Nakládaná pečená mrkev aka veganský uzený losos.
Veggie Fish: Veganský uzený "losos"
http://www.veggiefish.cz/2016/11/vegansky-uzeny-losos.html
je to fakt dobré. Jen to teda nechutná jako losos, ale je to skvělý způsob jak do sebe dostat zeleninu, když už člověku leze kořenová zelenina krkem a modlí se za jaro a širší nabídku sezónních věcí.
Velké mrkve upéct v soli, nakrájet na plátky a nechat alepsoň 24 hodin marinovat ve směsi oleje, sojovky, trošky uzené papriky citronové šťávy a nebo octa. K tomu přidejte do marinády mořské řasy a pokud jíte maso, tak tam přidejte lžíci bonito vloček.
Je to skvělé do salátů, do sendvičů, pomazánek a soudím že by to šlo přimíchat třeba do nějaké omáčky na těstoviny a nejspíš by to prošlo i třeba v suši.
na tom blogu to autorka balí do nori řasy a v tom to peče - je to zbytečný krok ,nemá to nějaký vnímatelný vliv na chuť té mrkve. A tedy pokud vám bude mrkev po upečení v solné krustě připadat moc slaná, tak ji nachvíli naložte do vody.