úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
DIVER
---
---
12:22:14 5.4.2017
1 odpověď
+2
GALE
: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?
no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
GALE
---
---
17:55:48 4.4.2017
1 odpověď
+3
DIVER
: Doma jsme zahušťovali jíškou, ale pak jsem přišla na kouzlo tyčového mixéru. Pár stisknutí a mám konzistenci jako s jíškou, ale bez práce navíc. Bavím se tedy o té české sladkokyselé úpravě.
KALTY
---
---
15:16:33 4.4.2017
+1
MOODYCAT
:
https://kitchenette.cz/clanek/22-dal-makhani-aneb-maslova-cocka
DIVER
---
---
14:02:54 4.4.2017
3 odpovědi
MOODYCAT
: já jí minulý týden dělal jen tak - čočku jako přílohu. výjimečně jsem tam nedával jíšku*, ale zato osmaženou cibulku a tymián. a byla výborná. ze zbytku jsem udělal polívku a byla taky výborná :) ale tys chtěla asi slyšet nějaký jiný recepty...
* btw. jak se u vás dělá čočka? já jsem vyrostl na tom, že se zahušťuje jíškou. ale jak objevuju a poznávám jiný čočky, tak jsme to párkrát zkoušel bez. a ještě nevím, čemu dám přednost :)
MOODYCAT
---
---
11:04:19 4.4.2017
5 odpovědí
Vase oblibene recepty z cerne cocky?
ANNNA
---
---
19:54:49 2.4.2017
+7
Děkuji za tipy, najednou mám pocit, že mám bůčku málo ;)
ZUZKAOU
---
---
15:29:33 31.3.2017
+2
ANNNA
: namíchat s něčím libovým. Buď do něčeho mletého, a nebo tedy dušeného jako třeba
segedín
: , kdy ten bůček vlasntě použješ namísto slaniny a nejdřív vypečeš na menší kousky a přebytečné sádlo sliješ k jinému použití. A nebo nakrájíš mastné i slibové na kostky a společně upečeš - třeba na výpečky - ideálně ty mexické.
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/07/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe.html
MOUNTBATTEN
---
---
14:57:54 31.3.2017
1 odpověď
+3
ANNNA
: segedin?
(neni to nic originalniho, ale... kdy jste ho meli naposled? Ja pred moc lety;) )
DEVIL
---
---
5:24:35 31.3.2017
+2
ANNNA
: ja uz bucek delam jen takhle. ja teda este kuzi kratce zblasiruju ve slany a okyseleny vode a pak az propichavam. kuzi pak natiram octem a soli.
https://www.youtube.com/watch?v=Fr6xswgiIyA
je jedno ze je to tucny. neco se vypece a sadlo schovas pak na peceni brambor atp...
me uz je v podstate jedno, jestli je bucek libovej nebo tucnej. hlavne ze je na nem kuze! :D
EWOKK
---
---
23:31:41 30.3.2017
+2
ANNNA
: bun cha na grilu :)
KOCHANSKA_CH
---
---
22:07:48 30.3.2017
+9
ANNNA
: Upéct a servírovat studený, krájený na tenké pláty s jablečným křenem.
ANNNA
---
---
15:48:37 30.3.2017
5 odpovědí
Mám tu 0,7kg fakt hodně prorostlého bůčku. Napadá mě rillettes, ale nedávno jsme dojedli sklenici škvarků. Tak se mi úplně nechce vyrábět další mastnou pomazánku...
Nemáte někdo v záloze zajímavý recept na hodně moc tučné maso?
SAL
---
---
11:23:34 30.3.2017
ZUZKAOU
: ok díky
ZUZKAOU
---
---
7:34:12 30.3.2017
1 odpověď
SAL
: nebude to moc držet. rozhodně tam dej víc vajec a jestli máš nějaký škrob, tak spíš ten škrob.
SAL
---
---
15:53:30 29.3.2017
1 odpověď
Můžu udělat halušky i z ječné celozrnné mouky nebo je to hovadina a mám radši skočit do krámu pro pšeničnou? Nikdy jsem je nedělala, tak se radši zeptám, než to budu muset za stálého míchání vylít do záchodu.
HENNYVILLE
---
---
13:52:50 28.3.2017
+1
BRUKEV
: Klasickej ceskej spek je hrbetni sadlo.
AIJA
---
---
12:32:16 28.3.2017
BRUKEV
:
Seříznutý bůček, hodně nasolený a pomalu uzený...
BRUKEV
---
---
12:30:32 28.3.2017
-1
BRUKEV
: zpětně doplňuji, špekem je myšlena slanina. Já výraz slanina používám minimálně.
BRUKEV
---
---
12:23:21 28.3.2017
3 odpovědi
Otázka na uzení špeku. Nemyslím "anglickou" z bůčku, neboli sádlo více prorostlé libovým masem.
1) z čeho je špek?
Někde se uvádí hřbetní sádlo, jinde bůček, ale třeba i jen část (nemasitá) bůčku.
2) máte nějaký zajímavý/ověřený recept na špek?
Anglickou udím roky, ale ted jsem ochutnal několik špeků od lokálních řezníků nebo soukromých uzenářů a chci zkusit domácí "výzkum". Jedl jsem špeky tvrdší, krémové, méně i hodně solené, s bylinkovou příchutí, špekovou a tak se tomu plánuju věnovat doma víc :)
HRAFNAIN
---
---
20:42:40 27.3.2017
+1
38 DELICIOUS ONE-MINUTE RECIPES
https://www.youtube.com/watch?v=sdjgQR43o3Q
ZUZKAOU
---
---
19:53:47 25.3.2017
+4
SLEEPLESS8
: tak musíš do toho nasypat cukr, ale pak se určitě dá udělat i medvědovice.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam