• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: Uvař quinou a nebo cizrnu. Udělej sladkokyselou zálivku, upeč papriky, smíchej quinou či cizrnu se zálivkou, špenátem a paprikama, nech odležet. Přidej kozí sejra.

Pokud nejíš ani quinouu a nebo cizrnu, tak si k snídani namaž sejra na chleba a k večeři si udělej špenát.

Případně asi půjde sejrem a špenátem nacpat třeba krůtí a nebo drůbeží plátek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Tak si sejra osol:-) a přidej třeba nějaké oblíbené koření a bylinky. TEBOU oblíbené:-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    AIJA: To zas ale hnusne chutna :D. Potrebuju z toho koziho syra vytvorit plnohodnotnou veceri.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Aha, tak to si sněz jen tak samotný:-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: Nejim divny kombinace slany-sladky, kusy masa s kostma (vcetne celejch ryb typu pstruh), suseny rajcata, vnitrnosti, cizrnu, tvaruzky a jiny smradlavy syry :D.
    Zminene veci snim v sebeobrane nebo na navsteve, ale abych si to dobrovolne uvarila a musela to snist, to ne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Nechces nam dat seznam toho, co nejis, pro budouci pouziti? :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: Ja jsem desne vybirava :D. Potrebuju, aby to bylo slany, tj zadny ovoce. A nesnasim suseny rajcata :D.
    Asi k tomu dam papriku a vlasaky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Piniovy orechy nebo vlasaky, pomerance, broskve, granatovy jabko, maracuja, suseny rajcata, balzamikovej ocet, arasidovej olej, ...
    MIST
    MIST --- ---
    MOODYCAT: orechy a nejake ovoce (pomeranc nebo hruska, jablko, jahody, maliny, hrozinky), pripadne cervenou cibuli a balsamickou redukci nebo citronovou zalivku.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mam doma spenat a kozi syr. Chci si udelat salat, ale co se k nemu hodi jeste? Nechci cervenou repu ani med. A zalivka?
    PETATA
    PETATA --- ---
    TERA79: az ti priste otevre dalsi konzervu, tak posilam dalsi tipy :)
    muj velmi oblibeny salat

Cizrnový salát | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/116-cizrnovy-salat.html

Dýňové kari s cizrnou | Albert
    https://www.albert.cz/recepty/dynove-kari-s-cizrnou
    MORPED
    MORPED --- ---
    ANNNA: taky tak!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MORPED: Tohle (s živočišnou smetanou...) máme doma ve stálé nabídce ;)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Díky všem!
    MORPED
    MORPED --- ---
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    TERA79: Vůbec nepotřebuješ namáčet. Zkus se ale raději podívat po nějakém receptu, kde používají cizrnu z konzervy. Ten z toho suchého se dělá víceméně z tvrdé cizrny, tak aby se ti to povedlo... Jinak já falafel miluju :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TERA79: Je to lepší dělat jako kuličky imho...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    RUTHLESS: Našla jsem recept a všechno mám doma!
    Akorát musím vynechat pálivé, to neradi. Je to takový alias karbanátek. Zkusím to, vřelý dík. Ještě dotaz, v receptu píší namočit na 20h, moje cizrna je vapeur, obyčejně ji buď mixujeme rovnou, nebo krátce vaříme, nemusím namáčet, že?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TERA79: do pity a salat k tomu a ze zakysanky nejakej dip (bylinka, palivy...). To je celkem tvurci vecere, to by mohlo projit.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    RUTHLESS: Jů! Co mi ukázal google vypadá zajímavě, možná by mi to mohlo i projít
    Nějaké vytuněné osvědčené doporučení s ohledem na mé 2/3 bych vyloudila. Předem děkuji!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TERA79: falafel a zamrazit pro nekoho, kdo to oceni?
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Manžel včera nerad otevřel konservu s cizrnou. Co s ní? Měla jsem ji tam schovanou na dámský víkend. V květnu. On ani malá kopie neradi hummus, obecně luštěniny vyjma buráků. Svolat pipiklub nehrozí, už druhý týden jedeme ve viroze. Škudla ve mně mi nedovolí ji jen tak vyhodit. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam