HENNYVILLE: upřímně, tohle bylo zbytečné. Sám víš, že tvrdím, že JE rozdil v drubezi z klece/volnym chovem, vejce z klece/domacima, zelenina z holandska ze skleniku/ze zahrady. Takže pokud to byl test, jestli na mém nicku funguje více lidí, nebo střídám nálady a jeden měsíc řeším kvalitnější suroviny, zatímco jiný měsíc je mi to fuk, byl tento test zbytečný.
Ale zpět:
ad "Myslis to tak, ze vsichni ti lidi co si doma pecou chleby, kupujou kvalitnejsi zeleninu, kupujou dobrou drubez, kvalitni koreni a pestujou bylinky na balkone to delaj protoze hipstr, instagram, poza? Neni to spis kvuli tomu, ze kdyz uz radi vari, venujou do toho energii, promakavaji recepty, tak chtej at je ten vyslednej produkt co nejlepsi, nejdokonalejsi a chtej vedet ze ji to nejlepsi?"
Věřím, že spousta lidí to dělá z důvodů, které píšeš.
Ale stejně tak spousta lidí se k tématu vaření doma a následná reprodukce fotek, receptů, případně kritika jiných receptů, stylů vaření a nakupovaní, staví tak, jak jsem to napsal já.
Celá má reakce byla volně spuštěna hláškou, jestli fakt máme potřebu kupovat směs, kde je XY% soli. a třeba já v tom cítil docela posměšný a pohrdavý podtext, jakože co to je za idioty, co kupují koření s YX% soli? (ale rychle se to vyjasnilo, takže pls Witginsteina, či jak, nerýpej se v tom hlavne znovu, je to vyřešeno:)
Nezávisle na tom čím dál víc slýchám, že někdo kupuje maso od farmáře, peče doma svůj chléb a my, co to tak vždy enděláme, jsem minimálně divní, či lépe žrouti odpadu. Přičemž dotyční nemají problém si koupit jídlo v Meku, pijou Staropramen a vesele kupují v prosinci vybledlá rajčata na Caprese salát.
PRostě že okolo jídla je prostě poměrně dost pozérství.
Tak doufám, že bylo pochopeno, jak to myslím. Ale minuska klidně dávejte, nemám premiák, takže nepoznám, od koho byla.