• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    REONA: kde? :)
    REONA
    REONA --- ---
    DIVER: A já myslela, že dvě diskuze o chilli stačí a hle, ještě o další ani nevím :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: aktuálně řešíme my chillipěstitelé a chilližrouti :) recepty tady: [ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko ]
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    BRUKEV: variace na ajvar? jen je teda potreba dokoupit lilek...
    Ajvar - Serbian Red Pepper Relish Recipe
    http://cookingtheglobe.com/ajvar-recipe-serbian-red-pepper-relish/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dostal jsem asi kilo feferonek, kilo nepalivych baranrohů, kilo červené papriky.

    Napadlo mě udělat nějakou pastu, jak na to, co ještě potřebuju? Doma je česnek, imho chybí trocha rajčat, cuketa nebo lilek.
    Podusit se solí, pepřem a pak zalít olejem?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bych dal tak 60-70, pac ty trouby premerujou a maji tendenci pect na o hodne vic, nez je nastaveno. Nedigitalni.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: JAJITA: Moc děkuju...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BEBERA: pod 100 stupňů
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: okolo 90°C
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Potřebovala bych poradit - pokud bych chtěla dělat hovězí po burgundsku (3 kg masa) v troubě celou noc, na kolik stupňů mám nastavit termostat? Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: zapečený chleba/jiné pečivo se sýrem a k tomu třeba rajčatovej salát? Uznávám, že je to až poněkud primitivní, ale jako jednoduchá večere, při které se spotřebuje spousta sýra to funguje.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Trochu zamicham do brambor a zbytkem zapecu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: nahoru na bramborovou vrstvu, nebo přímo do brambor?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: zasypávám jím cottage pie
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám v ledničce 150g čedaru, který už nutně potřebuje spotřebovat. Jen tak sežrat se mi ho nechce, spíš bych něco upekla... buď přímo pečivo/slaný koláč, nebo ho použít do nějakého nákypu?
    (první část padla na květákový nákyp podle Jaimeho, což je inspirace taky odsud).
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: byly v pořádku, jsou v lednici ;)
    kolegyně volala, že už 2 snědla, tak snad přežije :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: tak to záleží na tom, co jste našli při rozboru a jak jste to pak skladovali ;-). Počítej s tím jako se zbytkama od oběda.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: sous vide připravené
    šlo mi o to, jestli mám řříct kolegyni na víkendové službě, že má v lednici oběd ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MACHALIK:D
    JAJITA: jako sous vide pripravovany? nebo jen vakly a syrovy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam