• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    RISINA: mas nejakej tip na úpravu receptu?
    RISINA
    RISINA --- ---
    GUDRUN: Dělala jsem několikrát, vždy sklidilo úspěch.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUTHA: No, a to to člověk takhle poskládá a pak vyjde najevo, že čestný host nejí mořské plody, cibuli a tepelně opracovaná jablka.:-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GUDRUN: Nemam, ale zrovna predevcirem jsem nad nima premyslela. Tak kdybys to prubla, poprosim o report :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    paštiku?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mate nějaké zkušenosti s rilletes v crockpotu? napadá vas nějaký jiný vhodný jedly dárek, vyrobitelny v crockpotu? (pecenej čaj už je upecenej). díky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUTHA: Na bisque jsem si nevzpomněla. To bude ono! Dík.
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Aha, tak cibulačku a ten jablečný nebo ořechový koláč.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Právě, spíš do Francie, tak bych se té myšlenky ráda přidržela i v ostatních chodech. Obráceným jablečným koláčem nebo alsaským koláčem, třeba.
    Boršč dělám tak vydatný, že by se po něm už do nikoho nevešlo nic jiného.:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Boršč nebo minestrone, když teda ne vývar. A klidně už předvánoční štolu, když ne štrůdl...
    A vlastně to kuře na víně bude spíš do Francie nebo jak? Co příloha?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Hovězí vývar a štrůdl jsou rakousko-uherská klasika, kuře bude spíš coq au vin. To by neladilo.:-) Oběd bude sváteční rodinná sešlost, dítě jen jedno, poměrně velké a dobře vychované (tj. "žere všechno").
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: pro tradiční oběd bych šla do toho vývaru, ale jinak si pamatuju, že tvojí rodině hodně chutnala ta krémová bramborová s houbami, co jsem kdysi dávala recept?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EDERA: vývar, rajská, hrstková, zmrzlina se šlehačkou, štrůdl, Harlekýn... rodinný oběd je pro osmdesátiletou babičku? Nebo standartní rodinný oběd středeční? Nebo tam budou děti? Sto lidí, sto chutí, chabé zadání.

    Za mě vývar hovězí a štrůdl.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Potřebuju vymyslet polévku a moučník k rodinnému obědu, kde hlavní chod bude kuře na víně (na vyžádání oslavence). Původně jsem myslela na dýňovou, ale tu jsme měli poslední dobou několikrát, tak už by mi ji nejspíš vylili na hlavu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KEMENTARI: bohuzel zatim ne, ale je v planu. Zatim nechavam bud vakuovat u reznika, nebo zneuzivam stryckovu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LUCIASHECK: Chápu dobře, že máš doma nějakou vakuovačku?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FIN: hm... takova jehněčí sušená kýta....
    FIN
    FIN --- ---
    ANNNA: jehněčí může rovnou do mrazáku. respektive, abych byl přesný, již řadu let mi dodavatel porazí jehně a večer je přiveze, já jej rozbourám v kuchyni a nastrkám do mrazáku (žádné odležení se nekoná, jediné je ten den, než to ráno/dopoledne porazí a večer doveze do prahy a rozveze odběratelům) a funguje to naprosto v pořádku.
    FITH
    FITH --- ---
    Dam sem odkaz na blog,kde cerpam casto inspiraci,btw zde najdete upravu jehneciho http://www.nikosuvrohlik.cz/home/category/jehněčí
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FITH: Hlavne bych zduraznila to skutecne ZAVAKUOVAT.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    ANNNA: jehněčí určitě marinovat, my dáváme směs oleje, gyrosu a česneku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam