• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    pokud mas tolik cervenomasejch ptaku, tak urcite musis aspon z jednoho udelat konfit. upec jich par a sbirej tuk a pak posledni rozeber, kozy a nohy naloz do soli pepre bylin pres noc a druhej den konfituj. to je druhej ultimativni postup po pekingsky kachne.
    no a husu, ach tu ja mam este radsi nez kachny. kdyz sezenu tak tu posolim a zkminuju a necham pres noc lezet v lednici. pak oplachnu, vysusim a pecu pomalu pres noc na nizko a ke konci vorostuju do temne hneda.
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    BRUKEV: skoro vůbec a měla jsem v plánu to prostě nasolit, nakmínovat a dát péct klidně přes noc nejdřív pomalu, pak trochu víc a nakonec na nejvíc.
    Ale klidně bych se nechala osvítit nějakým super postupem :)

    U kachny rozhodně zkusím solný nálev a blanšírování - u husy ale nevím, jestli není lepší jiný postup a třeba sbírání tuku a propichování kůže apod.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BARBORKA: jak často děláte kachnu/husu?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BARBORKA: na kmíně. Hodně kmínu
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    přistály mi doma 3 kachny a 1 husa na neděli
    Nějaké ultimátní recepty?

    Přemýšlím, že možná kachny takhle CHORCHEOS:
    Jednu na asijský způsob

    A husu?

    díky za tipy
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    DEVIL: Díky moc, zkusíme to :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Jj pujde to. Ale ty houby uz budou prosakly tim starym lakem. Az udelas novej lak tak to sul osmozou natahne, ale bude to trvat. Takze pak pockat s konzumaci aspon tejden trebA. Rozhodne lak poradne prevarit a houby znova vysterilovat. Coz se imho projevi na texture (aka rozsrackovanosti) hub.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Zkusím to i tady :-)
    Před cca měsícem jsme poprvé zavařili několik skleniček hub. Jednu jsme teď otevřeli a zjistili, že by houby snesly víc octa i soli a klidně i koření.
    Otázka - je možné obsah vylít a dokořenit a následně opětovně zavařit?
    Předem díky!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Diky lidi, to s tim stredem zkusim, to je bozi!
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ADELHAIDA: Dala bych medvedi cesnek, suseny. Ten ty problemy nezpusobuje.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Jj ten stred vyndas a pak nemas problemy se zlucnikem a nepotis cesnek porama..
    Treba
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    (kdo nezna opici experiment, tak treba tady https://jakubkouril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=421636)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: jo tak proto ja mam nauceny ten stred vyndavat :D
    byla jsem jak ta opicka s bananem, co nevi, proc na ten strom s bananem nema lezt, ale neleze tam :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Utrit se soli sem zapomnel napsat
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Cesnek se muze pridat do jidla citlivym jedincum pouze tak, ze se vyrizne ten stred, kterej pusobi na zazivani a celkovej oder..
    Kdyz vyriznes jadro tech strouzku a das na celou kytu 2-3 strouzky tak to bude do pohody
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ADELHAIDA: Udělal bych ji tak, že bych tam dal žádnej česnek nebo tak dva stroužky max
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADELHAIDA: jehněčí kýtu bez česneku dělají Kluci v akci - česnek dávají až do špenátu, takže záleží, jak máš pak ráda připravený špenát...?

    Jehněčí kýta na rozmarýnu — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/929-jehneci-kyta-na-rozmarynu/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mate prosim nekdo tip jak udelat jehneci kytu s minimem cesneku (tak dva strouzky max, lip bez)? Kojim novorozene a nechci mu zpusobit potize. Dik.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GLOBALISTA:
    Z ryb byl boršč jednou v nějakém dokumentu. Vařili si ho nějací ukrajinští dělníci a ti tam teda dali veškeré odřezky z ryb. Vypadalo to dost eklhaft:-)
    Ale z vykostěného kapra je jinak dost dobrý, zkoušela jsem v létě, když jsme měli dost ryb a už jsem nevěděla co s tím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARAJ: borsc je takova 'zabijackova' polivka toho co ti doma zbylo, nebo to mas vzdy po ruce.
    prava ceska rybi polivka je takova 'rybi' zabijackova. zrakvis kapra, dobry maso upeces/usmazis, z kostnatejch casti udelas pecenace a zbytek hlav a vnitrnich organu promenis v polivku. hlavy se vzdy nejdriv uvarej, vyvar se zcedi a hlavy a ostatni koste se peclive oberou a pak hodej nazpet do polivky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam