• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUCIASHECK: Dobře, máš pravdu... Koupila jsem to, protože přišla fajn nabídka. Měla jsem asi napsat, že jsem se k tomu dostala. Částečně jsem napsala, že dostala, abych nepůsobila jako tak pitomá, že jsem si objednala něco, o čem nevím, co s tím. A protože nepředpokládám, že kolem toho bude takové haló. Ale děkuji za připomenutí, dám si pozor, že i sebenevinnější lež se provalí a bude mi dostatečně omlácená o hlavu. Nicméně na cestě je další balík (ano, tentokrát ho opravdu dostanu. z úplně jiného zdroje, tentýž případ)

    Proč to lidi dělají? Protože mají rádi maso. Protože mají nějakou nabídku, která byla neodolatelná a protože prostě chtěli maso z lepšího zdroje, než je supermarketový plastový tácek. A pak koukají na obrovský balík masa, které vlastně nepoznávají a moc neví, co s tím dělat, ale vidí, že je krásné, že skvěle voní a nechtějí, aby přišlo vniveč

    Když kupuju u řezníka, tak se zeptám, že chci něco na pečení/steak... tady poznám kosti na vývar.

    K řezníkovi s tím nechci právě proto, že ho tím nechci zdržovat. Naivně jsem doufala, že tu třeba někdo má nějakou skvělou stránku, jak poznat jaké maso... protože moje google-fu bohatě stačí na to najít si na co je svíčková, na co je plec. Ale jak tyto věci poznám, to tam nějak není.

    Maso je zatím v chladničce, bourané včera nebo předevčírem, zatím jsem to nemrazila.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: je to mražený a nebo ještě ne?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DIVER: protože nedostala.

    Mně se to stává tak ob návštěvu. Asi můj řezník doplácí na to, že krom toho, že je široko daleko jedinej dobrej, nemá srdce dotyčné vyfuckovat.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LUCIASHECK: něco nejasnýho? ""dostala jsem šestikilový balík""

    ten zbytek snad radši bez komentáře. ale mě se něco takovýho nikdy nestalo...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    tak v tom případě asi jenom zamrazit a vyhodit :-D

    (mohli by mi ti, co to tak provozují, vysvětlit, proč si kupují věci, se kterými netuší, co mají dělat, a pak věnují - často nejen svoje - úsilí a čas do toho se po tom pídit? doposud se mi tuhle záhadu nepovedlo rozklíčovat, zato se mi vcelku pravidelně stává, že u řezníka trávím absurdně zbytečně dlouhý čas, protože si někdo někde něco koupí a pak s tím jde prudit řezníka, který z toho nemá ani korunu, a zjišťovat, přičemž krom řezníka krade čas i všem ostatním)
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: tak to fakt vem k tomu řezníkovi a poradí ti, co s tim. jenze je sobota a to maso by mělo zmrznout...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUCIASHECK: ani ne jak se jmenuje, ale co je dobré k čemu... protože upřímně, fakt jsem zatím nikdy nevařila s tak velkým úspěchem, abych se na to spolehla
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KLAIR: a potřebuješ to tak nutně vědět, jak se co jmenuje? V životě jsi žádný maso nedělala, abys neodhadla, jak se podle struktury/prorostlosti atd. bude chovat a co tudíž použít na steak a co třeba upéct/udusit?
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: co s tím zajít k řezníkovi? :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    záludný dotaz na maso... dostala jsem šestikilový balík kombinace mas z mladého býčka.... jenže nevím, co je co za maso a na co je to vhodné. prostě mám jen kusy masa. jak to poznam? co s tím mám dělat?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GALE: :D
    GALE
    GALE --- ---
    VYHULENY_UFO: Tchýně tam dává tuhle. Já používám značku Amora.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GALE: takze dyzonska od boneca?
    GALE
    GALE --- ---
    VYHULENY_UFO: Králík se prospikuje slaninou, osolí a potře dijonskou hořčicí. Pak se osmazi, aby chytl barvu a peče v troubě.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: a smetanu! :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    FAT: já to nikdy nejedl, ale před rokem dvěma se někdo na nyxu ptal, jak udělat nejlíp králíka a všichni ho utloukli tímhle receptem, že je to typická francie a nejlepší. od tý doby to mám v plánu, ale už od jara mi nefunguje trouba :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: tak to bude asi tím pomalým pečením, jinak fakt nevím, ale prostě když ho peču bez něčeho tučného, je vždycky suchý.
    FAT
    FAT --- ---
    DIVER: Vynikající, ne dobrý. Hodně dijonské hořčice všude, osolit, opepřit a HODNĚ cibule na půlkolečka. Nechat do druhého dne odležet, poskytnout mu olej a nechat dusit. Po částečném změknutí dopéct odklopeného. Rýže k tomu...
    Superžrádlo!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam