JAJITA: ted to nevztahuj na sebe, odpovím, jak to obecně cítím já. A netýká se to jen Nyxu.
Poslední dobou mám pocit, že jídlo a vaření je velmi populární téma. Až natolik, že se z diskuzí o jídle a vaření stává závod o to, kdo je víc fundovaný, ale zároveň nezávislý. Závod o to, kdo bude mít na Instagramu více vystajlovanou fotku pokrmu. Kdo bude více "macho", protože si míchá koření sám, protože rozezná, že kuřecí prsa dělaná jinak než metodou sous vide jsou suchá, protože konzumuje jedině domácí drůbež a zajídá to zeleninou z bedýnek, bylinkami z balkonu a chlebem z domácí kamenné pece. A dělá to proto, neboť všechna jídla z obchodu jsou šizená, jedovatá, nedělaná z láskou a vlastně natolik standartní, až jsou obyčejná.
A ve výsledku více než o dobrý pocit z vaření a radost z jídla jde o dojem, pózu.
Toliko můj názor po pěti pivech.