• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUCIASHECK: Dobře, máš pravdu... Koupila jsem to, protože přišla fajn nabídka. Měla jsem asi napsat, že jsem se k tomu dostala. Částečně jsem napsala, že dostala, abych nepůsobila jako tak pitomá, že jsem si objednala něco, o čem nevím, co s tím. A protože nepředpokládám, že kolem toho bude takové haló. Ale děkuji za připomenutí, dám si pozor, že i sebenevinnější lež se provalí a bude mi dostatečně omlácená o hlavu. Nicméně na cestě je další balík (ano, tentokrát ho opravdu dostanu. z úplně jiného zdroje, tentýž případ)

    Proč to lidi dělají? Protože mají rádi maso. Protože mají nějakou nabídku, která byla neodolatelná a protože prostě chtěli maso z lepšího zdroje, než je supermarketový plastový tácek. A pak koukají na obrovský balík masa, které vlastně nepoznávají a moc neví, co s tím dělat, ale vidí, že je krásné, že skvěle voní a nechtějí, aby přišlo vniveč

    Když kupuju u řezníka, tak se zeptám, že chci něco na pečení/steak... tady poznám kosti na vývar.

    K řezníkovi s tím nechci právě proto, že ho tím nechci zdržovat. Naivně jsem doufala, že tu třeba někdo má nějakou skvělou stránku, jak poznat jaké maso... protože moje google-fu bohatě stačí na to najít si na co je svíčková, na co je plec. Ale jak tyto věci poznám, to tam nějak není.

    Maso je zatím v chladničce, bourané včera nebo předevčírem, zatím jsem to nemrazila.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DIVER: protože nedostala.

    Mně se to stává tak ob návštěvu. Asi můj řezník doplácí na to, že krom toho, že je široko daleko jedinej dobrej, nemá srdce dotyčné vyfuckovat.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LUCIASHECK: něco nejasnýho? ""dostala jsem šestikilový balík""

    ten zbytek snad radši bez komentáře. ale mě se něco takovýho nikdy nestalo...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    tak v tom případě asi jenom zamrazit a vyhodit :-D

    (mohli by mi ti, co to tak provozují, vysvětlit, proč si kupují věci, se kterými netuší, co mají dělat, a pak věnují - často nejen svoje - úsilí a čas do toho se po tom pídit? doposud se mi tuhle záhadu nepovedlo rozklíčovat, zato se mi vcelku pravidelně stává, že u řezníka trávím absurdně zbytečně dlouhý čas, protože si někdo někde něco koupí a pak s tím jde prudit řezníka, který z toho nemá ani korunu, a zjišťovat, přičemž krom řezníka krade čas i všem ostatním)
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: tak to fakt vem k tomu řezníkovi a poradí ti, co s tim. jenze je sobota a to maso by mělo zmrznout...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUCIASHECK: ani ne jak se jmenuje, ale co je dobré k čemu... protože upřímně, fakt jsem zatím nikdy nevařila s tak velkým úspěchem, abych se na to spolehla
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KLAIR: a potřebuješ to tak nutně vědět, jak se co jmenuje? V životě jsi žádný maso nedělala, abys neodhadla, jak se podle struktury/prorostlosti atd. bude chovat a co tudíž použít na steak a co třeba upéct/udusit?
    DIVER
    DIVER --- ---
    KLAIR: co s tím zajít k řezníkovi? :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    záludný dotaz na maso... dostala jsem šestikilový balík kombinace mas z mladého býčka.... jenže nevím, co je co za maso a na co je to vhodné. prostě mám jen kusy masa. jak to poznam? co s tím mám dělat?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GALE: :D
    GALE
    GALE --- ---
    VYHULENY_UFO: Tchýně tam dává tuhle. Já používám značku Amora.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GALE: takze dyzonska od boneca?
    GALE
    GALE --- ---
    VYHULENY_UFO: Králík se prospikuje slaninou, osolí a potře dijonskou hořčicí. Pak se osmazi, aby chytl barvu a peče v troubě.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: a smetanu! :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    FAT: já to nikdy nejedl, ale před rokem dvěma se někdo na nyxu ptal, jak udělat nejlíp králíka a všichni ho utloukli tímhle receptem, že je to typická francie a nejlepší. od tý doby to mám v plánu, ale už od jara mi nefunguje trouba :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: tak to bude asi tím pomalým pečením, jinak fakt nevím, ale prostě když ho peču bez něčeho tučného, je vždycky suchý.
    FAT
    FAT --- ---
    DIVER: Vynikající, ne dobrý. Hodně dijonské hořčice všude, osolit, opepřit a HODNĚ cibule na půlkolečka. Nechat do druhého dne odležet, poskytnout mu olej a nechat dusit. Po částečném změknutí dopéct odklopeného. Rýže k tomu...
    Superžrádlo!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: králík na smetaně s knedlíkem, milované jídlo mého dětství :-)

    ale já mám králičinu jako trochu "póvl jídlo", děda za rok odchoval kolem šedesáti masných králíků, takže králík byl na stole prakticky ob týden. Králičí řízky, pečený králík, králík na smetaně, králičí paštika....
    docela jsem pak koukala, co to stojí v obchodě!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: naporcuju, osolím, dám do pekáče, přidám divoké koření, cibuli, česnek, podliju vývarem a pomalu peču.
    Když mám slaninu, tak stehna 2 proužky prošpikuju, ale to spíš kvůli chuti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam