• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TESSS
    TESSS --- ---
    IDENTITY: mam trochu zjednoduseny recept: na oleji zpenit cibulku, kvetak na male kousky/ruzicky, pridat kroupy a susena rajcata, zalit vodou a dusit, nez se voda vyvari. Ke konci pridat cerstva rajcata na mensi kousky. Kdyz mam susena rajcata nalozena v oleji, pouzivam olej z nich. Nekdy v prubehu duseni solim.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TESSS: Podrobnosti..? Jako to kroupoto?
    GILLIATT: Na mrazáku mám hrnek s propiskama a krém na ruce (promiň, musela jsem...).
    TESSS
    TESSS --- ---
    IDENTITY: s kvetakem a rajcaty - susenymi i normalnimi
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    IDENTITY: Já dávám zbytek uvařených krup na mražák a pak hážu do polívek. A do hrstkové se jich dává celkem dost...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    A se zelím kyselým a zbytkem masa z pečeně, je to i nastudeno jedlé. Mám je uvařené na mrazáku v krabičkách a občas takhle k něčemu přidám.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Jednak může "uzená polívka příště" znamenat za dva roky, druhak chci minimalizovat pastvu pro moly a třeťak mám moc plnou skříňku. A z krup jsem vždycky vařila dost málo a třeba bych mohla zařadit do repertoáru něco novýho.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    RADUSHI: Hmm... Sice to připomíná toho kubu, ale modifikovat by se to určitě dalo. Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Tak ty snad vydrží na příště, ne? Nebo máš potřebu to spotřebovat hned?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Pětinu sáčku (přibližně). Čtyři pětiny mi zbyly.
    VSICHNIMAME: No, na toho právě takhle na jaře moc chuť nemám.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    AIJA: zbyly jí v sáčku neuvařené?
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Tos fakt uvařila celý sáček?:-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    IDENTITY: houbový kuba, tam těch krup padne hodně.
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    RADUSHI: pripadne pro frankofonni inspirace zde:http://www.cuisineaz.com/diaporamas/recettes-au-ble-989/interne/1.aspx
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Nene, jen trošku. Mám ráda takovou tu konzistenci celých zrn v kaši, jakou udělá právě jíška. Tyčák v hmotě stisknu tak dvakrát, třikrát na půl sekundy. A pak dochutím octem a cukrem, jak jsem zvyklá.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já bych pro změnu uvítala nějakou inspiraci na spotřebování krup. Po desetiletích jsem dostala chuť na uzenou polívku, která bez krup není celá, a spotřebovala jsem jich sotva pětinu. (Nevím, proč se zrovna takováhle pochutina nemůže prodávat i v menších baleních, btw.) Jako jo, hrách a kroupy etc., ale třeba existuje nějaká mana, jejíž jsou kroupy nutnou součástí. Nevíte..?
    DIVER
    DIVER --- ---
    GALE: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?

    no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MOODYCAT: U nás z čočky frčí čočkový eintopf - vařím ji s mrkví a bramborami na kostičky. Když se mi chce, zamíchám do ní cibulku a osmažené špekové kostky, a dochutím octem, solí, pepřem...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MOODYCAT: Já černou čočku většinou někam přidávám - do kuskusu, těstovinovýho salátu a tak.

    No a jíšku nedávám do čočky nikdy, nám chutná sypká:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam