonína, tam se mi osvědčilo prostě experimentovat. Klidně směsi na maso. Jinak hodně dávám Masala směsi nebo Nasi Goreng.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, nemáte tip na nějaké vyzkoušené zeleninové přílohy - nejradši bych nějakou dušenou zeleninu na více způsobů a jde mi hlavně o koření.. Já to jsem schopná jíst i jen osolený, ale doma jsou na mě kladeny požadavky na větší chuťovou zajímavost. Díky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TATONKA: nemám doma motyku
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Imho lepsi nez do kanalizace, je lit cokoliv mastnyho do diry v zemi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Je v kanalizaci.
    Maso a zeleninu z něj ovšem dostal náš pes.
    Spokojeně si leží, snad ho to do rána nerozerve :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: vyvar je produkt z odrezku a odpadu.. toho jeste udelas
    jestli je to kysely, vylej to do hajzlu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam