• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUCIASHECK: ani ne jak se jmenuje, ale co je dobré k čemu... protože upřímně, fakt jsem zatím nikdy nevařila s tak velkým úspěchem, abych se na to spolehla
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KLAIR: a potřebuješ to tak nutně vědět, jak se co jmenuje? V životě jsi žádný maso nedělala, abys neodhadla, jak se podle struktury/prorostlosti atd. bude chovat a co tudíž použít na steak a co třeba upéct/udusit?
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: co s tím zajít k řezníkovi? :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    záludný dotaz na maso... dostala jsem šestikilový balík kombinace mas z mladého býčka.... jenže nevím, co je co za maso a na co je to vhodné. prostě mám jen kusy masa. jak to poznam? co s tím mám dělat?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GALE: :D
    GALE
    GALE --- ---
    VYHULENY_UFO: Tchýně tam dává tuhle. Já používám značku Amora.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GALE: takze dyzonska od boneca?
    GALE
    GALE --- ---
    VYHULENY_UFO: Králík se prospikuje slaninou, osolí a potře dijonskou hořčicí. Pak se osmazi, aby chytl barvu a peče v troubě.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: a smetanu! :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    FAT: já to nikdy nejedl, ale před rokem dvěma se někdo na nyxu ptal, jak udělat nejlíp králíka a všichni ho utloukli tímhle receptem, že je to typická francie a nejlepší. od tý doby to mám v plánu, ale už od jara mi nefunguje trouba :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: tak to bude asi tím pomalým pečením, jinak fakt nevím, ale prostě když ho peču bez něčeho tučného, je vždycky suchý.
    FAT
    FAT --- ---
    DIVER: Vynikající, ne dobrý. Hodně dijonské hořčice všude, osolit, opepřit a HODNĚ cibule na půlkolečka. Nechat do druhého dne odležet, poskytnout mu olej a nechat dusit. Po částečném změknutí dopéct odklopeného. Rýže k tomu...
    Superžrádlo!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: králík na smetaně s knedlíkem, milované jídlo mého dětství :-)

    ale já mám králičinu jako trochu "póvl jídlo", děda za rok odchoval kolem šedesáti masných králíků, takže králík byl na stole prakticky ob týden. Králičí řízky, pečený králík, králík na smetaně, králičí paštika....
    docela jsem pak koukala, co to stojí v obchodě!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: naporcuju, osolím, dám do pekáče, přidám divoké koření, cibuli, česnek, podliju vývarem a pomalu peču.
    Když mám slaninu, tak stehna 2 proužky prošpikuju, ale to spíš kvůli chuti.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: a jak konkrétně?
    PETATA
    PETATA --- ---
    LORAIN: to jsem rada!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: králíka běžně peču s divokým kořením, bez bůčku a hromady slaniny a suchej fakt nikdy nebyl.
    DIVER
    DIVER --- ---
    QUANTI: kost u králíka samozřejmě není takovej problém, ale má jich celkem dost a je nechutný to obírat v omáčce a s omáčkou. mám pocit, že za tohle někoho v ano-šéfe jebal i pohlreich. on se ten králík dá určitě vykostit. jinak proti kombinaci králičího masa a omáčky nic nemám. a králík/slepice na paprice bývalo v mém dětství běžný jídlo.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Moje babi z něj dělala řízky pomalu a dlouho pečené v trobě u kamen. Luxus!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam