• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já bych pro změnu uvítala nějakou inspiraci na spotřebování krup. Po desetiletích jsem dostala chuť na uzenou polívku, která bez krup není celá, a spotřebovala jsem jich sotva pětinu. (Nevím, proč se zrovna takováhle pochutina nemůže prodávat i v menších baleních, btw.) Jako jo, hrách a kroupy etc., ale třeba existuje nějaká mana, jejíž jsou kroupy nutnou součástí. Nevíte..?
    DIVER
    DIVER --- ---
    GALE: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?

no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MOODYCAT: U nás z čočky frčí čočkový eintopf - vařím ji s mrkví a bramborami na kostičky. Když se mi chce, zamíchám do ní cibulku a osmažené špekové kostky, a dochutím octem, solí, pepřem...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MOODYCAT: Já černou čočku většinou někam přidávám - do kuskusu, těstovinovýho salátu a tak.

No a jíšku nedávám do čočky nikdy, nám chutná sypká:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DIVER: Ehm, když jsem extra líná, sama na oběd a přesto mám chuť na něco teplého, uvařím si čočku jen v osolené vodě, a kyselost a mazlavost dotvořím v misce jogurtem.
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Doma jsme zahušťovali jíškou, ale pak jsem přišla na kouzlo tyčového mixéru. Pár stisknutí a mám konzistenci jako s jíškou, ale bez práce navíc. Bavím se tedy o té české sladkokyselé úpravě.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MOODYCAT: já jí minulý týden dělal jen tak - čočku jako přílohu. výjimečně jsem tam nedával jíšku*, ale zato osmaženou cibulku a tymián. a byla výborná. ze zbytku jsem udělal polívku a byla taky výborná :) ale tys chtěla asi slyšet nějaký jiný recepty...

* btw. jak se u vás dělá čočka? já jsem vyrostl na tom, že se zahušťuje jíškou. ale jak objevuju a poznávám jiný čočky, tak jsme to párkrát zkoušel bez. a ještě nevím, čemu dám přednost :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Vase oblibene recepty z cerne cocky?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Děkuji za tipy, najednou mám pocit, že mám bůčku málo ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNNA: namíchat s něčím libovým. Buď do něčeho mletého, a nebo tedy dušeného jako třeba segedín: , kdy ten bůček vlasntě použješ namísto slaniny a nejdřív vypečeš na menší kousky a přebytečné sádlo sliješ k jinému použití. A nebo nakrájíš mastné i slibové na kostky a společně upečeš - třeba na výpečky - ideálně ty mexické. http://www.seriouseats.com/recipes/2010/07/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe.html
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANNNA: segedin?
    (neni to nic originalniho, ale... kdy jste ho meli naposled? Ja pred moc lety;) )
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNNA: ja uz bucek delam jen takhle. ja teda este kuzi kratce zblasiruju ve slany a okyseleny vode a pak az propichavam. kuzi pak natiram octem a soli. https://www.youtube.com/watch?v=Fr6xswgiIyA

je jedno ze je to tucny. neco se vypece a sadlo schovas pak na peceni brambor atp...
    me uz je v podstate jedno, jestli je bucek libovej nebo tucnej. hlavne ze je na nem kuze! :D
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    ANNNA: bun cha na grilu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNNA: Upéct a servírovat studený, krájený na tenké pláty s jablečným křenem.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám tu 0,7kg fakt hodně prorostlého bůčku. Napadá mě rillettes, ale nedávno jsme dojedli sklenici škvarků. Tak se mi úplně nechce vyrábět další mastnou pomazánku...

Nemáte někdo v záloze zajímavý recept na hodně moc tučné maso?
    SAL
    SAL --- ---
    ZUZKAOU: ok díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAL: nebude to moc držet. rozhodně tam dej víc vajec a jestli máš nějaký škrob, tak spíš ten škrob.
    SAL
    SAL --- ---
    Můžu udělat halušky i z ječné celozrnné mouky nebo je to hovadina a mám radši skočit do krámu pro pšeničnou? Nikdy jsem je nedělala, tak se radši zeptám, než to budu muset za stálého míchání vylít do záchodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam