úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
RADUSHI
---
---
12:33:10 5.4.2017
+1
RADUSHI
: pripadne pro frankofonni inspirace zde:http://www.cuisineaz.com/diaporamas/recettes-au-ble-989/interne/1.aspx
GALE
---
---
12:30:22 5.4.2017
+1
DIVER
: Nene, jen trošku. Mám ráda takovou tu konzistenci celých zrn v kaši, jakou udělá právě jíška. Tyčák v hmotě stisknu tak dvakrát, třikrát na půl sekundy. A pak dochutím octem a cukrem, jak jsem zvyklá.
RADUSHI
---
---
12:30:19 5.4.2017
2 odpovědi
+1
IDENTITY
: rizoto z krup (krupoto) napr. dle receptu zde
https://www.tescorecepty.cz/recepty/detail/2177-kremove-houbove-krupoto-s-bilym-vinem-a-parmazanem
IDENTITY
---
---
12:28:59 5.4.2017
6 odpovědí
Já bych pro změnu uvítala nějakou inspiraci na spotřebování krup. Po desetiletích jsem dostala chuť na uzenou polívku, která bez krup není celá, a spotřebovala jsem jich sotva pětinu. (Nevím, proč se zrovna takováhle pochutina nemůže prodávat i v menších baleních, btw.) Jako jo, hrách a kroupy etc., ale třeba existuje nějaká mana, jejíž jsou kroupy nutnou součástí. Nevíte..?
DIVER
---
---
12:22:14 5.4.2017
1 odpověď
+2
GALE
: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?
no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
LORAIN
---
---
10:14:44 5.4.2017
+1
MOODYCAT
: U nás z čočky frčí čočkový eintopf - vařím ji s mrkví a bramborami na kostičky. Když se mi chce, zamíchám do ní cibulku a osmažené špekové kostky, a dochutím octem, solí, pepřem...
GILLIATT
---
---
18:48:29 4.4.2017
+4
MOODYCAT
: Já černou čočku většinou někam přidávám - do kuskusu, těstovinovýho salátu a tak.
No a jíšku nedávám do čočky nikdy, nám chutná sypká:)
ANNNA
---
---
18:13:14 4.4.2017
+1
DIVER
: Ehm, když jsem extra líná, sama na oběd a přesto mám chuť na něco teplého, uvařím si čočku jen v osolené vodě, a kyselost a mazlavost dotvořím v misce jogurtem.
GALE
---
---
17:55:48 4.4.2017
1 odpověď
+3
DIVER
: Doma jsme zahušťovali jíškou, ale pak jsem přišla na kouzlo tyčového mixéru. Pár stisknutí a mám konzistenci jako s jíškou, ale bez práce navíc. Bavím se tedy o té české sladkokyselé úpravě.
KALTY
---
---
15:16:33 4.4.2017
+1
MOODYCAT
:
https://kitchenette.cz/clanek/22-dal-makhani-aneb-maslova-cocka
DIVER
---
---
14:02:54 4.4.2017
3 odpovědi
MOODYCAT
: já jí minulý týden dělal jen tak - čočku jako přílohu. výjimečně jsem tam nedával jíšku*, ale zato osmaženou cibulku a tymián. a byla výborná. ze zbytku jsem udělal polívku a byla taky výborná :) ale tys chtěla asi slyšet nějaký jiný recepty...
* btw. jak se u vás dělá čočka? já jsem vyrostl na tom, že se zahušťuje jíškou. ale jak objevuju a poznávám jiný čočky, tak jsme to párkrát zkoušel bez. a ještě nevím, čemu dám přednost :)
MOODYCAT
---
---
11:04:19 4.4.2017
5 odpovědí
Vase oblibene recepty z cerne cocky?
ANNNA
---
---
19:54:49 2.4.2017
+7
Děkuji za tipy, najednou mám pocit, že mám bůčku málo ;)
ZUZKAOU
---
---
15:29:33 31.3.2017
+2
ANNNA
: namíchat s něčím libovým. Buď do něčeho mletého, a nebo tedy dušeného jako třeba
segedín
: , kdy ten bůček vlasntě použješ namísto slaniny a nejdřív vypečeš na menší kousky a přebytečné sádlo sliješ k jinému použití. A nebo nakrájíš mastné i slibové na kostky a společně upečeš - třeba na výpečky - ideálně ty mexické.
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/07/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe.html
MOUNTBATTEN
---
---
14:57:54 31.3.2017
1 odpověď
+3
ANNNA
: segedin?
(neni to nic originalniho, ale... kdy jste ho meli naposled? Ja pred moc lety;) )
DEVIL
---
---
5:24:35 31.3.2017
+2
ANNNA
: ja uz bucek delam jen takhle. ja teda este kuzi kratce zblasiruju ve slany a okyseleny vode a pak az propichavam. kuzi pak natiram octem a soli.
https://www.youtube.com/watch?v=Fr6xswgiIyA
je jedno ze je to tucny. neco se vypece a sadlo schovas pak na peceni brambor atp...
me uz je v podstate jedno, jestli je bucek libovej nebo tucnej. hlavne ze je na nem kuze! :D
EWOKK
---
---
23:31:41 30.3.2017
+2
ANNNA
: bun cha na grilu :)
KOCHANSKA_CH
---
---
22:07:48 30.3.2017
+9
ANNNA
: Upéct a servírovat studený, krájený na tenké pláty s jablečným křenem.
ANNNA
---
---
15:48:37 30.3.2017
5 odpovědí
Mám tu 0,7kg fakt hodně prorostlého bůčku. Napadá mě rillettes, ale nedávno jsme dojedli sklenici škvarků. Tak se mi úplně nechce vyrábět další mastnou pomazánku...
Nemáte někdo v záloze zajímavý recept na hodně moc tučné maso?
SAL
---
---
11:23:34 30.3.2017
ZUZKAOU
: ok díky
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam