• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: bohužel věnečky JSOU práce na celý den.
    ADITU
    ADITU --- ---
    U nás taky vedou Míša řezy. A věnečky se žloutkovým krémem.
    REONA
    REONA --- ---
    KURE: U nás v kanclu hodně bodovala strouhaná buchta, bebe střecha - což je nepečené!, případně ty míša řezy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Míša řezy u kterejch si pohraješ s polevou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KURE: skleničkovou panna cottu nebo čokoládovou pěnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: muffiny? sladké nebo slané?
    (pokud je převaha chlapů, tak třeba tyto: http://biting-hanah.blogspot.cz/2012/09/bramborove-muffiny-se-slaninou-podle.html )
    KURE
    KURE --- ---
    potrebuju poradit :)
    co za buchtu/jidlo vzit kolegum do kanclu, aby to mělo šmrnc, nebyla to prace na celej den a rozume se to dalo transportovat?
    SARRI
    SARRI --- ---
    pomozte mi podporit zalozeni separatniho klubu o Sous-vide ..
    [ SARRI @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]
    KURE
    KURE --- ---
    LA_BETE: 9l je dost, 4l je malo.
    pocitej s tim ze to nemuzes narvat plny, a treba koleno se do 4l nevejde.
    typ je asi jedno, ja mam teda nejakou tescomu kde se da stelovat tlak, ale je to asi zbytecny.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GUDRUN: jasne, jen mozna dat driv delat repu a az pak k ni prihodit brambory
    (ma oblibena rychlovka-ajntopf v papinaku: brambory, repa, maso na kostky:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GUDRUN: můžeš, jen chytnou barvu tý řepy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: brambory nezměknou, když je vaříš s něčím kyselým, takže obyčejná řepa cajk. Jen teda brambory budou dřív, než ta řepa.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    můžu vařit řepu a brambory v jednom hrnci? vím, že kys zelí a brambory ne, ale nějak mám zafix, že i tahle kombinace je špatně. Díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BUNDA: pomalej hrnec je super věc, to uznávám, ale v půl šesté večer víc ocením ten papiňák :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AIJA: Propláchnout pořádně. A v návodu na obalu jsem měla, že horkou vodou, aby nebyla hořká. Asi na to nejsem citlivá, ale neměla jsem pocit, že by byla, když jsem ji propláchla studenou vodou.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Někde jsem právě četla recept kde ji na sucho hodili na pánev a mám nějak zafixované, že se musí před vařením propláchnout.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: ne - jen ji důkladně propláchnu a hodím do vařící vody v 1:2 poměru, lépe do vývaru nebo něčeho okořeněného. Vařím dokud se voda nevsákne a pak ještě nechávám tak 5-10 minut dojít.

    Na sucho pražím jáhly, těm to fakt dost pomáhá, aby nebyly hořké a nerozvářeli se. Tam pak ale leju méně tekutiny. Z quinoy je potřeba spláchnout saponiny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Jak vaříte quinu? Pražíte ji napřed na pánvi?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TRISSIE: na ty je bezva pomalej hrnec.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    QUANTI: hlavně luštěniny, teda vyjma vývarů a těch různých ajntopfů.
    A pak dušené maso, třeba vepřové plátky na mrkvi s bramborem a různé variace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam