• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    A se zelím kyselým a zbytkem masa z pečeně, je to i nastudeno jedlé. Mám je uvařené na mrazáku v krabičkách a občas takhle k něčemu přidám.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    RADUSHI: Hmm... Sice to připomíná toho kubu, ale modifikovat by se to určitě dalo. Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Tak ty snad vydrží na příště, ne? Nebo máš potřebu to spotřebovat hned?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Pětinu sáčku (přibližně). Čtyři pětiny mi zbyly.
    VSICHNIMAME: No, na toho právě takhle na jaře moc chuť nemám.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    AIJA: zbyly jí v sáčku neuvařené?
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Tos fakt uvařila celý sáček?:-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    IDENTITY: houbový kuba, tam těch krup padne hodně.
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    RADUSHI: pripadne pro frankofonni inspirace zde:http://www.cuisineaz.com/diaporamas/recettes-au-ble-989/interne/1.aspx
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Nene, jen trošku. Mám ráda takovou tu konzistenci celých zrn v kaši, jakou udělá právě jíška. Tyčák v hmotě stisknu tak dvakrát, třikrát na půl sekundy. A pak dochutím octem a cukrem, jak jsem zvyklá.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já bych pro změnu uvítala nějakou inspiraci na spotřebování krup. Po desetiletích jsem dostala chuť na uzenou polívku, která bez krup není celá, a spotřebovala jsem jich sotva pětinu. (Nevím, proč se zrovna takováhle pochutina nemůže prodávat i v menších baleních, btw.) Jako jo, hrách a kroupy etc., ale třeba existuje nějaká mana, jejíž jsou kroupy nutnou součástí. Nevíte..?
    DIVER
    DIVER --- ---
    GALE: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?

    no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MOODYCAT: U nás z čočky frčí čočkový eintopf - vařím ji s mrkví a bramborami na kostičky. Když se mi chce, zamíchám do ní cibulku a osmažené špekové kostky, a dochutím octem, solí, pepřem...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MOODYCAT: Já černou čočku většinou někam přidávám - do kuskusu, těstovinovýho salátu a tak.

    No a jíšku nedávám do čočky nikdy, nám chutná sypká:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DIVER: Ehm, když jsem extra líná, sama na oběd a přesto mám chuť na něco teplého, uvařím si čočku jen v osolené vodě, a kyselost a mazlavost dotvořím v misce jogurtem.
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Doma jsme zahušťovali jíškou, ale pak jsem přišla na kouzlo tyčového mixéru. Pár stisknutí a mám konzistenci jako s jíškou, ale bez práce navíc. Bavím se tedy o té české sladkokyselé úpravě.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MOODYCAT: já jí minulý týden dělal jen tak - čočku jako přílohu. výjimečně jsem tam nedával jíšku*, ale zato osmaženou cibulku a tymián. a byla výborná. ze zbytku jsem udělal polívku a byla taky výborná :) ale tys chtěla asi slyšet nějaký jiný recepty...

    * btw. jak se u vás dělá čočka? já jsem vyrostl na tom, že se zahušťuje jíškou. ale jak objevuju a poznávám jiný čočky, tak jsme to párkrát zkoušel bez. a ještě nevím, čemu dám přednost :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Vase oblibene recepty z cerne cocky?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Děkuji za tipy, najednou mám pocit, že mám bůčku málo ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNNA: namíchat s něčím libovým. Buď do něčeho mletého, a nebo tedy dušeného jako třeba segedín: , kdy ten bůček vlasntě použješ namísto slaniny a nejdřív vypečeš na menší kousky a přebytečné sádlo sliješ k jinému použití. A nebo nakrájíš mastné i slibové na kostky a společně upečeš - třeba na výpečky - ideálně ty mexické. http://www.seriouseats.com/recipes/2010/07/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam