• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já bych pro změnu uvítala nějakou inspiraci na spotřebování krup. Po desetiletích jsem dostala chuť na uzenou polívku, která bez krup není celá, a spotřebovala jsem jich sotva pětinu. (Nevím, proč se zrovna takováhle pochutina nemůže prodávat i v menších baleních, btw.) Jako jo, hrách a kroupy etc., ale třeba existuje nějaká mana, jejíž jsou kroupy nutnou součástí. Nevíte..?
    DIVER
    DIVER --- ---
    GALE: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?

    no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MOODYCAT: U nás z čočky frčí čočkový eintopf - vařím ji s mrkví a bramborami na kostičky. Když se mi chce, zamíchám do ní cibulku a osmažené špekové kostky, a dochutím octem, solí, pepřem...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MOODYCAT: Já černou čočku většinou někam přidávám - do kuskusu, těstovinovýho salátu a tak.

    No a jíšku nedávám do čočky nikdy, nám chutná sypká:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DIVER: Ehm, když jsem extra líná, sama na oběd a přesto mám chuť na něco teplého, uvařím si čočku jen v osolené vodě, a kyselost a mazlavost dotvořím v misce jogurtem.
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Doma jsme zahušťovali jíškou, ale pak jsem přišla na kouzlo tyčového mixéru. Pár stisknutí a mám konzistenci jako s jíškou, ale bez práce navíc. Bavím se tedy o té české sladkokyselé úpravě.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MOODYCAT: já jí minulý týden dělal jen tak - čočku jako přílohu. výjimečně jsem tam nedával jíšku*, ale zato osmaženou cibulku a tymián. a byla výborná. ze zbytku jsem udělal polívku a byla taky výborná :) ale tys chtěla asi slyšet nějaký jiný recepty...

    * btw. jak se u vás dělá čočka? já jsem vyrostl na tom, že se zahušťuje jíškou. ale jak objevuju a poznávám jiný čočky, tak jsme to párkrát zkoušel bez. a ještě nevím, čemu dám přednost :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Vase oblibene recepty z cerne cocky?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Děkuji za tipy, najednou mám pocit, že mám bůčku málo ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNNA: namíchat s něčím libovým. Buď do něčeho mletého, a nebo tedy dušeného jako třeba segedín: , kdy ten bůček vlasntě použješ namísto slaniny a nejdřív vypečeš na menší kousky a přebytečné sádlo sliješ k jinému použití. A nebo nakrájíš mastné i slibové na kostky a společně upečeš - třeba na výpečky - ideálně ty mexické. http://www.seriouseats.com/recipes/2010/07/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe.html
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANNNA: segedin?
    (neni to nic originalniho, ale... kdy jste ho meli naposled? Ja pred moc lety;) )
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNNA: ja uz bucek delam jen takhle. ja teda este kuzi kratce zblasiruju ve slany a okyseleny vode a pak az propichavam. kuzi pak natiram octem a soli. https://www.youtube.com/watch?v=Fr6xswgiIyA

    je jedno ze je to tucny. neco se vypece a sadlo schovas pak na peceni brambor atp...
    me uz je v podstate jedno, jestli je bucek libovej nebo tucnej. hlavne ze je na nem kuze! :D
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    ANNNA: bun cha na grilu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNNA: Upéct a servírovat studený, krájený na tenké pláty s jablečným křenem.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám tu 0,7kg fakt hodně prorostlého bůčku. Napadá mě rillettes, ale nedávno jsme dojedli sklenici škvarků. Tak se mi úplně nechce vyrábět další mastnou pomazánku...

    Nemáte někdo v záloze zajímavý recept na hodně moc tučné maso?
    SAL
    SAL --- ---
    ZUZKAOU: ok díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAL: nebude to moc držet. rozhodně tam dej víc vajec a jestli máš nějaký škrob, tak spíš ten škrob.
    SAL
    SAL --- ---
    Můžu udělat halušky i z ječné celozrnné mouky nebo je to hovadina a mám radši skočit do krámu pro pšeničnou? Nikdy jsem je nedělala, tak se radši zeptám, než to budu muset za stálého míchání vylít do záchodu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Klasickej ceskej spek je hrbetni sadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam